Екскурзия до о. Мавриций и о. Реюнион


Престой: 11 дни/ 8 нощувки
Дата:

20.11.2023
Цена от: 6880 лв.
Изберете дата на пътуване
Възрастен в двойна стая 6880 Резервирай
Единично настаняване 7545 Резервирай
ПРОГРАМА
1 ден20.11.2023

Среща на летище София за полет до Мавриций с прикачване в Истанбул. Полет в 21:35ч. за Истанбул

2 ден21.11.2023 – о. Мавриций

Кацане на летището в Истанбул в 00:05ч. Полет в 02:20ч. за Мавриций. Кацане на острова в 13:05ч. Посрещане от местния екскурзовод и трансфер до хотела - Tarisa Resort & Spa 3* (или подобен) в северната част на острова. Настаняване. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря и нощувка.

3 ден22.11.2023 – о. Мавриций - екскурзия до остров Île aux Cerfs

Закуска. Целодневна екскурзия Ил о Серф. Отправяме се към Belle Mare, където може да се насладим на водни спортове като подводна разходка, парасейлинг и посещение на водопад GRSE с моторна лодка (срещу допълнително заплащане).
Трансфер с бърза лодка от селището Trou d’eau Douce Village до остров Ile aux Cerfs за плаж и почивка на белия пясъчен плаж на острова.
15:30 – Напускане на острова и връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

4 ден23.11.2023 – о. Мавриций - екскурзия в южната част на острова

Живописна обиколка на южната част на остова със спирка на вулканичния кратер Trou aux Cerfs. Следващата ни спирка е при свещеното езеро Гранд Басин.
Посещение на „цветните земи“ и водопадите - 23 различни скални образувания обагрени в цветовете на дъгата. Прибиране в хотела около 18:00 часа. Вечеря и нощувка.

5 ден24.11.2023 – о. Мавриций

Закуска. Ден за почивка – време за плаж и използване на съоръженията на хотела. По желание – допълнителни мероприятия. Вечеря и нощувка.

6 ден25.11.2023 – о. Реюнион

Закуска. Напускане на хотела и трансфер до летището за полет за о. Реюнион. 30-минутен полет до острова. Кацане на летище „Ролан Гарос“. Посрещане от местния екскурзовод и трансфер до хотел Le Coin de Mire *** или Relasis de L’Hermitage в Saint-Gilles les Bains. Настаняване. Време за почивка. Вечеря и нощувка.

7 ден26.11.2023 – о. Реюнион - екскурзия до вулкана

Закуска. Целодневна екскурзия до ВУЛКАНА. Ще може да видим Зелено, червено и сиво. Надморската височина е 2300м., температурата около 15-22оС. Препоръчително облекло: Удобни маратонки, дъждобран, суичър, лосион против комари, лосион за слънце.
Маршрутът по пътя за вулкана разкрива стръмни крайбрежни склонове на иначе спокойната брегова линия и редуването до 2100 м н.в. на няколко вида ландшафт. Обяд. Тук ще се види 22 километрова долина с невероятни геоложки изненади. Отворът на кратера Камерсън е украсен с много скали с най-причудливи форми. Тук ще се почувствате, все едно сте на Луната. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

8 ден27.11.2023 – о. Реюнион – екскурзия до Силаос

Закуска. Целодневна екскурзия до СИЛАОС. 1300м н.в. Температури около 15-22оС. Препоръчително: Удобни маратонки, дъждобран, суичър, лосион против комари, лосион за слънце.
Отпътуване за южната част на острова. Първата спирка е в района на „вентилатора“, красиво място по скалистия бряг характерно със постоянните си ветрове. Следва един красив гейзер характерен с бялата си пяна в периода на активната си фаза. Обяд. Красивото селце La Riviere Saint-Louis e последното преди да се влезе в Cilaos Cirque. Силаос или Чилаос е най-южният и най-сухият циркус от трите на острова. Тук небето е по-синьо и водопадите по-малко. Селото е доминирано от най-високите върхове на острова. Сред тях е Питон дьо неж, Piton des Neiges. Силаос е известен още с балнеолечението, великолепната си бродерия и виното си – единственото произведено на о.Реюнион. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

9 ден28.11.2023 – о. Реюнион – екскурзия до Салази

Закуска. Екскурзия до Салази. Това е икономическият район на о. Реюнион. Само в рамките на тридесетина километра ще се сменят няколко пейзажа – преминаване през административния център с неговите сгради от времето на Източно-индийската компания, въздуха на метрополията и буржоазния и чар, ще отстъпи място на зелените полета на захарната тръстика на Света Мария. Обяд. Следва посещение на ваниловата плантация на господин Рудолф. Прибиране в хотела. Вечеря и нощувка.

10 ден29.11.2023 - о. Реюнион

Закуска.
Освобождаване на хотела. Трансфер до летището и полет за Истанбул в 20:35ч.

11 ден30.11.2023

Кацане на летището в Истанбул в 05:40ч. Полет за София в 08:45ч. Кацане на летище София в 09:00ч.ЦЕНИ:
Настаняване/Дати

20.11 - 30.11.2023

Възрастен в двойна стая

6880 лв.

Единична стая 7545 лв.

 

Пакетните цени включват
 • Самолетен билет София – Истанбул – о. Мавриций – Истанбул – София с Turkish Airlines с включен ръчен и чекиран багаж до 23кг.;
 • Летищни такси;
 • Трансфери летище - хотел – летище;
 • 4 нощувки със закуски и вечери на о. Мавриций в хотел Tarisa sesort & Spa*** или подобен;
 • Целодневна екскурзия до остров Le Belle Cerfs с включен обяд;
 • Целодневна екскурзия в южната част на острова с включен обяд;
 • Самолетен билет о. Мавриций – о. Реюнион – о. Мавриций с включени летищни такси и багаж;
 • 4 нощувки със закуски и вечери на о. Реюнион в хотел 4*;
 • Целодневна екскурзия до Вулкана с включен обяд;
 • Целодневна екскурзия до Силаос с включен обяд;
 • Целодневна екскурзия до Салази с включен обяд;
 • Входната такса за ваниловата плантация;
 • Местен екскурзовод по време на екскурзиите. Осигурен превод на български език;
 • Водач – екскурзовод от ТА „Географски Свят“ от България;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10 000 евро;
Пакетните цени не включват
 • Изхранване, не упоменато в програмата;
 • Разходи от личен характер;
 • Такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори – около 5$ на ден.
 • Заплащат се на място;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ с включено COVID-19 покритие;
 • Горивни такси;
 • Доплащане при група 12-14 души – 340лв.
Други

ЗАБЕЛЕЖКА:
Минимален брой участници за осъществяване на екскурзията: 15

Срок за уведомяване за ненабран минимум: 20 дни преди датата на отпътуване

При по-малка група (12-14 души), екскурзията може да се проведе, срещу допълнително доплащане от 340лв.

Условия за записване и начин на плащане:

 • Записването се извършва срещу внесен депозит от 3000 лева;
 • До 45 дни преди отпътуване: 100% на пълната цена на организираното пътуване в лева;

Необходими документи:

 • Международен паспорт, валиден 6 месеца след датата на връщане.
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

 • До 90 дни преди отпътуване – без неустойка;
 • От 89 до 60 дни преди датата на отпътуване - такса в размер на 100 лв. на турист (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети и анулационните срокове за хотелско настаняване);
 • Прекратяване от 59 до 45 дни преди датата на отпътуване – таксата за прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
 • Прекратяване от 44 до 20 дни преди датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
 • При прекратяване от 19 дни до датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.
При промяна цените на входните такси за обектите и ресторантите, същата ще бъде променена и прекалкулирана.

При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства е възможно програмата да претърпи промяна!

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.

Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.

Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД".

Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03100100004230/20.12.2022 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43

Оферта № Е1759


СПЕЦИАЛНИ