ЕКСКУРЗИЯ ДО ГРУЗИЯ И АРМЕНИЯ 7 дни 6 нощувки

София – Истанбул – Тбилиси – Мцхета – Уплисцихе – Гори – Кахети – Дилижан – Езерото Севан – Гарни – Ереван –– Тбилиси – Истанбул – София

Екскурзия до Грузия и Армения
22.05.2021, 19.06.2021
Цена от: 2530 лв.
дата цена резервирай
22.05.2021 от 2530 лв. РЕЗЕРВИРАЙ
19.06.2021 от 2530 лв. РЕЗЕРВИРАЙ
ПРОГРАМА
1 денСофия – Истанбул – Тбилиси

Среща на летище София, Терминал 2 в 07:50. Отпътуване за Истанбул с полет на Turkish airlines в 09:55. Кацане на летището в Истанбул в 11:25. Полет за Тбилиси с Turkish airlines в 13:10. Пристигане на летището в Тбилиси в 16:30. Трансфер до хотела и настаняване. Вечеря. Нощувка.

2 денТбилиси – Мцхета – Гори – Уплисцихе - Тбилиси

Закуска. Посещение на Мцхета – където някога е била първата столица на Грузия, а днес е град-музей, включен в Списъка с културно наследство на ЮНЕСКО. Посещение на манастираДжвари“, откъдето ще се насладим на пленителна гледка към целия град и мястото, където се събират двете реки – Мтквари и Арагви.  Спирка при храма „Светишковели“. Посещение на Гори – сърцето на Източна Грузия и родно място на Сталин. Посещение на Музея на Сталин. Следва да посетим Уплисцихе – антично селище, построено в скала, което е едно от първите населени места в Грузия. Връщане в Тбилиси. Вечеря. Нощувка.

3 денТбилиси – Кахети – Дилижан

Закуска.Отпътуване за Кахети – регион, известен с производството на вино. Посещение на Сигнахи – „Градът на любовта“. известно със своята архитектура в стила на Южноиталианския класицизъм. Ще имате възможност да се разходите из красивите малки улички с прекрасни гледки към долината Алазани. Дегустация на местно грузинско вино. Посещение на манастир „Бодбе“, където се намира гроба на Света Нино, просветителка на Грузия. В района се намира и чудотворния извор на Св.Нино. Отпътуване за Армения. Спирка при средновековния манастир „Агарцин“. Пристигане в Дилижан – село, известно с изкуството, занаятите, пленителна природа и чистия въздух. Вечеря. Нощувка.

4 денДилижан – Езерото Севан – Ереван

Закуска. Посещение на езерото Севан – едно от най-високо разположените сладководни езера в тази част на света на надморска височина от 1900 метра. Отпътуване към Каньона на река Азат за посещение на скалния манастир  „Гегхард“. Село Гарни, добре познато с храма „Гарни“, единственият запазен пример за елинистична архитектура в района. Настаняване в Ереван. Вечеря и нощувка.

5 денЕреван – Арарат – Ереван

Закуска. Отпътуване за провинция Арарат, където се намира едно от най-светите места в Армения – манастирът „Хор Вирап“, откъдето се открива зашеметяваща панорамна гледка към връх Арарат.  Връщане в Ереван и посещение на Историческия музей на Армения. Обиколка на Ереван – Каскадата, Опера и Балетен театър, Булевард „Мащоц“, Площад на Републиката. Посещение на фабрика за коняк „Арарат“ и дегустация на местен арменски коняк.  Вечеря. Нощувка.

6 денЕреван– Тбилиси

Закуска. Отпътуване за Грузия. По пътя спирка при Средновековния университет Санаин и манастир Хагпат. Обиколка на Тбилиси – Самеба, най-голямата църква в града и символ на модерните православни традиции на Грузия. Разходка в историческата част на града, разположена на панорамен хълм, където ще видим църквата „Успение Богородично“ (Църква „Метекхи“) и статуята на създателя на Тбилиси Цар Вакхтанг I Горгазали. Мостът на Мира – проектиран от известен италиански архитект, един от най-известните символи на града, Площад „Мейдан“ – мястото, където се е намирал Стария пазар на Тбилиси, Легхвтахеви – малък водопад, парченце „непокътната“ природа в сърцето на модерния град. Посещение на известния кралски комплекс от серни бани, разположен върху топъл минерален извор, една от главните атракции в Стария град. Изкачване с лифт до „Нарикала“ – антична крепост над столицата, построена през 4.век, от която ще се насладите на впечатляваща гледка към целия град. Вечеря. Нощувка.

7 денТбилиси- Истанбул – София

Закуска. Трансфер до летището на Тбилиси. Полет към Истанбул с авиокомпания Turkish Airlines в 10:30. Пристигане в Истанбул в 12:05. Полет от Истанбул за София в 13:30. Пристигане в София в 14:50.


Дати: Възрастен в двойна стая Единична стая
30.04 – 06.05.2021 г.
22.05 – 28.05.2021 г.
19.06 – 25.06.2021 г.
 
2530 лв. 2825 лв.


Пакетните цени включват
 • Самолетен билет София – Истанбул – Тбилиси – Истанбул – София  с авиокомпания Turkish airlines, включени летищни такси и багаж – чекиран куфар до 30 кг + ръчен багаж до 8 кг;
 • Трансфери летище – хотел – летище и транспорт по маршрута;
 • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел Bridge 3* (http://bridge-boutique.tbilisi-hotels.com/en/) или подобен в Тбилиси;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел  Armenia BB Guesthouse 3* (https://bit.ly/2M59Ylq) или подобен в Дилижан;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Cascade 3* (http://cascadehotel.am/eng/index.html) или подобен в Ереван;
 • Туристическа програма по време на цялото пътуване с включени входни такси за посещаваните обекти;
 • Водач – екскурзовод по време на цялото пътуване
 • Местен екскурзовод на английски/руски език по време на туристическата програма (гарантиран превод на български език);
 • Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 10 000 EUR.

Пакетните цени не включват
 • Разходи от личен характер;
 • Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години – 16 лв.;
 • Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години (туристи над 74г се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация) ;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“;

Други
                                                                                  Полетно разписание:
 
София – Истанбул 09:55 – 11:25
Истанбул – Тбилиси 13:10 – 16:30
Тбилиси– Истанбул 10:30 – 12:05
Истанбул – София 13:30 – 14:50
 
         Забележка:
 • Цената е валидна за група от минимум 15 туристи.
 • При 12 записани екскурзията може да се осъществи с доплащане от 85 лв.
 • Срок за уведомяване за ненабран брой туристи: 20 дни преди датата на отпътуване
 
         Условия за записване и начин на плащане:
 • Депозит – 10% от пакетната цена на екскурзията (внася се при записване);
 • Втора вноска до 45 дни преди заминаване – 30% от пакетната цена;
 • Окончателно плащане 60 % от цената – до 30 дни преди заминаване;
 
         Срокове за анулации и неустойки:
 • До 45 дни преди отпътуване – без неустойка
 • От 44 ден до 35 ден преди отпътуване – неустойка в размер на депозита (250 лв.)
 • От 34 ден до 30 ден преди отпътуване – внесените суми до момента
 • От 29 ден до 15 ден преди отпътуване – неустойка в размер 80% от пакетната цена
 • При 14 и по-малко дни преди отпътуване (включително неявяване) – 100% неустойка
 
         Необходими документи:
 • Задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на отпътуване;
 • За деца до 18г., пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

         Допълнителна информация:
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
 • Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през януари 2021. При промяна на същите клиентите ще бъдат уведомени своевременно.
 • Местна валута – грузински лари; арменски драм
Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване. 
Оферта № Е1632

Прикачен файл: 1632Екскурзия до Грузия и Армения.odt


СПЕЦИАЛНИ