Екскурзия до Израел - Светите земи 5 HB с ЕЛАЛ Есен 2018 Бонус - обяд на Мъртво море

МАРШРУТ: София – Тел Авив/Яфо – Тиберия – Капернаум – Табха – планината на Блаженствата – Голански възвишения – Кана – Назарет – Акра – Хайфа – Кесария – Витлеем – Йерусалим – Мъртво море – Каср ал Яахуд – Йерихон– Кумран – София

ПЪТУВАНЕ ДО СВЕТИТЕ ЗЕМИ - ЙЕРУСАЛИМ С БОЖИ ГРОБ, ВИТЛЕЕМ, ТЕЛ АВИВ, ЯФО, МЪРТВО МОРЕ, ГАЛИЛЕЯ, ГОЛАНСКИТЕ ВЪЗВИШЕНИЯ , отстъпки 50 лева до 15.06.2018, Програма 5 нощувки със закуски и вечери, 1 обяд на Мъртво море.
Цена от: 1446 лв.
Изберете дата на пътуване
възрастен в двойна стая 1446 Резервирай
двама възрастни в стая 2892 Резервирай
трима възрастни в стая 4308 Резервирай
двама възрастни и дете 2-10.99 год. с в двойна стая 4238 Резервирай
единична стая 1800 Резервирай
възрастен в двойна стая 1446 Резервирай
двама възрастни в стая 2892 Резервирай
трима възрастни в стая 4308 Резервирай
двама възрастни и дете 2-10.99 год. с в двойна стая 4238 Резервирай
единична стая 1800 Резервирай
възрастен в двойна стая 1446 Резервирай
двама възрастни в стая 2892 Резервирай
трима възрастни в стая 4308 Резервирай
двама възрастни и дете 2-10.99 год. с в двойна стая 4238 Резервирай
единична стая 1800 Резервирай
ПРОГРАМА
1 денЛетище Бен Гурион – Кесария – Тиберия

Сборен час на летище София, Терминал 2 в 09:00 часа (задължително 3 часа преди полета), полет за Тел Авив в 11:55 часа. Пристигане на летище „Бен Гурион“ в 14:20 ч. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Заминаване на север по протежение на крайбрежните равнини до Кесария, столица на Юдея по времето на римляните. Разглеждане на акведукта. Отпътуване за Тиберия. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

 

2 денКапернаум – Табха – планината на Блаженствата – Голанските възвишения - Тиберия

Закуска. Туристическа програма в района на Галилейското езеро: Капернаум - този древен град се споменава в Новия Завет като център на Христовата дейност в Галилея. Разглеждане на останките от древната синагога и руините на къщата на Св. ап. Петър. Табха – мястото на "Чудото с умножаването на рибите и хляба". Планината на Блаженствата, където Иисус е казал прочутата си проповед. Обиколка на Голанските възвишения, с прекрасна гледка към Галилейското езеро, красивите долини, пасища и заснежени планини. Връщане в хотела в Тиберия. Вечеря. Нощувка.

3 денКана Галилейска – Назарет – Акра – Хайфа – Витлеем

Закуска. Минаване през Кана Галилейска – мястото на първото Христово чудо, превръща водата във винo.  Посещение на град Назарет, където Архангел Гавраил съобщава на Дева Мария, че ще роди Син Господен, и където е преминала голяма част от живота на Светото семейство: храмът на Благовещението (изграден върху руините на стара византийска църква и дома на Светото семейство. Следва Акрa, една от последните военни бази и столица на кръстоносците за повече от един век: цитаделата на хоспиталиерите, тунелите на тамплиерите, стария град и пристанището. Разглеждане на красивия пристанищен град Хайфа, разположен на брега на Средиземно море. Бахайските градини (отвън) и залива на Хайфа. Отпътуване за Витлеем. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

4 денВитлеем(църквата Рождество Христово) - Каср ал Яхуд – Йерихон – Кумран - Мъртво море

Закуска. Посещение на литургията в базиликата „Рождество Христово“ във Витлеем – най-голямата забележителност на града и рождено място на Господ Иисус Христос. Отпътуване за Йерихон – най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света. Манастира на изкушенията, разположен в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи. Каср ал Яхуд – мястото на Христовото кръщение(възможност за потапяне във водите на река Йордан). Заминаване за Мъртво море – най-ниската точка в света, около 420 метра под морското равнище. Обяд на Мъртво море. Панорамна гледка към Кумран. Свободно време за къпане и релакс. Завръщане в хотела във Витлеем. Вечеря. Нощувка.

5 денВитлеем – Йерусалим

Закуска. Заминаване за Йерусалим: Посещение на Гетсимания (мястото на Христовата молитва и предателството на Юда), гроба на св. Богородица (с чудотворната икона на св. Богородица Йерусалимска), Елеонския хълм (мястото на Христовото Възнесение), символичния Кръстен Път (Via Dolorosa) – това e улицата, по която в древен Йерусалим е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието – Голгота, храмовия комплекс на Гроба Господен – най-святото място за Християнския свят. След поклонението програмата продължава с хълма Сион (Давидовият град), където се намират гробът на св. цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Кварталите на Стария град: християнски, еврейски, мюсюлмански, арменски; римската улица Cardo, “Стената на плача”, храмовия хълм с “Купола на скалата. Вечеря. Нощувка във Витлеем.

6 денВитлеем - Тел Авив/Яфо - Лод - София

Закуска. Отпътуване към Тел Авив. Панорамна обиколка на Тел Авив и туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишени, от където се открива неоценима гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове.  Разходка в района старото пристанище, където скрити в тесни павирани улички има множество чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия, малки кафенета и пекарни. Посещение на църквата с гроба на Свети Георги в Лод (древният град Лида Палестинска). Трансфер до летище „Бен Гурион“. Полет за България в 18:20 ч. Пристигане на летище София около 21:30 ч.


Дати на пътуване и цени: отстъпки 50 лева от редовната цена за записвания до 15.06.2018
дати на отпътуване възрастен в двойна стая трети възрастен в двойна стая Дете 2-10.99 год. с двама възрастни в двойна стая единична стая
26-10-2018
 
1446 лв 1416 лв 1346 лв 1800 лв
09-11-2018
 
1446 лв 1416 лв 1346 лв 1800 лв
16-11-2018
 
1446 лв 1416 лв 1346 лв 1800 лв

Пакетните цени включват
 • - летищни такси (253 лв. към 10.02.2018 г.);
 • - 2 нощувки със закуска и вечеря в Тиберия, хотел 3*;
 • - 3 нощувки със закуска и вечеря във Витлеем, хотел 3*;
 • - обяд на Мъртво море;
 • - екскурзовод на български език по целия маршрут;
 • - луксозен автобус с безплатен WI-FI;
 • - саунд система със слушалки по време на туровете;
 • - всички трансфери по програмата;
 • - всички екскурзии по програмата;
 • - входни такси за обектите по програмата;
 • - Сертфикат за хаджийство;
 • - водач, придружаващ групата по време на целия престой;
 • - медицинска застраховка асистънс ЗАД "АРМЕЕЦ" АД, с покритие 10 000 евро.
Пакетните цени не включват
 • бакшиши – 30 щатски долара на човек (заплащат се в Израел);
 • допълнителни мероприятия и екскурзии(по желание):
  *разходка с лодка по Галилейското езеро – 10 евро.;
  *обяд в рибен ресторант на Галилейско езеро – 20 евро
 • нощен Йерусалим - 25 евро
 • лични разходи.
Начин на плащане
 • депозит - 450лв., доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване;
Други
Полетно разписание:
LY 552 София 11:55 Тел Авив 14:20
LY 551 Тел Авив 18:20 София 21:30

Условия за резервация:

 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туристи.
 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
 • Необходими документи: задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания.
Местонахождение Хотел Брой нощи
Тиберия Arcadia 3* //www.arcadiahotels.co.il/ или подобен 2
Витлеем Paradise 3* //www.paradisebethlehem.com/ или подобен 3
Забележка: пакетната цена е калкулирана по курс 1,65 лв. за щатски долар към 10.02.2018 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, фирмата си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
 
Оферта № Е19

Прикачен файл: 19Israel_2018-5HB new 2.doc


СПЕЦИАЛНИ