ЕКСКУРЗИЯ ДО ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ - 7 дни / 6 нощувки
ЕСЕН 2023 с Уиз ер от ВАРНА
закуски и вечери

Варна – Тел Авив – Кесария – Хайфа – Акра – Назарет – Кана – Тиберия - Капернаум – Табха – Планината на Блаженствата – Аман - – Джераш – Небо – Мадаба – Петра – Шобак – Каср Ал Яхуд (р. Йордан) – Кумран – Мъртво Море – Йерихон – Витлеем - Йерусалим


Екскурзия до Израел и Йордания - програма с 7 дни, 6 нощувки със закуски и вечери
02.11.2023
Цена от: 2549 лв.
Изберете дата на пътуване
Възрастен в двойна стая 2549 Резервирай
Трети възрастен в двойна стая 2549 Резервирай
Единична стая 2939 Резервирай
ПРОГРАМА
1 денВарна – Тел Авив – Кесария – Хайфа – Акра – Назарет – Кана – Тиберия

Среща на летище Варна в 03:30ч сутринта. Полет с авиокомпания Уиз ер за в 05:40ч. за Тел Авив. Пристигане на летище Бен Гурион около 08:00ч. Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение, предлагащо неоценима гледка към брега на Тел Авив. Отпътуване към Кесария, столица на Юдея по времето на римляните: разглеждане на акведукта. Посещение на третия по големина град в Израел – Хайфа: уникалният храм на бахаите и цветните градини около него. Туристическа програма в град Акра – пешеходна разходка покрай цитаделата на хоспиталиерите, тунелите на тамплиерите, древния град и пристанището. Посещение на град Назарет – разглеждане на църквата ”Св. Благовещение”, построена на мястото, където Архангел Гавраил се явил пред Дева Мария, за да ѝ съобщи, че ще роди Иисус. Разходка с лодка по Галилейското езеро. Отпътуване за Кана Галилейска – мястото на първото чудо на Иисус, когато превръща водата във вино. Вечеря и нощувка в района на Галилея.

2 денКапернаум – Табха – Планината на Блаженствата – Аман

Закуска. Заминаване за Капернаум – споменава се в Новия Завет като център на дейността на Христос в Галилея: посещение на останките от древната синагога и руините на къщата на св. ап. Петър. Преминаване към Табха, мястото на "Чудото с умножаването на двете риби и петте хляба", посещение на църквата на умножаването с подова мозайка от IV век. Отпътуване към Планината на Блаженствата – мястото, където Иисус е казал прочутата си проповед. Преминаване от Израел в Йордания през граничния пункт „Шейх Хюсеин”. Пристигане в Аман – кратка панорамна обиколка на столицата на Хешемитското кралство. Вечеря и нощувка в Аман.

3 денАман – Джераш – Небо – Мадаба – Петра

Закуска. Отпътуване за най-добре запазения римски град в Близкия Изток и архитектурен шедьовър Джераш (древният Гераса), основан от войниците на Александър Македонски през ІV в. пр.н.е., по-късно става част от процъфтяващите и космополитни градове на гръко-римския Декаполис: триумфалната арка на император Адриан, форумът с овална форма, хиподрумът, кардото, агората, нимфеумът, храмът на Артемида (богинята покровителка на Джераш), други антични храмове, Южният театър и много църкви от ранното Средновековие. Посещение на планината Небо – прекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясен ден могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Мойсей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Свещеното Писание, Моисей умира там и е погребан. На върха са открити останки от църква и манастир. Църквата е от средата на IV век и е изградена в памет на мястото, където се предполага, че е умрял Мойсей. В нея са запазени красиви мозайки. Заминаване за Мадаба – градът е известен с многото християнски църкви. Емблематична обаче е гръцката православна църква “Свети Георги”, известна с уникалната мозайка, представяща подробна цветна карта на Светите земи от Византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт за мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Отпътуване за Петра. Вечеря и нощувка в Петра.

4 денПетра – Шобак – Аман

Закуска. Отпътуване за „Изгубения град” Петра – едно от новите Седем чудеса на света. Върви се около час пеша из извиващ се сред планината каньон, в който се намират останките от старинния град. Градът е разположен в естествено укрепената планинска долина Вади Муса. Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Свещеното Писание за място, наречено Села („скалиста местност“ на еврейски), почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розово-червеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясна клисура, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати: Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. По време на обиколката ще се докоснете до историята и археологическите находки в този необикновен комплекс от храмове, жилища и гробници, изсечени в разноцветните скали на каньона преди повече от 2000 години. Фото пауза при замъка на кръстоносците Монреал (лат. mont regalis, „Кралски хълм“, познат още като Шобак) – построен от тамплиерите през 1116г. по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. Заминаване за Аман. Вечеря и нощувка в Аман.

 

5 денАман – Каср Ал Яхуд (р. Йордан) – Кумран – Мъртво Море – Йерихон – Витлеем

Закуска. Заминаване за Израел през граничния пункт „Аленби”. Посещение на Каср ал Яхуд – мястото на кръщението на Иисус Христос на р. Йордан. Заминаване за Мъртво море – най-ниското място на земната суша в света (около 420 метра под морското равнище). Свободно време за къпане в най-соленото море. Посещение на Кумран – известен с откритите там най-древни ръкописи на Стария завет, изписани на иврит. Отпътуване за Йерихон – най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света: поглед към Манастира на изкушенията (намира се в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи). Отпътуване за Йерусалим. Панорамна обиколка на Новия град на Йерусалим: парламента на държавата Израел (Кнесет), Министерствата на Израел, Музея на Израел /отвън/. Вечеря и нощувка във Витлеем.

6 денЙерусалим

Закуска. Туристическа програма в Йерусалим – съгласно конституцията на държавата Израел, нейна единна и неделима столица. Панорамна гледка от Маслиновия хълм към столицата Йерусалим – разположен е в южната част на плато, част от Юдейските планини, и включва Елеонския хълм на изток и хълма Скопий на североизток от центъра на града. Пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина – традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес за това събитие напомнят една базилика, посветена на страданията Христови и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години; Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) – това e улицата в древния Йерусалим, по която е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието (Голгота); храмовият комплекс Божи гроб – най-святото място за Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос; Стената на плача – единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Това название идва от това, че евреите често отивали там, за да тъжат за гибелта на храма; Хълмът Сион (Давидовият град) – гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос – Витлеем, и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ – най- голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден и Давид – вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Вечеря и нощувка във Витлеем.

7 денВитлеем – Бен Гурион - Варна

Ранна закуска. Ранна закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за летище Бен Гурион. Полет за Варна в 08:40ч. Пристигане във Варна в 11:10ч.

Дати: Възрастен в
двойна стая
Трети възрастен в
двойна стая
 
Единична стая
02.11 – 08.11.2023 2549 лв. 2549 лв. 2939 лв.
 

Пакетните цени включват
 • Самолетен билет Варна – Тел Авив – Варна с  полет на авиокомпания Wizz air;
 • Багаж до  8 кг. с размери 20/30/40 см.
 • Летищни такси;
 • Гранични такси;
 • Всички трансфери по програмата;
 • 6 нощувки със закуски и вечери в хотели 3*:
 • Местен екскурзовод  на български език в Израел и на български/руски език в Йордания;
 • Луксозен автобус с безплатен WI-FI;
 • Саунд система със слушалки по време на туровете;
 • Сертификат за хаджийство;
 • Екскурзия до Петра;
 • Водач на групата от България;
 • Входни такси на посещаваните обекти;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро, ЗД „ЕВРОИНС“;Пакетните цени не включват
 • Такса обслужване за шофьорите и за местните ескурзоводи (заплащат се задължително на място) – общо 35долара на човек за целия престой;
 • Ръчен багаж до 10кг с размери 55/40/23см.
 • Чекиран багаж до 20 кг с размери 149/119/171 см.
 • Багажът се заявява и заплаща при подписване на договора по цени към момента
 • Багажът се заявява и заплаща при при подписване на договора по цени към момента.
 • Разходи от личен характер;
  • Обяд на Галилейско езеро –   35 долара;
  • Разходка с лодка по Галилейското езеро –  25 долара;
  • Разходка на нощен Йерусалим –  35 долара;
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" – информация за нея в офисите ни;
  • Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години – 16 лв.;
  • Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години – 32 лв. (туристи над 74 г. се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация).

Други
Хотели по програмата:
Местонахождение Хотел Брой нощи
Тиберия Dona Gracia 3* 1
Аман Al Fanar  Hotel Amman 3* 2
Петра Sharah Mountains 3* 1
Витлеем Shepherds Hotel 4* 2
 
                                              Полетно разписание:
W6 4547 Варна 23.03 05:10 Тел Авив 23.03 07:30
W6 4548 Тел Авив 29.03 08:20 Варна 29.03 10:30
 


 Допълнителна информация:
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 20 човека;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи – 20 дни преди реализирането на екскурзията;
Посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването;
Цената на екскурзията до Израел е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.80 лв.
Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 
Условия за записване и начин на плащане:
Копие от международен паспорт;
Депозит от 400 лева на човек;
Доплащане – 1 месец преди датата на заминаване;
 
Необходими документи:
Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
За деца до 18г., пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
Няма визови изисквания при пътуване в Израел и Йордания;
 
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
Ден след на подписване на договора до 61 дни преди датата на тръгване потребителят дължи такса прекратяване в размер на 50 лв;
Между 60-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа депозита;
Между 29-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50%;
Между 14-ия и 09-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
При по-малко от 09 дни, включително и неявяване на полета, се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: фирмата предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офисите на фирмата.          
Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД”.

Оферта № Е1348

Прикачен файл: 1348Israel & Jordan_6HB_VARNA_esen 2023.odt.docx


СПЕЦИАЛНИ