ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА С 12 НОЩУВКИ ОТ 03.11.18

София – Доха- Ханой – Халонг – Хюе – Дананг – Хой Ан – Сием Реап – Пном Пен – Шау Док – Кан То - Сайгон - Доха - София

03.11.2018
Цена от: 4479 лв.
Изберете дата на пътуване
На човек в двойна стая 4479 Резервирай
Трети възрастен 4479 Резервирай
На човек в единична стая 5242 Резервирай
На човек в двойна стая 4675 Резервирай
Трети възрастен 4675 Резервирай
На човек в единична стая 5437 Резервирай
ПРОГРАМА
1 ден03.11.18 София – Доха

Отпътуване от летище София в 12:15 ч. с полет на Qatar Airways през Доха за Ханой.

2 ден 04.11.18 Пристигане в Ханой

обяд

Пристигане в Ханой в 07:25 ч. Посрещане на летището от представител на местния туроператор.

Следва посещение на мавзолея на комплекса Хо Ши Мин - човекът, който е водел кампанията на Виетнам за независимост от френското колониално управление. Обяд в местен ресторант.

Трансфер до хотела. Настаняване (след 14:00 ч.), свободно време. Нощувка в Ханой.

3 ден05.11.18 Ханой – Ха Лонг, нощувка на кораб

вечеря

Закуска. Отпътуване за залива Ха Лонг (около 4 часа). Качване на борда на традиционно круизно корабче, с което ще пътуваме през следващото денонощие на круиз из залива Ха Лонг.  Настаняване в каютите, обяд на корабчето с традиционна виетнамска и интернационална кухня (включен в цената, без включени напитки).

Корабът минава и акостира сред интересни варовикови пещери и скални образувания. По време на пътуването в залива ще можете да се отпуснете на слънце върху шезлонг на горната палуба и да се любувате на приказния пейзаж. Вечеря с традиционна местна и международна кухня. Свободно време за вечерни забавления на борда. Нощувка на кораба.

4 ден06.11.18 Ха Лонг – Ханой

Закуска. Круизът продължава и има няколко спирки за разглеждане на някои от островите и други красиви места в залива. Около обядкорабът се завръща на главното пристанище. Отпътуване за Ханой. Посещение на Квартала на трийсет и шестте гилдии, типичен пазар. Всяка улица носи името на стоката, която традиционно се продава на нея. Късният следобед е посещението на спектакъл на марионетки върху вода. Вечеря в местен ресторант. Нощувка в Ханой.

5 ден07.11.18 Туристическа обиколка на Ханой – полет до Хуе

вечеря

Закуска. Туристическа обиколка на Ханой: разглеждане Храма на литературата, построен от император Лай Танг Тонг в 1070 г. като храм, посветен на Конфуций. През 1076 г. кралската академия започва да обучава децата на благородниците. По този начин той се превръща в първия университет на страната. На територията му има 5 вътрешни двора, олицетворяващи 5-те елемента: вода, огън, дърво, земя и метал, а най-интересни са костенурките с полегнали на гърбовете им каменни стели с имената на някогашните възпитаници. Посещение на Етнографския музей, разкриващ културното богатство на Виетнам с уникална градина, в която може да се видят копия на къщи и погребални комплекси от различни провинции на страната.

Трансфер до летището за полет (1ч. и 15 мин.) до Хуе. Настаняване, вечеря и нощувка в Хуе.

6 ден08.11.18 Хуе – туристическа обиколка

вечеря

Закуска. Туристическа обиколка на древната императорска столица Хуе, преди векове седалище на династията Нгуен: Цитаделата (Императорският град под егидата на ЮНЕСКО), Забраненият пурпурен град и древните гробници. Кратко пътуване с корабче по Ароматната река. Вечеря и нощувка в Хуе.

 

7 ден09.11.18 Хуе – Хой Ан

вечеря

Закуска. Заминаване за древния пристанищен град Хой Ан по Пътя на мандарините,преминавайки през живописния Хай Ван (Прохода на облаците, който свързва Северната и Южната част на Виетнам) с прекрасна гледка към Да Нанг и околностите. Пристигане в Хой Ан (град под егидата на ЮНЕСКО). Следобед – Пешеходна разходка в спокойния и очарователен град Хой Ан. Ниските керемидени къщи с китайски външен вид, японският покрит мост, пъстрите храмове и пагоди го правят едно от най-красивите места за посещение във Виетнам. Настаняване, вечеря и нощувка в Хой Ан.

8 ден10.11.18 Хой Ан - Полет до Сием Реап

Закуска. Свободно време за разходка в Хой Ан. Следобед - трансфер до летището в Да Нанг. Полет до Сием Реап, Камбоджа (1 ч. и 30 мин.). В полета има включена храна. Настаняване в хотела. Нощувка в Сием Реап.

9 ден11.11.18 Ангкор Том - храма Байон

вечеря Закуска. Разглеждане на храмовете в Ангкор Том с основен акцент – Байон (планински храм адаптиран към будизма, датиращ от края на 12 и началото на 13 век), показващ изображения на стотици усмихнати лица и историите на империята на кхмерите, издълбани по стените му. Храмът е видим отдалеч със своите 54 кули, символизиращи 54-те провинции на кхмерската империя. Всяка от кулите е украсена с 4 лица на Авалокитшвара - Богът на Добротата и Милосърдието. Огромните 216 каменни лица са ориентирани към 4-те посоки на света. Терасата на слоновете - мястото, откъдето кралят и неговият двор са наблюдавали победоносните шествия на армията. Терасата на прокажения крал - наречена така заради скулптура от XV век на хиндуисткия бог на смъртта Яма, покрита с мъх, напомняща на болен човек и съответстваща на легендата за прокажения крал на Ангкор. Изкачване до върха на Пхимеанакас, оформен като пирамида с чудесен панорамен изглед към храмовете. Вечеря и танцов спектакъл Апсара. Нощувка в Сием Реап.

10 ден12.11.18 Та Пром - Ангкор Ват - Пном Пен

вечеря

Ранно посещение на обгърнатия от джунглата храм Ta Пром. Следва посещение на великолепния Ангкор Ват. Обиколка с екскурзовод в огромната структура, разглеждайки и слушайки за славата на Кралство Ангкор. Връщане в хотела за късна закуска и почивка.

Около обяд - отпътуване за Пном Пен (около 5 часа). Настаняване, вечеря и нощувка в Пном Пен.

11 ден13.11.18 Пном Пен – Шау Док (27.03.2018) Пном Пен – Шау Док

Закуска. Обиколка на Пном Пен: Посещение на Кралския площад, Сребърната пагода и централния пазар. Около обяд - качване на борда на корабче и отпътуване за Шау Док (Виетнам). Настаняване, вечеря и нощувка в Шау Док.

12 ден14.11.18 Шау Док – гората Тра Су - Кан То

Закуска, вечеря

Закуска. Заминаване за гората Тра Су, която е и дом на около 100 вида птици. Круиз с лодки до всички важни места на тази екологична гора, за да откриете нейната зеленина и Светилищата на птиците. Трансфер до Кан То (около 2 часа). Настаняване, вечеря и нощувка в Кан То.

 

13 ден15.11.18 Плаващ пазар Кай Ранг – Сайгон (Хо Ши Мин)

Закуска, вечеря         

Закуска. Рано сутринтаотпътуваме с корабче, за да посетим плаващия пазар на Кай Ранг, един от плаващите пазари в делтата на Меконг. Трансфер до Сайгон (Хо Ши Мин) – (около 4 часа). Свободно време. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка в Сайгон.

14 ден16.11.18 Сайгон (Хо Ши Мин) – Отпътуване за България

Закуска

Закуска. Свободно време за отдих. Следобед – туристическа обиколка на Сайгон: Сградата на обединението (бившият Президентски дворец, който е частично разрушен при атаките от съпротивата на Северен Виетнам на 30.04.1975 г.), центъра с правителствените сгради, разположени около площада на колониалната френска част с извисяващата се катедрала „Нотр Дам“, Операта - построена по подобие на „Пети Пале“ в Париж, Централната поща - проектирана от Густав Айфел, сградата на кметството – друга историческа сграда, Историческия музей, Военния музей, пагодата на император Яде, построена през 1909 г. от китайци, посетена от Президента на САЩ Барак Обама на 22.05.2016 г., улица „Донг Кой“ с множество бутици, магазини, кафенета и ресторанти, и ако времето позволи, централния пазар „Бен Тан“.

Трансфер до летището на Сайгон. Отпътуване за България в 19:25 ч.

15 ден17.11.18 Доха – София

Пристигане на летище София в 11:15 ч.Цени супериор пакет в смесени хотели 3* / 4*:


Дата на пътуване:
03.11.
2018 г.
На човек в двойна стая Трети възрастен На човек в единична стая
Цени ранни записвания до 31.05.2018 г. 2290 евро / 4479 лв. 2290 евро / 4479 лв. 2680 евро / 5242 лв.
Стандартни цени 2390 евро / 4675 лв. 2390 евро / 4675 лв. 2780 евро / 5437 лв.
 

Пакетните цени включват
 • самолетен билет София - Доха – Ханой с вкл. летищни такси и багаж
 • самолетен билет Сайгон - Доха – София с вкл. летищни такси и багаж
 • самолетен билет Ханой – Хуе с вкл. летищни такси и багаж
 • самолетен билет Да Нанг - Сием Реап с вкл. летищни такси и багаж
 • всички трансфери и екскурзии, описани в програмата
 • високоскоростно корабче Пном Пен - Шау Док
 • екскурзия с частно корабче за посещение на плаващия пазар
 • 12 нощувки супериор пакет в смесени хотели 3 / 4*
 • 12 закуски, 10 вечери и 2 обеда
 • екскурзоводско обслужване от местни екскурзоводи с опит
 • водач от България по време на цялото пътуване
 • входни такси за всички посещавани обекти
 • мед. застраховка с покритие 10 000 евро на човек
   

Хотели в супериор пакет 3* / 4*


 •     2 нощувки в Medallion Hotel или подобен в Ханой
 •     1 нощувка на корабче Phoenix Cruise в залива Ха Лонг
 •     2 нощувки в Asia Hotel или подобен в Хуе
 •     1 нощувка в Hoi An Lotus Hotel или подобен в Хой Ан
 •     2 нощувки в Angkor Holiday Hotel или подобен в Сием Реап
 •     1 нощувка в Cardamom hotel или подобен в Пном Пен
 •     1 нощувка в Chau Pho hotel или подобен в Шау Дог
 •     1 нощувка в West hotel или подобен в Кан То
 •     1 нощувка в Elios hotel или подобен в Сайгон /Хо Ши Мин/

Пакетните цени не включват
·         лични разходи
·         бакшиши (60 долара на човек)
·         туристическа виза за Виетнам – 50 долара (снимка паспортен формат, полага се на  място) - заплаща се задължително на място;
·         туристическа виза за Камбоджа – 30 долара (снимка паспортен формат, полага се на място) - заплаща се задължително на място;
·         Напитки и други хранения, не упоменати в програмата
Други услуги, които не са упоменати по-горе.


Начин на плащане
 •     40 % депозит от пакетната цена при записване и сключване на договор за туристическо пътуване
 •     ксерокопие от международен паспорт
 •     доплащане до 24.09.2018 г.
Други


Полетно разписание:

QR 228   03.11 София - Доха              1215 1805  
QR 968   03.11 Доха - Ханой               2045 0725+1 
VN 1547 07.11 Ханой – Хюе               1355 1510
К6  841   10.11 Да Нанг – Сием Реап  1825 2025
QR 971   16.11 Сайгон - Доха              1925 0020+1 
QR 227   17.11 Доха - София               0655 1115  
 

Условия за записване:
 •     40 % депозит от пакетната цена при записване и сключване на договор за туристическо пътуване
 •     ксерокопие от международен паспорт
 •     доплащане до 24.09.2018 г.

Необходими документи за визи:

За Виетнам:
 • паспорт
 • формуляр – молба за издаване на входно-изходна виза за Виетнам
 • 2 снимки паспортен формат с размер 4 х 6 см
 • копие от лична карта
 • такса
За Камбоджа:
 • паспорт
 • попълнен визов формуляр за туристическа виза за Камбоджа
 • 1 снимка паспортен формат с размер 4 х 6 см
 • такса
Забележка:
Международният паспорт трябва задължително да е валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане. В паспорта трябва да има поне две цели свободни страници, за да може върху тях  да бъдат положени входните визи за страните, като на гърба на тези страници не следва да има други положени по-рано визи, освен печати от граничен контрол.

Забележка:
Няма санитарни и медицински изисквания при пътуване във Виетнам, Камбоджа.

 
Допълнителна информация:

 • необходим минимален брой участници за осъществяване на eкскурзията: 15 туристи.
 • срок за уведомление при недостигнат минимум: 30 дни преди датата на пътуване.
 • пакетната цена е калкулирана по курс 1,7 лв. за щатски долар към 06.02.2018 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, фирмата си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
 
Последователността на посещение на включените в програмата обекти може да бъде променена по преценка на местния туроператор!
Оферта № Е1080

Прикачен файл: 1080VIETNAM_CAMBODIA_03.11.18.doc


СПЕЦИАЛНИ