ГРАНД ТУР НА ЙОРДАНИЯ и ИЗРАЕЛ

София – Тел Авив – Кесария – Акра – Хайфа - Назарет – Кана – Капернаум – Табха - р. Йордан - Тиберия –Сафед – Голанските възвишения – Катзрин - Джераш – Мадаба – Небо - Аман – Бетани - Мъртво море – Ирак Ал Амир – Керак – Петра – Вади Рам – Малка Петра – Акаба – Ейлат – Масада – Витлеем – Йерусалим – Ейн Карем – Лод – Яффо – Тел Авив – София

Цена от: 3198 лв.
Изберете дата на пътуване
Възрастен в двойна стая 3198 Резервирай
Единична стая 3948 Резервирай
Дете (2-11.99) на допълнително легло 3198 Резервирай
ПРОГРАМА
1 денСофия – Тел Авив

Отпътуване от летище София 23:30 ч с АК Bulgaria Air. Пристигане на летище Бен Гурион в 02:00 часа през нощта. Трансфер до хотела. Настаняване в Нетания. Нощувка. 

2 денКесария –Акра – Хайфа

Закуска. Отпътуване към Кесария, столица на Юдея по времето на римляните: разглеждане на акведукта. Туристическа програма в град Акра: цитаделата на хоспиталиерите, тунелите на тамплиерите, древния град и пристанището. Посещение на третия по големина град в Израел – Хайфа: уникалният храм на бахаите и цветните градини около него. Вечеря и нощувка в Хайфа. 

3 денНазарет – Кана– Капернаум – Табха –река Йордан– Тиберия

Закуска. Отпътуване към Назарет - разглеждане на църквата ”Св. Благовещение”, построена на мястото, където Архангел Гавраил се явил пред Дева Мария, за да и съобщи, че ще роди Иисус. Отпътуване за Кана Галилейска – мястото на първото чудо на Иисус, когато превръща водата във вино. Посещение на Капернаум - споменава се в Новия Завет, като център на дейността на Христос в Галилея: посещение на останките от древната синагога и руините на къщата на тъщата на св. ап. Петър. Преминаване към Табха, мястото на "Чудото с двете риби и петте хляба“, посещение на църквата на умножаването с подова мозайка от четвърти век. Отпътуване към планината на Блаженствата, мястото, където Иисус е казал прочутата си проповед. Гледка към голанските възвишения. Вечеря и нощувка в Тиберия. 

4 денСафед – Голански възвишения – Катзрин – Тиберия

Закуска. Разходка с лодка по Галилейското езеро. Отпътуване и посещение на град Сафед (Цфат). Според Тората, градът е основан от сина на Ной. Той е един от 4-те най - свещени градове за евреите, след Йерусалим, Тиберия и Хеброн. Център на мистичното учение Кабала. Думата се асоциира с дума на иврит, която означава „да получа“. Цялата концепция на Кабала се свежда до това, че човек трябва да получи мъдростта от Бог. Преминаване през Голанските възвишения и бившите сирийски бункери. Посещение и дегустация на вино в местна винарска изба. Голанските възвишения са основния винопроизводствен регион в държавата Израел. Посещение на град Кацрин – административният център на Голанските възвишения. Разходка по улицата на артистите и посещение на древно еврейско селище, което е превърнато в музей. Връщане в Тиберия. Вечеря. Нощувка. 

5 денТверия – Джераш - Мадаба - Небо - Аман

Ранна Закуска. Отпътуване за Хашемитско кралство Йордания. Туристическа обиколка на Джераш - древен град населяван още от бронзовата епоха и известен като „Помпей на Средния Изток” със запазени до наши дни останки от римски храмове, театри, улици и сгради. Пътуване до Мадаба (на 30 км от Аман), едно от най-значимите места в Светата земя. Тук е съсредоточена най-голямата християнска общност в Йордания. В продължение на два века (от V до VII) стотици мозайки са подредени в църквите на Мадаба и обикновените домове, като тази, покриваща пода на гръцката православна църква „Св. Георги”, е най-впечатляваща (оригиналният размер на мозайката е 15,6 х 6 м - 94 кв. м, като само една четвърт е запазена до днес). Пътуване към планината Небо, едно от най-почитаните свети места в Йордания, и посещение на мястото, където се твърди,че е погребан Мойсей. Отпътуване за столицата - Аман – панорамна, автобусна обиколка на града. При възможност и ако остане време посещенние на Цитаделата и археологическия музей. Настаняване в хотел в Аман. Вечеря. Нощувка. 

6 денАман –Бетани- Мъртво море - Аман

Закуска. В този ден ще посетим областта Бетани по крайбрежието на река Йордан. Ще посетим църквата на Йоан кръстител. Мястото е известно с името Каср Ал Яхуд, което в превод от иврит означава „домът на евреите“. В този регион има над 20 обекта, които са свързани с живота и делото на Йоан Богослов. Това е и мястото от което се възнася пророк Илия. Той пророкувал 25 години и край р. Йордан бил грабнат на огнена колесница и жив е отнесен на небето. 
След това ще се отправим към най-ниската точка на сушата на планетата – Мъртво море. Свободно време за къпане в Мъртво море. Връщане в хотела в Аман. Вечеря. Нощувка. 

7 денИрак Ал Амир – Керак – Петра

Закуска. Посещение на замъка Ирак Ал Амир. След това ще имате възможност да дегустирате местни ястия, приготвени от женската общност в този регион на Йордания. Дегустацията е съпроводена с вкусен чай от кардамон. Асоцияцията на жените е основана преди 20 години от 12 жени, които развиват и съхраняват традициите на йорданците. Днес те са основна туристическа атракция в Йордания и не трябва да бъдат изпускани. Посещение на „Музея на най-ниската точка на Земята“. Пътуване към Керак и посещение Замъка на кръстоносците (двореца Керак), който е дълъг 220 м и широк 125 м в северната си част и 40 м в южния си край. В замъка ясно се различават два типа архитектура – грубата зидария на кръстоносците и меката обработка на варовик, използван в късните арабски здания. Замъкът, който виждаме днес в Керак, датира от XII в. и е служил за крепост още от библейски времена. Отпътуване към Петра. Настаняване в хотел в Петра. Вечеря. Нощувка. 

8 денПетра

Закуска. Посещение на „Изгубения град” Петра – едно от новите Седем чудеса на света. Върви се около час пеша из извиващ се сред планината каньон, в който се намират останките от старинния град. Градът е разположен в естествено укрепената планинска долина Вади Муса 
(Долината на Мойсей). Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Сещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати: Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. Обяд в Петра. По време на обиколката ще се докоснете до историята и археологическите находки в този необикновен комплекс от храмове, жилища и гробници, изсечени в разноцветните скали на каньона преди повече от 2000 години. Възможност за организирано посещение на шоу спектакъла “Petra by night”. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 

9 денПетра – Вади Рам – Малка Петра- Акаба

Закуска. Възможност за организирано джип сафари в пустинята Вади Рам (заплаща се допълнително). По обяд, ще посетим Съкровищницата Ал Барид или Малката Петра, която се намира в близост до Скалния град Петра. Тук ще разгледате разкопките от преди 8000 години или Петра в миниатюр – храмове изсечени в скалите, пещери и многоцветни стени. Тук атмосферата е много по – автентична, тъй като е по-малко посещавана от туристи. Отпътуване за Акаба. Настаняване, вечеря и нощувка. 

10 денАкаба – Ейлат – Масада - Витлеем

Закуска. Отпътуване посока Йерусалим. Попътно посещение на най-популярния израелски курорт Ейлат, на брега на Червено море. *По желание, и ако остане време (заплаща се допълнително) посещение на най-голямата атракция на Ейлат - аквариумът и най-впечатляваща подводна обсерватория - стотонната стоманена кула, забита в морето, около която от естествени материали е изграден коралов риф. Посещение на Масада - древна полуразрушена крепост с невероятна история, разположена на една единствена скала. Намира в източния край на Юдейската пустиня и недалеч от западния бряг на Мъртво море, между Сдомом и Ен Геди. Пристигане във Витлеем. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка. 

11 денВитлеем – Йерусалим

Закуска. Посещение на Витлеем и базиликата „Рождество Христово”, на чието място е роден Иисус Христос. Разглеждане на светите места: Маслиновия хълм – мястото на Възнесение Христово, Гетсиманската градина и базиликата в нея. Пешеходна обиколка на Стария град на Йерусалим. Разходка из мюсюлманския, арменския, арабския и еврейския квартал на града по „Виа Долороса“ (Пътя на Страданието), по който е вървял Исус към Голгота. Поклонение на Божи гроб – след което всички вече са хаджии. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 

12 денЙерусалим – Лод – Яфоо- София

Ранна закуска. Посещение на църквата с гроба на свети Георги в Лод. Отпътуване за Тел Авив. Разглеждане на стария град Яфо (Яфа): Мостът на желанията, старото пристанище, часовниковата кула. Трансфер до летище „Бен Гурион”. Отпътуване за България в 21:20 ч. Пристигане на летище София в 23:55ч. 


Дата Възрастен в двойна стая Единична стая Дете до 12 г.
17.11.2019г. 3198лв. 3948 лв. 3198лв.
 

Пакетните цени включват
 • самолетен билет София – Тел Авив – София с АК България Еър
 • летищни такси - 150 евро (295 лева) към 30.11.2018
 • 1 брой чекиран багаж на пътник
 • трансфери по програмата
 • входно-изходни такси на границата с Йордания
 • 11 нощувки със закуски в хотели 3*/4* (1 в Тел Авив или Нетания, 1 в Хайфа, 2 в Тверия, 2 в Аман, 2 в Петра, 1 в Акаба, 2 във Витлеем)
 • 11 вечери
 • посещение на Витлеем, река Йордан, Галилейско море, Капернаум, Табха, Назарет, Тверия, Кана Галилейска, Голанските възвишения, Лод, Планината на блаженствата, Мадаба, Небо, Керак, Катзрин, Сафед, Хайфа
 • туристическа обиколка в Джераш
 • панорамна автобусна обиколка на Аман
 • туристическа обиколка на Йерусалим
 • еднодневна екскурзия до древният град Петра
 • входна такса за древният град Петра
 • Входна такса за река Йордан (Ярденит)
 • Входна такса за Мъртво море
 • Входна такса и посещение на Малка Петра
 • Дегустация на местни ястия в Йордания
 • Входна такса за посещение на „Музея на най-ниската точка на Земята“
 • посещение на крепостта Масада
 • дегустация във винарна изба в района на Голан – НОВО!!!
 • Разходка с корабче по Галилейското езеро – НОВО!!!
 • местен екскурзовод на български/руски език
 • слушалки по време на беседите
 • водач от агенцията
 • свидетелство за хаджийство
 • 1 бутилка минерална вода на човек/ на ден
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с поктиритие 10 000 евро, ЗАД „Армеец“.
Пакетните цени не включват
 • Сафари в пустинята Вади Рам – около 45 $
 • разходи от личен характер
 • такса обслужване за екскурзоводите на място - по 5 $ на ден (55 $) на човек за целия престой. Заплащат се задължително от всички туристи на място.
 • допълнителни мероприятия предлагани от местните екскурзоводи на място
 • Нощен Тур на Йерусалим – около 25$
 • Входна такса за подводната обсерватория в Ейлат – цената се променя в зависимост от броя на записаните туристи
 • застраховка "Отмяна на пътуване" (информация за нея - в офиса ни)
Начин на плащане
 • копие от международен паспорт
 • депозит от 1300 лева на човек
 • доплащане – 1 месец преди датата на заминаване
Други
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: 

 • международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане, които трябва да бъдат представени на агенцията 30 дни преди заминаването.
 • за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
 • Няма визови, санитарни и медицински изисквания при пътуване в Израел и Йордания
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 20.
 • Депозит: 1300 лв..
 • Tранспортна фирма България Еър.
 • Включен трансфер: ДА.
 • Място на отпътуване: София.
 • Полет N: FB 571 .
 • Отпътуване в : 23:30 (местно време).
 • Пристигане в : 02:00 (местно време).ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА: 

 • Margoa hotel Natanya / Deborah hotel Tel Aviv
 • Theodor hotel Haifa
 • Dona Grazia Tiberias
 • Liwan Hotel Amman
 • La Maison - Petra
 • Mina Hotel Aqaba
 • Paradise – Betlehem


СРОКОВЕ ЗА АНУЛАЦИИ И НЕУСТОЙКИ: 

 • от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване– глоба в размер на 100 лв на турист + сумата за издадения самолетен билет /ако има такъв/
 • между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
 • между 29-ия и 20-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50% от стойността на екскурзията;
 • между 19-ия и 10-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
 • при по-малко от 10 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.


ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ: 

 • Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
 • Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност и сериозни заболявания
 • Офертата важи при минимум 20 туриста
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването
 • Авиокомпанията запазва правото да промоени полетното разписание. При настъпила промяна туристите ще бъдат информирани своевременно.


Застраховка „Отмяна от пътуване“: фирмата  предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.
                                                                              
Туроператор Сити тур ЕООД е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за Туризма в "ОЗК Застраховане" АД със застрахователна полица № 0703-200-2019-00002 / 21.01.2019


Оферта № Е1531

Прикачен файл: 1531Israel_Jordan_11HB.doc


СПЕЦИАЛНИ