ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ 7НВ - Коледа 2023

8 дни 7 нощувки
Екскурзия за Коледа до Израел и Йордания

20.12.2023
Цена от: 2745 лв.
Изберете дата на пътуване
Възрастен в двойна стая 2745 Резервирай
Трети възрастен в двойна стая 2745 Резервирай
Единична стая 3273 Резервирай
ПРОГРАМА
1 ден(20.12.2023): София – Тел Авив – Хайфа

Събиране на летище София, Терминал 2 в 08:20 ч. Заминаване за Тел Авив с полет на ELAL (Израелски авиолинии). Пристигане на летище Бен Гурион около 13:45 ч. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Панорамна обиколка на Тел Авив. Пешеходна обиколка на Яфа, един от най-старите градове в Близкия изток, разположен на хълм, откъдето се открива красива гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове. Разходка в района на старото пристанище. Отпътуване за Кесария, столицата на Юдея през римско време: разглеждане на акведукта. Вечеря и нощувка в района на Галилея.

2 ден(21.12.2023): Хайфа - Акра - Назарет - Кана - Тиберия

Закуска. Посещение на третия по големина град в Израел – Хайфа: уникалният Бахайски храм и цветните градини около него. Туристическа програма в град Акра. Посещение на град Назарет - посещение на църквата "Св. Благовещение", построена на мястото, където Св. Архангел Гавраил се явява пред Дева Мария, за да съобщи, че тя ще роди Иисус. Отпътуване за Кана Галилейска - мястото на първото чудо на Христос, когато той превръща водата във вино. Вечеря и нощувка в в района на Галилея.

3 ден(22.12.2023): Капернаум - Табха - Аман

Закуска. Отпътуване за Капернаум – споменат в Новия завет като център на Христовата дейност в Галилея: посещение на църквата св. 12 апостоли. Трансфер до Табха, мястото на "Чудото на умножаването на рибата и хляба", посещение на Църквата на умножението с мозаечен под от четвърти век. Отпътуване към Хълма на блаженствата, мястото, където Иисус произнася известната си проповед. Преминаване от Израел към Йордания през граничнен пункт Шейх Хюсеин. Панорамна обиколка с автобус на Аман. Настаняване. Вечеря и нощувка в Аман.

4 ден(23.12.2023): Джераш - Небо - Мадаба - Петра

Закуска. Отпътуване за най-добре запазения римски град в Близкия изток и архитектурен шедьовър Джераш (древна Гераса) – основан от войниците на Александър Македонски през IV век пр.н.е., по-късно станал част от процъфтяващите и космополитни градове на Гърция и римския Декаполис: триумфалната арка на имп. Адриан, форумът с овална форма, хиподрумът, кардото, агората, нимфеумът, храмът на Артемида (богинята-покровителка на Джераш), други антични храмове, Южният театър и много църкви от ранното средновековие. Посетете планината Небо - красива гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясен ден можете да видите очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, където Моисей се е изкачил, за да види за първи път Обетованата земя. Отново, според Писанието, Мойсей умря там и беше погребан. На върха са открити останки от църква и манастир. Църквата датира от средата на 4 век и е построена в памет на мястото, където е починал Моисей. В него са запазени красиви мозайки. Отпътуване за Мадаба – градът е известен с множеството си християнски църкви. Емблематична обаче е гръцката православна църква "Св. Георги", известна с уникалната мозайка, представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт по мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Отпътуване за Петра. Вечеря и нощувка в района на Петра.

5 ден(24.12.2023): Петра - Шобак - Аман

Закуска. Организирана обиколка на Петра, столицата на набатеите. През 2007 г. е избран за едно от седемте нови чудеса на света. Намира се в естествено укрепената планинска долина Вади Муса („Долината на Моисей“). Първите известни обитатели са едомците, които са живели тук около 1000 г. пр.н.е. Според Библията те са били потомци на Исав и препратките в Писанията към място, наречено Села („скалиста област“ на иврит), почти със сигурност се отнасят за Петра („камък“ на гръцки). Розово-червеният град Петра някога е процъфтявал като важна точка на древните търговски пътища. Заобиколен е от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му сгради, издълбани в скалите, са запазени непокътнати: Касне ал-Фарун (Съкровище), множество скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. Фотопауза в Замъка на кръстоносците Монреал (лат. mont regalis, „Кралски хълм“, известен още като Шобак) – построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на крал Балдуин I от Йерусалим за защита на поклоннически маршрути и кервани. Отпътуване за Аман. Вечеря и нощувка.

6 ден(25.12.2023): Аман - река Йордан (Каср ал-Яхуд) - Кумран - Мъртво море - Йерихон - Витлеем

Закуска. Отпътуване за Израел през граничен пункт Аленби. Посещение на Каср ал Яхуд – мястото на кръщението на Иисус Христос на река Йордан. Отпътуване за Мъртво море – най-ниското място в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за обяд. Възможност за плаж на най-соленото море. Минаване покрай Кумран - известен с най-древните ръкописи от Стария Завет на иврит, открити там. Отпътуване за Йерихон – градът с най-ниско ниво под морското равнище и едно от най-старите селища в света: изглед към Манастира на Изкушението – намира се в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дни и четиридесет нощи. Отпътуване за Йерусалим. Кратка панорамна обиколка на Новия град на Йерусалим. Вечеря и нощувка във Витлеем.

7 ден(26.12.2023): Йерусалим – Витлеем

Закуска. Туристическа програма в Йерусалим – според конституцията на държавата Израел, нейната единна и неделима столица. Панорамна гледка от Елеонския хълм към столицата Йерусалим: разположен е в южната част на платото, част от Юдейските планини и включва Елеонския хълм на изток и хълма на Скопие на североизток от центъра на града. Пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина – традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се е молил в нощта на залавянето си. Днес това събитие напомня базилика, посветена на страданията на Христос и осем стари маслинови дървета, които са на възраст над 2000 години; Via Dolorosa (от лат. „Пътят на болката“) – това е улицата в древен Йерусалим, по която е минавал кръстът на Иисус Христос до мястото на разпятието – Голгота; храмовият комплекс Божи гроб - най-святото място в християнския свят, където Христос е разпнат, погребан и възкръснал; Стената на плача - единствената структура, останала от Йерусалимския храм (Соломон). Това име идва от факта, че евреите често отивали там, за да оплакват разрушението на храма; Планината Сион (градът на Давид) – гробницата на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Посещение на родното място на Господ Исус Христос – Витлеем и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово” – голямата забележителност на града. Давид, вторият цар на Израел, също е роден във Витлеем, поради което градът често се нарича "градът на Давид" в Библията. Според библейското пророчество Месията трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Вечеря и нощувка във Витлеем.

8 ден(27.12.2023): Витлеем – София

Ранна закуска. Полет за България в 07:30 ч. Пристигане на летище София около 10:15 ч.

Дата: Възрастен в
двойна стая
Трети възрастен в
двойна стая
 
Единична стая
20.12.2023 – 27.12.2023 2745 лв. 2745 лв. 3273 лв.

Пакетните цени включват
 • Самолетен билет София – Тел Авив – София с редовен полет на България Ер с включен багаж: ръчен 8 кг., чекиран 20 кг.;
 • Летищни такси;
 • Гранични такси;
 • Всички трансфери по програмата;
 • 7 нощувки със закуски и вечери, както следва:
  • 2 в района на Галилея (Mary’s Well Nazareth By Dan Hotels или                    подобен);
  • 2 в Аман (AL FANAR PALACE Hotel или подобен);
  • 1 в Петра (LA MAISON хотел или подобен);
  • 2 във Витлеем (Star Bethlehem или        подобен);
 • Екскурзоводско обслужване на български език в Израел и на български/руски език в Йордания;
 • Луксозен автобус с безплатен WI-FI;
 • Саунд система със слушалки по време на туровете;
 • Сертификат за хаджийство;
 • Екскурзия до Петра;
 • Водач на групата от България;
 • Входни такси на посещаваните обекти;
 • Медицинска застраховка с поктиритие 10 000 евро, ЗД „ЕВРОИНС“;

Пакетните цени не включват
 • такса обслужване за шофьорите и за местните ескурзоводи (заплащат се на място) – общо 40$ на човек за целия престой;
 • Разходи от личен характер;
 • Обяд на Галилейско езеро – 35 долара;
 • Разходка с лодка по Галилейското езеро – 25 долара;
 • Разходка на нощен Йерусалим – 35 долара;
 • Допълнителни мероприятия, предлагани от местните екскурзоводи на място;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" – информация за нея в офисите ни;
 • Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години – 16 лв.;
 • Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години – 32 лв. (туристи над 74 г. се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация).

Други
Допълнителна информация:
·         Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 25 човека;
·         Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи – 20 дни преди реализирането на екскурзията;
 • Посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването;
Цената на екскурзията до Израел е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.85 лв.
Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
Условия за записване и начин на плащане: Копие от международен паспорт; Депозит на човек - 400 лв. на човек; Доплащане – 1 месец преди датата на заминаване;
Необходими документи:
Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
За деца до 18г., пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
Няма визови изисквания при пътуване в Израел и Йордания;

 
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
Ден след на подписване на договора до 61 дни преди датата на тръгване потребителят дължи такса прекратяване в размер на 50 лв;
Между 60-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа депозита; Между 29-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50%;
Между 14-ия и 09-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
При по-малко от 09 дни, включително и неявяване на полета, се удържа 100% от стойността на екскурзията.
Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
Застраховка „Отмяна от пътуване“: фирмата предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването,                  за съкращаване        и прекъсване              на          пътуването,                            поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офисите на фирмата. Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД.

  

Оферта № Е802

Прикачен файл: 802Израел и Йордания 7HB Koleda 2023.odt


СПЕЦИАЛНИ