Екскурзия до ПЕРУ, ЕКВАДОР и островите ГАЛАПАГОС

ЛИМА - ПАРАКАС - БАЛЕСТОВИ ОСТРОВИ - НАСКА - АРЕКИПА -КОЛКА КАНЬОН - ПУНО - ЕЗЕРОТО ТИТИКАКА - КУСКО - ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ - МАЧУ ПИКЧУ - ЛИМА - КИТО - БАЛТРА - ОСТРОВИТЕ ГАЛАПАГОС

08.10.2020
Цена от: 8305 лв.
дата цена резервирай
08.10.2020 от 8405 лв. РЕЗЕРВИРАЙ
ПРОГРАМА
1 ДЕН  –  08.10.2019  Среща в 05.00 ч. сутринта на летище София, Терминал 2. В 07.10 ч. – самолетен полет София – Амстердам с “KLM”. Пристигане в Амстердам в 09.00 ч.
В 12.55 ч. - международен полет Амстердам – Панама сити. Пристигане в Панама сити в 16.45 ч.  В 18.51 ч. полет Панама сити – Лима. Пристигане в Лима в 22.30 ч.
Трансфер до хотел. Нощувка в Лима.
 

2 ДЕН  –  09.10.2019 Закуска. Туристическа обиколка на модерния квартал Мирафлорес и бохемския Барранко. Посещение на Музей за антропология, археология и история. Време за обяд. След обяд – пешеходна и туристическа обиколка на колониална Лима – гроба на Писаро, Плаца де Армас, катакомбите на манастира „Сан Франциско”. Нощувка в Лима.

 

3 ДЕН – 10.10.2019  ЛИМА/ ПАЧАКАМАК/ПАРАКАС

Закуска. Този ден се пропътуват 280 километра по панамериканската магистрала, през крайбрежието на пустинята и през плодородните долини и плантации за памук. По пътя ще се посетят руините на прединкски култури и оракула Пачакамак. Ще минете покрай живописни рибарски селца, където се спира за почивка. След обяд – влизане в парка “Паракас”, някога дом на индианска култура със същото име, където ще се насладите на един от най-невероятните пустинни пейзажи. Паркът е естествена среда на типични за Южна Америка представители на фауната. Трансфер до хотел. Нощувка в Паракас.
 

4 ДЕН –  11.10.2019   ПАРАКАС/ БАЛЕСТОВИ ОСТРОВИ/НАСКА

Закуска. В 07:15 ч. трансфер до пристанището и пътуване с лодка до Балестовите острови, най-големият природен резерват в Перу и убежище на стотици китове, делфини, морски лъвове, морски птици, фламинго и хумболтови пингвини. Фигурата Канделабро, която ще видите на полуострова Паракас, също известен и като “Трите кръста”, се смята свързан с линиите Наска и като убежище на пирати. След двучасов тур с лодка покрай островите, продължаваме по суша до Наска, като по път се посещава Музея в Ика и оазиса Хуакачина, заобиколен от 100-метрови пясъчни дюни. Пристигане в Наска след обяд. Полет с малък самолет над невероятните пустинни линии и фигури на Наска, открити от Мария Райхе. (За този полет се плаща допълнително персонална такса - на място, в местна валута.) Нощувка в Наска.
 

5 ДЕН –  12.10.2019   НАСКА/ АРЕКИПА

Закуска. Посещение на акведуктите на инките, които все още набавят вода от Андите в пустинните селища. Продължаваме пътешествието на 600 км. (около 10 часа) на юг към Арекипа, “белият град”, разположен в подножията на вулкана “Ел Мисти”, на 2 400 м надм.вис. Нощувка в Арекипа.
 

6 ДЕН –  13.10.2019  АРЕКИПА/ КОЛКА КАНЬОН
(За екскурзията до Колка Каньон, вижте програмата по-долу в поясненията)

Закуска. Туристическа обиколка на Арекипа, вторият по големина град в Перу – Манастира „Санта Каталина”, Катедралата, Йезуитската църква, както и центъра на колониалния град. Свободно време. Нощувка в Арекипа.
 
7 ДЕН – 14.10.2019   Закуска. За тези, които нямат желание да направят екскурзия до Колка каньон – свободно време в гр.Арекипа до обяд. След което се тръгва за гр. Пуно, като по пътя се срещат с тези, които са били на Колка каньон. Нощувка в Пуно.
 

8 ДЕН –   15.10.2019  ПУНО/ КУСКО

Закуска. Рано сутринта – разходка с лодка до “плаващите острови” Урос в езерото Титикака. Тези острови са плетени от тръстика и кал от индианците уроси, които живеят само от и на езерото, нежелаейки да имат достъп до околния останал свят и той до тях. Следва разходка по езерото с лодка и  разглеждане на острова. Продължаваме на север към Силустани - прединкските погребални пирамиди, на бреговете на езерото Умайо. След обяд – продължаване към Куско. Пътят прекосява високото андинско плато, преди да се спусне в долината на р.Вилканота и стигне до “Пъпът на Света” и имперска столица Куско. На 100 км. преди Куско се посещава единственият запазен инкски култов център Ракши, посветен на бог Виракоча (при възможност във времето). Пристигане в Куско вечерта. Нощувка в Куско.
 
9 ДЕН – 16.10.2019  КУСКО
Закуска. Панорамна обиколка на археологическата столица на Америка, “пъпът на света” – Куско. Столицата на Империята на инките има очертанията на тялото на пума и е запазила много от шедьоврите на инкската архитектура – Храмовия комплекс Кориканча, крепостта Саксайуаман, царемониалния център Кенко, Пукапукара и Тамбомачай – термалните бани на Инката. По желание - посещение на Базиликата в Куско (входът се плаща допълнително) и свободно време. По желание - посещение на фолклорна програма с вечеря в ресторант в центъра на Куско. Нощувка в Куско.
 

10  ДЕН – 17.10.2019  ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ

Закуска. Пътуване през Свещената Долина на инките – по пътя се разглежда Археологическата зона в Писак, посещение на индиански занаятчийски пазар в селцето Писак. Свободно време за обяд (едни час). Продължаваме към Оянтайтамбо през долината на р.Урубамба. Разглеждане на Археологическата зона в Оянтайтамбо.  Нощувка в Оянтайтамбо.
 

11 ДЕН – 18.10.2019  МАЧУ ПИКЧУ

Закуска – сух пакет. Ранно отпътуване с влак до градчето Агуас Калиентес (тръгване от хотела в 05:00 -05:30 часа), над което се издига Мачу Пикчу - “изгубената цитадела на инките” и най-добре запазеният инкски град, достигнал до наши времена благодарение на това, че дълго време е останал забравен сред джунглата. Свободно време за обяд. По желание - посещение на горещ минерален извор преди отпътуването обратно към Оянтайтамбо. Трансфер до Куско. Нощувка в Куско.
 
12 ДЕН – 19.10.2019  Закуска. Трансфер до летището. В 12.25 ч. - вътрешен полет Куско – Лима. Пристигане в Лима в…… ч. Международен полет Лима – Кито в …… ч. Кацане в Кито в ……..ч.
 
13 ДЕН – 20.10.2019  КИТО  Закуска. Следва обиколка на града, обявен от ЮНЕСКО през 1970 година за световно култулно наследство с най-добре запазения исторически център на града в цяла Южна Америка. Обиколката на града ще започне от местността Гуаполо, от където се открива чедусна гледка към града, разположен в подножието на вулкана Пичинча. След това ще посетиме историческия център на града с „Площада на независимостта”, ще разгледаме Катедралата, сградата на Народното събрание. Ще се разходиме по малките улички с добре запазена колониална архитектура. След това ще се изкачиме на хълма „Панечило”, където се намира статуята на „Пазителят на града”. Обиколката ни ще завърши с паметника на екваториалната линия, наречен „Средата на света”, където ще можете да стъпите едновременно в Северното и в Южното полукълбо. Свободно време. Нощувка в Кито.
 
14 ДЕН – 21.10.2019  КИТО/БАЛТРА
Закуска. Трансфер до летището и полет Кито – Балтра в 09.00 ч. Пристигане на летището в Балтра в 11.30 ч. Посрещане на летището от фирмата. Трансфер до пристанището, откъдето със скоростна лодка ще пътувате до Пуерто Аьора (о-в Санта Крус). Този ден ще посетите Центъра за изследвания „Чарлс Дарвин”, където ще имате възможност да видите гигантските галапагоски костенурки и ще научите за усилията, които се полагат за поддържане на популациите с костенурки на островите Галапагос. Настаняване в хотел и нощувка на о-в Санта Крус.
 
15 ДЕН – 22.10.2019  О-В САНТА КРУС
Закуска.  Този ден ви очаква круиз в залива на остров Санта Крус. Ще посетите „La Loberia”, където ще имате възможност да плувате с тюлени. С лодка със стъклено дъно ще разгледате невероятно богатия морски свят, ще можете да плувате между красиви вулканични образувания. След обяд ще посетите планинската част на острова и ще можете да се насладите на вулканичните образувания. Ще можете да видите много разнообразни птици, игуани. При късмет ще имате възможност да видите гигантски костенурки в естествената им среда в природата. Нощувка в Санта Крус.
 
16 ДЕН – 23.10.2019  О-В ИЗАБЕЛА
Закуска. Разглеждане на о-в Изабела – един от най-младите Галапагоски острови, на който по последните изследвания вулканичната дейност продължава. С добър късмет на Плажа на любовта ще видите морски игуани, синьокрак рибояд, морски птици и раци. Във влажните зони на острова растат мангрови дървета, сред които живеят фламинго и други птици. Посещение на Центъра за отглеждане на малки сухоземни костенурки, и на ботаническите градини с ендемични видове. В края на обиколката ще видите островчето Тинторерас, където се срещат образования от лава и е обиталище на синьокрак рибояд, морски игуани, акули, риби, скатове, водни костенурки, пингвини. Обяд. Връщане на остров Санта Крус. Свободно време с възможност за разглеждане на  чаровното градче  Пуерто Айора. Нощувка в хотел на о-в Санта Крус.
 
17 ДЕН – 24.10.2019 Закуска. Тази сутрин по път към Балтра ще посетите изключително интересната скална формация - Los Gemelos (Twin Craters). Продължаваме към летището в Балтра и в 12.30 ч. полет Балтра – Гуаякуил. Кацане в Гуякуил в 15.20 ч. В 18.45 ч. полет  Гуаякуил – Амстердам.
 
18 ДЕН – 25.10.2019  Кацане в Амстердам в 13.15 ч. В 15.15 ч. - самолетен полет Амстердам- София. Пристигане на летище София в 18.55 ч.Екскурзията до Колка каньон се осъществява по следната  програма:
6 ДЕН – 13.10.2019  АРЕКИПА
Закуска. Туристическа обиколка на Арекипа,  вторият по големина град в Перу -    Манастира „Санта Каталина”, Катедралата, Йезуитската църква, както и центъра на колониалния град.  След  обяд  -  тръгване за  Чивай.  Нощувка в Чивай.
 
7 ДЕН 14.10.2019 КОЛКА   КАНЬОН
Закуска. Екскурзията до Колка каньон тръгва рано сутринта, около 06.30 ч. -                                                                                                                                                                                                                                                                               отпътуване към Колка Каньон - Каньонът  на  Кондорите.  Пристигане  в  Каньона  около  08.00 ч.  При  възможност – наблюдаване  полета   на  кондорите.  Продължаваме   към  недрата на „същинските Анди”, към Пуно – пристанището на най – високо  разположеното плавателно езеро в света, Титикака. По пътя  имате  шанс  да  срещнете   представители на фауната като алпака, лами и викука, както и ще имате възможността да се насладите на типични за Андите гледки – езера.  По пътя се срещате с останалата  част от групата. Настаняване и нощувка  в Пуно. 

ПОЯСНЕНИЯ:
1.   В ПАКЕТНАТА ЦЕНА СЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • самолетни билети за всички международни  полети;
 • самолетни билети и летищни такси за вътрешните полети Куско - Лима;  Лима - Кито;  
  Кито – Балтра и Балтра - Гуаякуил;
 • летищни такси за международните полети - 1 144 лв/ 585 евро (15.02.2018 г.) - подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 11 нощувки със закуски в хотели 3* в Перу;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Кито, Еквадор;
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* на остров Санта Крус;
      (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • 1 обяд преди връщане в Пуерто Айора (14-ти ден);
 • билети за влака от Олайтантамбо до Мачу Пикчу през Андите (11-ти ден);
 • пътуване с лодка до Балестовите острови (4-ти ден);
 • двучасов тур с лодка покрай Балестовите острови (4-ти ден);
 • полет с малък самолет над линиите и фигурите в Наска (4-ти ден);
 • разходка с лодка по езерото Титикака (8- ти ден),
 • пътуване с влак от Олайтантамбо до Мачу Пикчу (11-ти ден);
 • туровете упоменати в програмата за Еквадор и о-вите Галапагос;
 • входовете на всички археологически паркове и музеи;
 • наземен транспорт с туристически автобус и влак;
 • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на български език от водачът, който придружава групата);
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 134 лв.
 
2.  В  ПАКЕТНАТА  ЦЕНА  НЕ СЕ  ВКЛЮЧВАТ:
-   персонална такса за полета над линиите и фигурите в Наска - 25 соле (около 10 щ.долара) -
    в местна  валута, плаща се  на място (4-ти ден);
-   медицинска и  туристическа  застраховка с покритие 25 000 евро – 41 лв (за лица до 70 год.),  
    за лица от 71 год. до 80 год.- 82 лв;
-   допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • екскурзия  до  Колка  канъон (6-ти ден) – 135 щ.долара (от  4 - 6  човека)
                                                                             –   90 щ.долара (от  7 - 12   човека)
 • посещение на фолклорна програма с вечеря в Куско - 40 щ.долара  - 9-ти ден;
 
- допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
-   вход за Базиликата в Куско - 25 соле (около 10 щ.долара)
-   посещение на горещ минерален извор - около 20 нуево соле (около 8 щ.долара) -(11-ти ден);
-   входни такси по време на екскурзиите на о-вите Галапагос и такса за Националния парк  –
    150 щ.долара (плащат се на място).
 
*Забележки:
1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същатa.
2. За полетите между отделните държави лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж  и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2018 г.
4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на ТА туроператора.
5.Категоризацията на хотелите в Перу и Еквадор не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
6.  Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от  клиента. 
 
.
3.  По желание на клиента може да се организира всеки ден вечеря в ресторант – около 15-25 щ. долара.
4. Цената 8 205 лв/8 305лв. е за турист в двойна стая. За единична стая се доплащат 1 135 лв.
 
* Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 07.03.2018 г и  подлежат на  актуализация.
 
 
5.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО)                
            - по банков път
 

ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 4 000 лв
 
ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  8 205 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И  КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  8 305 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ
 

Оферта № Е1219


СПЕЦИАЛНИ