ЕКСКУРЗИЯ ДО ИЗРАЕЛ – КЛАСИЧЕСКИ ГРАНД ТУР 7 НОЩУВКИ ПРОЛЕТ 2022 28.04.2022

София – Тел Авив – Беер Шева/Негев – Мамшит – Мъртво море – Масада – Кумран – Каср Ал Яхуд – Йерихон – Йерусалим – Витлеем – Ейн Карем – Мегидон/Армагедон – Назарет – Кана – Капернаум – Табха – Голан - Тиберия – Сафед – Акра – Хайфа – Кесария – Нетания – Тел Авив/Яфо – Лод


Екскурзия до Израел
28.04.2022
Цена от: 2882 лв.
дата цена резервирай
28.04.2022 от 2882 лв. РЕЗЕРВИРАЙ
ПРОГРАМА
1 денСофия – Тел Авив – Беер Шева/Негев

Заминаване от летище София с полет на България Еър  в 18:00ч. Пристигане на летище Бен Гурион в 20:30 ч. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Трансфер до Беер Шева. Вечеря и нощувка в региона на Беер Шева/Негев.

2 денБеер Шева/Негев – Мамшит – Мъртво море/Ейн Бокек – Негев

Закуска. Посещение на национален парк Мамшит – темата е„Пътят на тамяна“. Основан е през 1 век пр. Хр. като търговски пункт между Петра и Газа. По времето на набатейското царство Мамшит (познат в древността като Мампсис от мозаичната карта в Мадаба) е бил едно от най-важните места от маршрута на керваните по пътя на тамяна, минаващ от Южна Арабия през Петра и Идумейските планини, Арава, Маале Акрабим, Беер Шева, до Хеврон или до Йерусалим и до средиземноморските страни, доставяйки не само тамян, мирта и тамян, но и стоки от Индия по време на периодите, когато северният път е бил блокиран от военни конфликти. Градът обхваща 40 000 м2 и е най-малкият, но най-добре реставриран град в пустинята Негев. Някога луксозните къщи се отличавали с необичайна архитектура, която не се среща в нито един друг град в Набатейското царство. Най-голямото съкровище, откривано някога в Израел, е от Мамшит - 10500 сребърни монети, колекция от древногръцки текстове върху папирус и други предмети, показателни за богатите хора. Днес Мамшит е под егидата на ЮНЕСКО. Заминаване за Мъртво море/Ейн Бокек. Свободно време за плаж. Вечеря и нощувка в Кибуц в пустинята Негев(запознаване с дейността на Кибуца).

3 ден Негев – Масада – Кумран – Каср Ал Яхуд – Йерихон – Йерусалим – Витлеем

Закуска. Посещение на национален парк Масада. Посещение на Масада - древна полуразрушена крепост с невероятна история, разположена на една единствена скала. Намира в източния край на Юдейската пустиня и недалеч от западния бряг на Мъртво море, между Содом и Ейн Геди. Заминаване за Кумран – известен с откритите там най-древни ръкописи на Стария завет, изписани на иврит. Посещение на Каср ал Яхуд – мястото на кръщението на Иисус Христос на река Йордан – възможност за ритуално потапяне в свещените води. Заминаване за Йерихон - най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света: поглед към Манастира на изкушенията - намира се в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи. Отпътуване за Йерусалим и Витлеем. Вечеря и нощувка във Витлеем.

4 денВитлеем – Йерусалим

Закуска. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос – Витлеем и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ – най- голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден и Давид - вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Туристическа програма в Йерусалим - съгласно конституцията на държавата Израел, нейна единна и неделима столица: Портата Яфо, Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) - това e улицата в древния Йерусалим, по която е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието — Голгота; храмовият комплекс Божи гроб – най-святото място на Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос; Стената на плача - единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Това название идва от това, че евреите често отивали там, за да тъжат за гибелта на храма; Хълмът Сион (Давидовият град) – гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Вечеря и нощувка във Витлеем.

5 денЙерусалим – Ейн Карем

Закуска. Панорамна гледка от Маслинения хълм към столицата Йерусалим: разположен е в южната част на плато, част от Юдейските планини и включва Елеонския хълм на изток и хълма Скопий на североизток от центъра на града: пещерата „Възнесение” и параклисът Отче наш; Гетсиманската градина - традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес за това събитие напомнят една базилика наречена Църквата на народите, посветена на страданията Христови и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години; храмът с гроба на Света Богородица. Мемориалът на Холо Коста – Яд Вашем. Посещение на Ейн Карем. Новият Йерусалим: Кнесета. Вечеря и нощувка във Витлеем.

6 денВитлеем – Мегидон/Армагедон – Назарет – Кана – Капернаум – Табха – Голан - Тиберия

Закуска. Заминаване за Галилея. По-пътя спирка в Мегидон, познат още като Амагедон от Откровението на св. ап. Йоан Богослов, мястото на последната битка между доброто и злото - поглед към Израелската долина. Посещение на град Назарет - разглеждане на църквата ”Св. Благовещение”, построена на мястото, където Архангел Гавраил се явил пред Дева Мария, за да и съобщи, че ще роди Иисус. Минаване през Кана Галилейска – мястото на първото чудо на Христос, когато превръща водата във вино. Обиколка в района на Галилейското езеро: Капернаум - споменава се в Новия Завет като център на дейността на Спасителя в Галилея: посещение на останките от древната синагога и руините на къщата на св. ап. Петър. Преминаване към Табха, мястото на "Чудото с умножаването на двете риби и петте хляба", посещение на църквата на умножаването с подова мозайка от четвърти век. Посещение на планината на Блаженствата, мястото, където Иисус е казал прочутата си проповед. При възможност - гледка от Голанските възвишения. Вечеря и нощувка в Тиберия.

7 денТиберия – Сафед – Акра – Хайфа – Кесария – Нетания

Закуска. Посещение на град Сафед, познат още като Цфат – център на кабалистиката и свещено за еврейската религия място. През 1102 г. кръстоносците построяват тук крепост, която през 1188 г. е завладяна от Саладин. Заминаване за Акрa, една от последните военни бази и столица на кръстоносците за повече от един век: цитаделата на хоспиталиерите, старият град и пристанището. Разглеждане на красивия пристанищен град Хайфа, разположен на брега на Средиземно море: Бахайските градини и залива на Хайфа. Заминаване за Нетания. По пътя спирка за фотопауза на Римският акведукт в Кесария. Вечеря и нощувка в района на Тел Авив.

8 ден Тел Авив/Яфо – Лод - Летище Бен Гурион – София

Закуска. Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение, от където се открива неоценима гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове. Разходка в района старото пристанище. Посещение на гр. Лод(древният град Лида Палестинска) – посещение на църквата с гроба на Свети Георги. Заминаване за летище „Бен Гурион“. Полет за София в 21:20 ч. Пристигане в София в 23:55 ч.

ДАТИ И ЦЕНИ:

28.04-05.05.2022 Възрастен в двойна стая Дете 6-10.99 год. с двама възрастни в двойна стая Единична стая
Цени 2882 лв 2781лв 3684лв
Пакетните цени включват
 • самолетен билет София – Тел Авив – София  с редовен полет на авиокомпания България Еър с включен багаж и летищни такси;
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в района на Негев, хотел 3*;
 • 3 нощувки със закуска и вечеря във Витлеем, хотел 3*;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Тиберия, хотел 3*;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в района на Тел Авив, хотел 3*;
 • Водач, екскурзовод на Географски свят от България  по целия маршрут;
 • Местен екскурзовод на български език.
 • луксозен автобус с безплатен WI-FI;
 • саунд система със слушалки по време на туровете;
 • всички трансфери по програмата;
 • всички екскурзии по програмата;
 • входни такси за обектите по програмата;
 • Сертфикат за хаджийство;
 • медицинска застраховка асистънс с покритие 10000 евро.
Пакетните цени не включват

 • Бакшиши/Такса обслужване – 35 долара общо на турист за шофьорите и за местните ескурзоводи (заплащат се задължително на място)
 • застраховка "Отмяна на пътуване" с покритие за Ковид 19 (информация за нея -  в офиса ни)
 • разходи от личен характер
 • допълнителни мероприятия предлагани от местните екскурзоводи на мястo
 • обяд в рибен ресторант на Галилейско езеро – 20 евро, заплащат се на място
 • корабче по Галилейското езеро – 10 евро
 • нощен Йерусалим – 25 евро
Други
Полетно разписание:
FB 571 София 18:00 Тел Авив 20:30
FB 572 Тел Авив 21:20 София 23:55
 
 
 
Примерни хотели по програмата:
Местонахождение Хотел Брой нощи
Регион на Негев Inbar 3* https://www.inbar-hotel.co.il/?lang=en   или подобен  2
Витлеем Paradise 3* http://www.paradisebethlehem.com/  или подобен  3
 Тиберия  Astoria 3*   https://www.astoria.co.il/  или подобен  1
  Нетания Margoa 3* http://www.hotelmargoa.co.il/  или подобен  1
 
 
Условия за записване:
 • копие от международен паспорт
 • депозит от 500 лева на човек
 • доплащане – 1 месец преди датата на заминаване
 
Необходими документи:
 • международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане
 • за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
 • В Държавта Израел към този момент българските граждани влизат с ваксинационен сертификат или отрицателен COVID тест, който се дублира на летището в Тел Авив. Тъй като тези изисквания са динамични и се променят във времето, моля, следете нашият сайт и програма и не се колебайте  да питате за всичко, което ви интересува.
 
Срокове за анулации и неустойки:
 
 • ден след подписване на договора до 50 дни преди датата на тръгване потребителят дължи такса прекратяване в размер на 100 лв;
 • между 49-ия и 31-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
 • между 30-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 75% от стойността на екскурзията;
 • при по-малко от 15 дни, включително и неявяване на полета, се удържа 100% от стойността на екскурзията.
 
 
 • Забележка:
 • цената е валидна при група от минимум 30 плащащи туристи
 • посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването
 • цената на екскурзията до Израел е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.75 лв.
 • При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 20 дни преди началото на пътуването
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 
 
 
 
 
 
Оферта № Е21

Прикачен файл: 21Israel 7HB_2022.odt


СПЕЦИАЛНИ