ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА - потвърдена

София –Доха- Ханой – Халонг – Хюе – Дананг – Хой Ан – Сием Реап – Пном Пен – Шау Док – Кан То - Сайгон-Доха-София

17.03.2018
Цена от: 4675 лв.
дата цена резервирай
17.03.2018 от 4675 лв. РЕЗЕРВИРАЙ
ПРОГРАМА
1 денСофия – Доха
Отпътуване от летище София в 12:15 ч. с полет на Qatar Airways през Доха за Ханой.
2 денПристигане в Ханой
Пристигане в Ханой в 07:25 ч. Посрещане на летището от представител на местния туроператор. Следва посещение на мавзолея на комплекса Хо Ши Мин - човекът, който е водел кампанията на Виетнам за независимост от френското колониално управление. Обяд в местен ресторант. Трансфер до хотела. Настаняване (след 14:00 ч.), свободно време. Възможност за посещение на Квартала на трийсет и шестте гилдии, типичен пазар. Всяка улица носи името на стоката, която традиционно се продава на нея. Нощувка в Ханой.
3 денХаной – Ха Лонг, нощувка на кораб
Закуска. Отпътуване за залива Ха Лонг (около 4 часа). Качване на борда на традиционно луксозно круизно корабче, с което ще пътуваме през следващото денонощие на круиз из залива Ха Лонг. Настаняване в каютите, обяд на корабчето с традиционна виетнамска и интернационална кухня (включен в цената, без включени напитки). Круизът преминава покрай интересни варовикови пещери и скални образувания. По време на пътуването в залива ще можете да се отпуснете на слънце върху шезлонг на горната палуба и да се любувате на приказния пейзаж. Вечеря с традиционна местна и международна кухня. Свободно време за вечерни забавления на борда. Нощувка на кораба.
4 денХа Лонг – Ханой
Закуска. Круизът продължава своето пътуване около залива с много островчета в търсене на уединени места за плуване или каяк. Около обяд корабът се завръща на главното пристанище. Отпътуване за Ханой. Късният следобед е посещението на спектакъл на марионетки върху вода. Вечеря в местен ресторант. Нощувка в Ханой.
5 денТуристическа обиколка на Ханой – полет до Хуе
Закуска. Туристическа обиколка на Ханой: разглеждане Храма на литературата, построен от император Лай Танг Тонг в 1070 г. като храм, посветен на Конфуций. През 1076 г. кралската академия започва да обучава децата на благородниците. По този начин той се превръща в първия университет на страната. На територията му има 5 вътрешни двора, олицетворяващи 5-те елемента: вода, огън, дърво, земя и метал, а най-интересни са костенурките с полегнали на гърбовете им каменни стели с имената на някогашните възпитаници. Посещение на Етнографския музей, разкриващ културното богатство на Виетнам с уникална градина, в която може да се видят копия на къщи и погребални комплекси от различни провинции на страната. Трансфер до летището за полет (1ч. и 15 мин.) до Хуе. Настаняване, вечеря и нощувка в Хуе.
6 денХуе – туристическа обиколка
Закуска. Туристическа обиколка на древната императорска столица Хуе, преди векове седалище на династията Нгуен: Цитаделата (Императорският град под егидата на ЮНЕСКО), Забраненият пурпурен град и древните гробници. Круиз по Ароматната река. Вечеря и нощувка в Хуе.
7 денХуе – Хой Ан
Закуска. Заминаване за древния пристанищен град Хой Ан по Пътя на мандарините, преминавайки през живописния Хай Ван (Прохода на облаците, който свързва Северната и Южната част на Виетнам) с прекрасна гледка към Да Нанг и околностите. Пристигане в Хой Ан (град под егидата на ЮНЕСКО). Следобед – Пешеходна разходка в спокойния и очарователен град Хой Ан. Ниските керемидени къщи с китайски външен вид, японският покрит мост, пъстрите храмове и пагоди го правят едно от най-красивите места за посещение във Виетнам. Настаняване, вечеря и нощувка в Хой Ан.
8 денХой Ан - Полет до Сием Реап
Закуска. Свободно време за разходка в Хой Ан. Следобед - трансфер до летището в Да Нанг. Полет до Сием Реап, Камбоджа (1ч. и 30 мин.). Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка в Сием Реап.
9 денАнгкор Том - храма Байон
Закуска. Разглеждане на храмовете в Ангкор Том с основен акцент – Байон (планински храм адаптиран към будизма, датиращ от края на 12 и началото на 13 век), показващ изображения на стотици усмихнати лица и историите на империята на кхмерите, издълбани по стените му. Храмът е видим отдалеч със своите 54 кули, символизиращи 54-те провинции на кхмерската империя. Всяка от кулите е украсена с 4 лица на Авалокитшвара - Богът на Добротата и Милосърдието. Огромните 216 каменни лица са ориентирани към 4-те посоки на света. Терасата на слоновете - мястото, откъдето кралят и неговият двор са наблюдавали победоносните шествия на армията. Терасата на прокажения крал - наречена така заради скулптура от XV век на хиндуисткия бог на смъртта Яма, покрита с мъх, напомняща на болен човек и съответстваща на легендата за прокажения крал на Ангкор. Изкачване до върха на Пхимеанакас, оформен като пирамида с чудесен панорамен изглед към храмовете. Вечеря и танцов спектакъл Апсара. Нощувка в Сием Реап.
10 денТа Пром - Ангкор Ват - Пном Пен
Ранно посещение на обгърнатия от джунглата храм Ta Пром. Следва посещение на великолепния Ангкор Ват. Обиколка с екскурзовод в огромната структура, разглеждайки и слушайки за славата на Кралство Ангкор. Връщане в хотела за късна закуска и почивка. Около обяд - отпътуване за Пном Пен (около 5 часа). Настаняване, вечеря и нощувка в Пном Пен.
11 денПном Пен – Шау Док (27.03.2018) Пном Пен – Шау Док
Закуска. Обиколка на Пном Пен: Посещение на Кралския площад, Сребърната пагода и централния пазар. Около обяд - качване на борда на корабче и отпътуване за Шау Док (Виетнам). Настаняване, вечеря и нощувка в Шау Док.
12 денШау Док – гората Тра Су - Кан То
Закуска. Заминаване за гората Тра Су, която е и дом на около 100 вида птици. Круиз с лодки до всички важни места на тази екологична гора, за да откриете нейната зеленина и Светилищата на птиците. Трансфер до Кан То (около 2 часа). Настаняване, вечеря и нощувка в Кан То.
13 денплаващ пазар Кай Ранг – Сайгон (Хо Ши Мин)
Закуска. Свободно време за отдих. Следобяд – туристическа обиколка на Сайгон: Сградата на обединението (бившият Президентски дворец, който е частично разрушен при атаките от съпротивата на Северен Виетнам на 30.04.1975 г.), Закуска. Рано сутринта отпътуваме с корабче, за да посетим плаващия пазар на Кай Ранг, един от плаващите пазари в делтата на Меконг. Трансфер до Сайгон (Хо Ши Мин) – (около 4 часа). Свободно време. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка в Сайгон.
14 денСайгон (Хо Ши Мин) – Отпътуване за България
Закуска. Свободно време за отдих. Следобед – туристическа обиколка на Сайгон: Сградата на обединението (бившият Президентски дворец, който е частично разрушен при атаките от съпротивата на Северен Виетнам на 30.04.1975 г.), центъра с правителствените сгради, разположени около площада на колониалната френска част с извисяващата се катедрала „Нотр Дам“, Операта - построена по подобие на „Пети Пале“ в Париж, Централната поща - проектирана от Густав Айфел, сградата на кметството – друга историческа сграда, Историческия музей, Военния музей, пагодата на император Яде, построена през 1909 г. от китайци, посетена от Президента на САЩ Барак Обама на 22.05.2016 г., улица „Донг Кой“ с множество бутици, магазини, кафенета и ресторанти, и ако времето позволи, централния пазар „Бен Тан“. Трансфер до летището на Сайгон. Отпътуване за България в 19:30 ч.
15 денДоха – София
Пристигане на летище София в 12:05 ч.
Цени сюпериор пакет в смесени хотели 3 / 4*:
Дата на пътуване:
17.03.2018
На човек в двойна стая На човек в единична стая
Стандартни цени
потвърдена
2390 евро/4675. 2780 евро/ 5437 лв.
 Пакетните цени включват
-самолетен билет София - Доха – Ханой
-самолетен билет Сайгон - Доха – София
-самолетен билет Ханой - Хюе
-самолетен билет Да Нанг - Сием Реап
-всички трансфери и екскурзии, описани в програмата
-високоскоростно корабче Пном Пен - Шау Док
-екскурзия с частно корабче за посещение на плаващия пазар
-12 нощувки супериор пакет в смесени хотели 3 / 4*

 
-12 закуски, 11 вечери и 2 обеда
-местни екскурзоводи с опит
-водач-преводач от България по време на цялото пътуване
-входни такси за всички посещавани обекти

хотели в супериор пакет 3 / 4*
 
-2 нощувки в Medallion Hotel или подобен в Ханой

-1 нощувка на корабче Phoenix Cruise в залива Ха Лонг

-2 нощувки в Moonlight Hotel или подобен в Хуе

-1 нощувка в Hoi An Lotus Hotel или подобен в Хой Ан

-2 нощувки в Angkor Holiday Hotel или подобен в Сием Реап

-1 нощувка в Cardamom hotel или подобен в Пном Пен

-1 нощувка в Chau Pho hotel или подобен в Шау Дог

-1 нощувка в West hotel или подобен в Кан То

-1 нощувка в Elios hotel или подобен в Сайгон /Хо Ши Мин/
 

 
Пакетните цени не включват
-лични разходи
-бакшиши (60 долара на човек)
-туристическа виза за Виетнам – 50 долара (снимка паспортен формат, полага се на място) - заплаща се задължително на място;
-туристическа виза за Камбоджа – 30 долара (снимка паспортен формат, полага се на място) - заплаща се задължително на място;
-Напитки
Други услуги, които не са упоменати по-горе

Начин на плащане
 • 40 % депозит от пакетната цена при записване и сключване на договор за туристическо пътуване
 • ксерокопие от международен паспорт
 • доплащане до 07.02.2018 г.
Други
Полетно разписание:
QR 228   17.03 София - Доха              1215 1805  
QR 968   17.03 Доха - Ханой               2045 0725+1 
VN 1547 21.03 Ханой – Хюе               1355 1510
К6  841   24.03 Да Нанг – Сием Реап  1730 1930
QR 971   30.03 Сайгон - Доха              1930 2335  
QR 227   31.03 Доха - София               0705 1205  

Необходими документи за визи:

За Виетнам:
 • паспорт
 • формуляр – молба за издаване на входно-изходна виза за Виетнам
 • 2 снимки паспортен формат с размер 4 х 6 см
 • копие от лична карта
 • такса


За Камбоджа:
 • паспорт
 • попълнен визов формуляр за туристическа виза за Камбоджа
 • 1 снимка паспортен формат с размер 4 х 6 см
 • Такса

Забележка:
Международният паспорт трябва задължително да е валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане. В паспорта трябва да има поне две цели свободни страници, за да може върху тях  да бъдат положени входните визи за страните, като на гърба на тези страници не следва да има други положени по-рано визи, освен печати от граничен контрол.

Забележка:
Няма санитарни и медицински изисквания при пътуване във Виетнам, Камбоджа.


Допълнителна информация:
 • необходим минимален брой участници за осъществяване на eкскурзията: 15 туристи.
 • срок за уведомление при недостигнат минимум: 30 дни преди датата на пътуване.
 • пакетната цена е калкулирана по курс 1,7 лв. за щатски долар към 23.11.2017 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, фирмата си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
Оферта № Е287

Прикачен файл: 287Vietnam_Cambodia_city_17 03 program.doc


СПЕЦИАЛНИ