Екскурзия до ЧИЛИ и Великденски остров, с Патагония - III вар.

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 13 дни (Сантяго де Чили, Валпараисо, Виня дел мар, Великденски остров, вулкан Рано Рараку, Оронго, вулкан Рано Као, Ана Кай Тангата, Аху Тонгарики, Аху Винапу, Пунта Аренас (Патагония), фиорда Сено Отуей, Фиорда на последната надежда, глетчерите в Балмаседа и)

Цена от: 7100 лв.
дата цена резервирай
ПРОГРАМА
Програма по дни

Ден 1
26.10.2019 Среща в 12:00 ч. на летище София, Терминал 2. В 14:05 ч. - полет София - Лондон с “British Airlines”. Пристигане в Лондон в 15:40 ч. В 22:00 ч. - полет Лондон - Сантяго с “British Airlines”.

Ден 2
27.10.2019 Пристигане в Сантяго де Чили в 09:35 ч. сутринта (местно време). В 14:55 ч. - полет Сантяго де Чили - Пунта Аренас, Патагония. В 18:17 ч. - кацане на летището в Пунта Аренас. Трансфер до хотел. Нощувка в Пунта Аренас.

Ден 3
28.10.2019 Закуска. Посещение на пингвинска колония при фиордите Сено Отуей, където от ноември до март могат да бъдат видяни множество магелански пингвини, а през останалото време и патагонски лисици и нандус (пампа-щрауси). Като алтернатива, по време на разможителния период на магелановите пингвини или при лошо време се посещава щраусова ферма. Нощувка в Пунта Аренас.

Ден 4
29.10.2019 Посещение на Националния парк „Торес дел Пайне” Сух пакет. Рано сутринта отпътуване към Пуерто Наталес /около 3 часа/. Веднага след пристигането, посещение на Националния парк. Без съмнение „Торес дел Пайне” е връхната точка на всяко пътуване до Патагония. Паркът е наименуван на три стръмно извисяващи се в небето планински върхове. Според метеорологичните условия ще имате възможност да предприемете няколко малки туристически излета. Връщане в Пуерто Наталес. Нощувка.

Ден 5
30.10.2019 Светът на глетчерите в Патагония Закуска. Целодневно пътуване с лодка през „Фьорда на последната надежда” и преминаване покрай сензационния глетчер Балмаседа. В края на фиорда – разходка пеша до подножието на глетчера Серано. Типично чилийски обяд. Връщане в Пуерто Наталес. Нощувка.

Ден 6
31.10.2019 Пуерто Наталес – Пунта Аренас – Сантяго Закуска /или сух пакет/. Пътуване от Пуерто Наталес до Пунта Аренас. В 15:55 ч полет Пунта Аренас Сантяго де Чили. Пристигане в столицата Сантяго де Чили в 20:10 ч. Трансфер до хотел. Нощувка.

Ден 7
01.11.2019 Закуска. До обяд - свободно време с възможност за почивка. След обяд - обиколка на града с включена разходка из стария град, където ще се запознаете с красивия и обичан площад „Де Армас” – с неговите исторически сгради и оживения пазар за плодове, зеленчуци и риба, църквата „Сан Франциско”, датираща от 16 век и известна като най – древната архитектурна постройка в града, Правителствения Дворец „Ла Монеда”, сградата на Централната поща и Кметството на Сантяго. Обиколката продължава към хълма Света Лусия, където Педро де Валдивия е основал града през 1541 г.След това ще имате възможност да разгледате някои от кварталите на Сантяго, славещи се с интересна архитектура. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

Ден 8
02.11.2019 Закуска. Сутринта ще посетите централната част на живописния град Валпараисо, с неговата богата местна архитектура - вдъхновение за артисти и поети, който е включен в списъка за културно наследство на ЮНЕСКО. Градът е разположен на 120 км от Сантяго, близо до Тихия океан. По време на пътуването ще имате възможността да се насладите на въздействащата гледка към долините, където се създават вината на Куракави и Казабланка. Обиколката на центъра на Валпараисо започва от пристанището Прат, където може да наблюдавате нестихващата му дейност. От там продължавате към най – възловите градски площади, сградата на Сената и накрая ще спрете на панорамната площадка „21 Май”, от където ще можете да се полюбувате на града, както и на залива Валпараисо. След това продължаваме към съседния град Виня дел мар, наречен още „градът на градините”. По време на обиколката ще можете да разгледате красивите му квартали, датиращи от ранния 20-ти век, часовникът от цветя, Президентския Дворец и старовремския квартал Кинта Вергара, с неговите невероятни градини и Амфитеатър, в който се провежда популярния фестивал „Festival de la Cancion de Vina del Mar”. Продължавайки по крайбрежието ще достигнете до модерния плажен комплекс Рекака. По пътя е предвидено време за обяд. Връщане в Сантяго. Вечерта по желание - вечерна обиколка на града. Нощувка в Сантяго.

Ден 9
03.11.2019 Закуска. Трансфер до летището и в 09:30 ч. - полет Сантяго - Великденски остров. Кацане на летище Матавери в 12:55 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Този след обяд ви предстои полудневна екскурзия, включваща: посещение на Аху Тахай, Аху Акиви, голяма платформа, съставена от 7 статуи „Моай”, всяка от които гледаща към морето; кариерата на Пуна Пау, където е била направена горната част на статуите. Връщане в хотела. Нощувка

Ден 10
04.11.2019 Закуска. Целодневна екскурзия по време на която се пътува по пътя Моай, като се посещават: руините на Акаханга, запазени в техния първоначален вид, където е погребан първият крал на острова. Ще видите и вулкана Рано Рараку, заедно с най – впечатляващия кратер в тази зона, където някогашните островитяни са направили гигантските статуи от вулканичната кариера. На това място може да се видят различните етапи от изграждането на фигурите „Моай”, най – голямата от които е дълга повече от 21 метра и тежи малко под 200 тона. Обяд – тип пикник. Продължавате към Аху Тонгарики, където се намира най – голямата от 15-те статуи „Моаи” на острова. Теглото им средно е 50 тона и са били разрушени от гигантска вълна през 1960 г. Последната ни спирка е красивият плаж на Анакена. Свободно време с възможност за разходка по красивата плажна ивица. Връщане в хотела. Свободно време и нощувка.

Ден 11
05.11.2019 Закуска. Полудневна обиколка на Оронго, посещавайки вулкана Рано Као, чийто дълбок кратер с тучна растителност побира обширно езеро с прясна вода, покрито с тотора. Продължава се към културния център на Оронго, намиращ се на върха на кратера, с над 300 метра надморска височина и където от години се провежда „Церемонията на Човека – птица’’ или Танагата Ману. Там можете да видите петроглифи изобразяващи бога Маке – Маке и морската птица Манутара. Ще продължите към Ана Кай Тангата. Ще посетите и Аху Винапу, където интересния архитектурен стил ще ви напомни на ръчната изработка „Инка”. Връщане в хотела. Свободно време и нощувка.

Ден 12
06.11.2019 Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. В 14:55 ч. - полет Великденски остров - Сантяго де Чили. Кацане на летището в Сантяго де Чили в 21:25 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Сантяго де Чили.

Ден 13
07.11.2019 Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. В 16:30 ч. самолетен полет Сантяго де Чили – Лондон с “British Airlines”.

Ден 14
08.11.2019 Кацане в Лондон в 09:50 ч. В 16:45 ч. - полет Лондон – София. Пристигане на летище София в 21:50 ч.


1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетни билети за всички международни и вътрешни полети;
 • летищни такси за международните и вътрешните полети – 665 лв/ 340 евро (01.03.2018 г.) - подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 11 нощувки със закуски в хотели 3* и 4*;
         (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • 1 обяд  - тип пикник (10-ти ден);
 • всички обиколки и екскурзии, посочени в програмата;
 • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод
      на български език, от водачът, който придружава групата);
 • наземен транспорт с туристически автобус (при обиколките);
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­78 лв.   
 
2. ДОПЪЛНИТЕЛНО СЕ ЗАПЛАЩАТ:
 • медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро32 лв (за лица до 70 год.), за лица от 71 год. до 80 год.- 64 лв;
 • допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
-  допълнителни мероприятия,  които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператорът:
 • вечерна обиколка на Сантяго де Чили96 щ. долара (8 –ми ден)
 
- допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
 • вход за Национален парк „Великденски остров” – 80 щ.долара (плаща се на място).
 
*Забележки:
1  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на  групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
  2. За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж  и 7 кг. за ръчен багаж.
3. Категоризацията на хотелите в Чили не съответства на критериите за  
категоризация на хотелите в Европа.
 4.Вътрешните полети в Чили до 4 часа, не предлагат включен сервиз на борда.  
 5.  Туроператорът  си запазва правото при промяна на летищните такси от 
     страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
     екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от
     клиента. 
3.  Цените 7 100 лв/ 7 200 лв са за турист в двойна стая. За единична стая се налага доплащане от 1 440 лв.
 
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 08.10.2018 г и  подлежат на  актуализация
 
4.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО)       
             - по банков път 
 

ПРИ  ЗАПИСВАНЕ СЕ ВНАСЯ  ДЕПОЗИТ ОТ  3500 лв
 
ОКОНЧАТЕЛНО ДОПЛАЩАНЕ - краен срок за внасяне на цялата сума -
30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕ
 

Информация за хотелите(или подобни):
 
 • Пунта Аренас – Hotel Diego de Almagro Punta Arenas 4 *
 • http://www.dahotelespuntaarenas.com/
 • Пуерто Наталес Hotel Temauken 3* http://www.temauken.cl/
 • Сантяго де Чили- RQ Central 4*- http://www.rq.cl/
 • Ханга Роa - Tupa Hotel 3 * - http://tupa-hotel-hanga-roa-chile/
 
 
 
ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  7 100 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  7 200 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 10 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ
 
Оферта № Е1514


СПЕЦИАЛНИ