МАДАГАСКАР - С ПОСЕЩЕНИЕ НА КАМЕННАТА ГОРА ЦИНГИ ДЕ БЕМАРАХА И О. СЕН МАРИ ОТ 20.08.2018
ИЗЧЕРПАНИ МЕСТА

София – Истанбул – Антананариво – Амбохидрано - Фиаданана – ез. Андраикиба – Анцирабе – Амбоситра – Фианаранцоа – Амбалавао - парка Анджа - Ранохира – национален парк Исало – националн парк Зомбице - Тулеар – Ифати – Антананариво – парк Мадагаскар екзотик – парка Вакона - национален парк Андасибе-Мантадиа – Антананариво – Истанбул - София

Остров Мадагаскар е девствено място, пълно с обещания, място, където слънцето е щедро, бреговете – великолепни, а океанът - благосклонен. Определено той предлага несравними преживявания заради необикновената си и разнообразна природа, а тя е ярка, богата на цветове и живот. Фауната му е наистина уникална – хамелеони, гекони, птици, гигантски пеперуди, но все пак най- известен представител остава лемурът – всички 75 вида от тези пухкави създания са изцяло ендемични. Не по-малко вълнуваща е и флората на острова. Освен като най-големия производител и износител на ванилия в света, Мадгаскар е познат и с добива на растителния екстракт от цветовете на тропическото дърво иланг-иланг („цвете на цветята”). Особено поразително за чужденците е и дървото на пътешественика, в чиито листа се събира течност, с която пътникът може да утоли жаждата си. Огромни и елегантни, сякаш стоят на пост, насред равния и пуст пейзаж се извисяват стволовете на баобаба - националното дърво на Мадагаскар.
Цена от: 7031 лв.
Изберете дата на пътуване
Цена на човек в двойна стая 7031 Резервирай
Доплащане за единична стая - НА ЗАПИТВАНЕ 1164 Резервирай
Цена за трети възрастен 7031 Резервирай
ПРОГРАМА
1 денСофия / Истанбул

Излитане в 21.40 часа отлетище София с редовен полет на Турските авиолинии. Кацане в Истанбул в 23.05 часа.

2 денИстанбул / Антананариво

Излитане за Антананариво в 01.40 часа. Кацане на летище Ивато в столицата на Мадагаскар в 14.45 часа. Визови формалности на летището. Посрещане от местен представител и асистиране за обмяна на местна валута. Трансфер и настаняване в хотел в центъра на Антананариво. Столицата на Мадагаскар е основана през 1625 година и днес тя е най-големият и динамичен град на острова. Разположена е в централните планински части, което е причина тук климатът да е по-прохладен. Вечеря. Нощувка.

3 дентуристическа обиколка Антананариво / Анцирабе (около 3,5 часа пътуване)

Закуска. Следва кратка панорамна обиколка на старата част на Антананариво, където се намират типични старинни къщи, кралския дворец РОВА, езерото Аноси с квартала на министерствата и булевард Независимост с кметството. Отправяме се на юг към Анцирабе (3,5 часа). Пътуваме по по национален път № 7 , класифициран като един от най-живописните в света – пред погледа се редуват планински области, плата, гористи хълмове, високопланински оризови тераси, просторна савана и земя, обагрена в червено. Пристигане в Анцирабе – третият по големина град в Мадагаскар, известен с рикшите, наричани още pousse pousse, както и с полускъпоценните камъни и горещи извори (често го наричат „града на водата”). Настаняване в хотел. Остатъка от деня може да прекарате в опознаване на малкото градче (няколко красиви запазени сгради, строени в началото на 20 век, вкл. Термалния център, хотел Des Thermes, централната гара, Катедралата и Колоната на независимостта, издигната на едноименното авеню) или да си направите разходка с рикша. Вечеря. Нощувка.

4 денАнцирабе / Миандравазо / Морондава (около 8 часа пътуване)

Закуска. Отпътуване в посока Западен Мадагаскар. По пътя ще научим любопитни истории за бита и обичаите на местните жители. Ще прекосим и най-горещия град в Мадагаскар Миандривазо. Градът е получил своето име по волята на крал Рамада I (1810-1828), който търсел и чакал години наред своята бъдеща съпруга преди да продължи към Малаимбанди (Миандривазо означава „в очакване да намеря съпругата си”). Пътуването ни отвежда още пó на югозапад. В посока към Малаимбанди пътят минава покрай река Махажило. Тук почвата е особено плодородна и това е причина често по пътя да изникват посеви от тютюн и памук. Малко преди да пристигнем в Морондава, ще минем и през градчето Махабо, някога столица на племето Сакалава, известно и със семейните гробници, декорирани със скулптури с еротични форми, символизиращи плодородието и растежа. Привечер пристигаме в крайбрежния курортен град Морондава. Настаняване в хотел. ВечеряНощувка.

5 денМорондава / Бекопака (около 8 часа пътуване)

Закуска. Рано сутринта джипове 4х4, всеки с шофьор/екскурзовод ще ни очакват, за да ни отведат по прашните пътища на север към Национален парк Цинги де Бемараха. Най-напред ще преминем покрай Бодливата гора и Алеята на Баобабите, след което стигаме до река Цирибихина, която ще пресечем с дървен ферибот. Късния следобяд или на свечеряване пристигане в Бекопака, където ще отседнем за три нощувки и така ще имаме достатъчно време да разгледаме Националния парк. ВечеряНощувка.

6 денБекопака / посещение на парка Малък Цинги и река Манамболо

Закуска. Днес ще посетим част от парка Малък Цинги, своеобразна подготовка за това, което ни очаква на следващия ден.  От панорамни площадки, кацнали върху островърхи варовикови образувания, ще се разкрие лабиринт от причудливи варовикови скали, ще видим най-големия представител на лемурите сифака в Западен Мадагаскар (наречен сифака на Ван дер Декен – вид, който е застрашен от изчезване), червеночели кафяви лемури, разнообразие от видове птици. Обиколката на парка Малък Цинги приключва  до ждрелото на река Манамболо, където като игли, изникват от земята отвесните откоси, от двете страни на реката. Ще имаме възможност за разходка с лодки (около 1 ½ часа), наречени пироги, по време на която ще се докоснете до един друг свят – този на пещерите със сталактити и сталагмити и до известните семейни гробници на племето Вазимба, живяло в Цинги през 17 век. Връщане в хотела. ВечеряНощувка.

7 денНационален парк Цинги де Бемараха

Закуска. Целият ни ден е посветен на приключението, наречено Голям Цинги. Посещението започва с 1-часово придвижване с джип към началната точка на прехода, който обикновено отнема около 5-6 часа, но усилията са възнаградени от чудесни панорами и изпълнени с адреналин вълнуващи моменти. Ще бъдем придружени от изключително опитни водачи, познаващи парка в детайли. Учени изчисляват, че уникалността на парка е 87%. В списъка влизат 11 вида лемури, 5 семейства прилепи и 103 вида птици, а всички 45 вида влечуги и земноводни са изцяло ендемични.

Този район не е бил част от туристическите маршрути до 1998 г., когато южната част (с площ 723 кв.км) на резервата е обявена за Национален парк, който въпреки трудния достъп, не спира да трупа международна известност. Резерватът е истинска катедрала от варовик и предлага един от най-впечатляващите природни пейзажи не само в Мадагаскар, но и в света. Критериите, поради които е избран от ЮНЕСКО се основават на редкия и особено забележителен геоложки феномен, представляващ грандиозен карстов пейзаж от силно насечен варовиков масив, пресечен от дълбоко речно ждрело. Биоразнообразието тук също е на световно ниво. Срещат се редки или застрашени от изчезване животински видове, част от които удивително са се адаптирали към специфичните природните дадености. Флората е преобладаващо ендемична. Западната част е покрита основно от гъсти широколистни сухи гори, които са се приспособили особено добре към изключително променливите климатични условия в района. Източната част представлява савана, а във вътрешността на каньоните срещаме малки зони с гъсти тропически гори и лиани, изникнали тук заради високата влажност сред отвесните „цинги” формирования.

Преходът в парка е със средно физическо натоварване. Осигурена е подходяща екипировка (обезопасителни въжета), необходима за преодоляване на част от маршрута, вкл. леки изкачвания (на места със специално пригодени стълби). Предвиден е пикник обяд в рамките на парка. Връщане в хотела. ВечеряНощувка.

8 денБекопака / Алеята на баобабите / Морондава

Закуска. Удовлетворени от пътешествието в Цинги, заредени с добро настроение и спомени, днес се връщаме обратно в Морондава. Очаква ни отново дълъг път през красиви пейзажи. По пътя ще спрем за обяд в Mad Zebu -  гастрономически малгашки ресторант, известен с качествената храна. По залез слънце ще стигнем до Алеята на баобабите, когато гледката е най-впечатляваща и подходяща за удивителни снимки. Тези гигантски дървета са 800-годишно наследство на гъсти тропически гори, които някога са съществували по тези земи. През годините, с нарастване на населението, горите са били изсичани продължително, оставяйки само баобабите, които местните запазват по религиозни причини. Днес обезлесяването все още продължава в обширни зони в този район, включително някои от малко останалите гори с баобаби, за да се заместят от плантации със захарна тръстика.  Настаняване в хотел. ВечеряНощувка.

9 денМорондава / Антананариво / парк Peyrieras / Национален парк Андасибе-Мантадиа

Закуска. Свободно време за плаж до часа на трансфера. Излитане в 13:45 часа от Морондава. Кацане в 14:45 часа в Антананриво. Отпътуване на изток към Андасибе (около 3,5 часа). По пътя ще посетим частния парк Peyrieras (Мадагаскар Екзотик), събрал на едно място изключителна колекция от разноцветни хамелеони, както и някои видове жаби, влечуги, прилепи. Много от тях са ендемични за Мадагаскар, а някои са застрашени от изчезване. В Андасибе има национален парк от 810 хектара. Тук ще намерите 11 вида лемури, много видове птици, огромни хамелеони, парк с орхидеи (на остров Мадагаскар растат над 1000 вида орхидеи, сред които някои изключително редки), лиани, палисандър, чиято сърцевина е с розово-червеникав цвят и други. След настаняване в хотела в парка Андасибе неуморните природолюбители ще имат възможност да обогатят своите впечатления от нощния живот на обитателите като се разходят в частния парк на хотела. ВечеряНощувка.

10 денАндасибе-Мантадиа / частен парк Вакона / Таматав

Закуска. В Андасибе-Мантадиа се намира най-големият представител на лемурите – индри. Тялото му е дълго около 80 см, покрито с бяло-черна козина и се поддава лесно на опитомяване. Предлагаме ви сутрешна разходка в парка, когато той е най-активен и се забелязва по-лесно. След това ще посетим един изключително интересен частен парк – Вакона, който е наречен „острова на лемурите”, където ни очаква близка среща с 4 вида лемури, най-забавен от които е т.нар. танцуващ сифака. Нашето пътешествие продължава на изток. Пътят ни пресича вечнозелени хълмове, покрити с бамбукови дървета, дървета на пътешественика и палми. Следобяд пристигаме в най-голямото пристанище на Мадагаскар и втория по големина град на острова – Таматав (Тоамасина). Настаняване в хотел. ВечеряНощувка.

11 денТаматав / остров Сен Мари

Ранна закуска. Рано сутринта отпътуване за пристанище Махамбо, откъдето с ферибот (продължителност 3 часа) ще стигнем до остров Сен Мари. Остров Сен Мари е малък остров (тесен и дълъг 57 км) до източните брегове на Мадагаскар, истински тропически рай: палмови дървета, канелени дървета, карамфилови дървета, антуриуми, орхидеи, бугенвилии, огнени дървета (делоникс) или, накратко казано, естествена ботаническа градина. Приливите донасят на искрящо белите плажове множество красиви блестящи раковини и морски звезди. Местните жители са му дали свои имена – Нуси Бураха (така както е известен днес) и Нуси Мбави (в превод островът на жените), свързан с легенда за първите заселници. От 1685 г. о-в Сен Мари е бил център на пиратството в Индийския океан. Разположен удобно на пътя на големите търговски кораби, според историците, той дава убежище на 1000 пирати, които причаквали натоварените с богатства и подправки галеони, като разпределяли плячката в закътаните заливи. Няколко автентични пиратски кораби все още лежат на метри под повърхността на Пиратския залив (Baie des Forbans). Два от тях са идентифицирани като останките от „Галерата за приключения” на Капитан Кид и „Разярения дракон” на Капитан Кондент. В южната част на острова се намира и единственото в света пиратско гробище, което днес е една от атракциите за туристите.  Настаняване в хотел. ВечеряНощувка.

12 денсвободно време на остров Сен Мари или *възможност за наблюдаване на китове

ЗакускаОт юли до септемвриокеанът около о-в Сен Мари предлага един от най-завладяващите спектакли в света. Огромни групи гърбати китове се появяват във водите на пролива между Мадагаскар и Сен Мари, по време на ежегодната им миграция от ледената Антарктика. В защитените тропическите води тук те намират благоприятни условия да се грижат за новородените и да намерят бъдещия си партньор. Майките плуват близо до малките си, осигурявайки им безопасност по време на тяхната първа миграция. Тези създания достигат 15 м дължина и 35 тона тегло, и все пак изглеждат невероятно нежни и спокойни, когато се плъзгат плавно през водите на океана. Надяваме се, че това преживяване ще се запамети дълготрайно в съзнанието на всеки от вас, както и че ще успеете да запечатате най-добрите моменти от появата на величествените бозайници на фона на водната шир. ВечеряНощувка.

13 денсвободно време на остров Сен Мари или *възможност за шнорхелинг или дайвинг

ЗакускаПлажовете по крайбрежието на острова са спокойни, осеяни с мек фин пясък, а условията, които предоставят водите на Индийския океан за шнорхелинг и дайвинг са сред най-добрите на планетата.За любопитните да надникнат в тайнствения подводен свят, предлагаме *възможност за шнорхелинг или дайвинг. Покрай бреговете на Сен Мари и в безопасните заливи намираме един тропически аквариум, където срещаме изобилие от многоцветни коралови рифове и впечатляващо количество колоритни морски обитатели, вкл. морски костенурки. ВечеряНощувка.

 

14 деностров Сен Мари / Антананриво

ЗакускаСвободно време до напускане на хотела в ранния следобяд. Трансфер до летището за полет в 15:05 часа за Антананриво. Кацане в 16:00 часа. Трансфер до хотела. Нощувка.

15 денАнтананариво / Истанбул

Закуска.Трансфер до летище Ивато за обратния полет до България. Излитане в 16:15 часа с полет на Турските авиолинии.

16 денИстанбул / София

Кацане на летище Истанбул в 04:55 часа. Излитане в 07:45 часа. Кацане на летище София в 09.05 часа.

Дата на провеждане Цена на човек в двойна стая Доплащане за единична стая Цена за трети възрастен
20.08.2018 7 031 лв. 1 164 лв. 7 031 лв.

Пакетните цени включват
- Самолетен билет София – Истанбул – Антананариво - Истанбул – София;
Летищни такси (406 € към 16.01., подлежат на препотвърждение);
Самолетен билет Морондава – Антананариво с вкл. летищни такси;
Самолетен билет остров Сен Мари – Антананариво с вкл. летищни такси;
Всички трансфери летище хотел – летище по програмата;
13 нощувки със закуски и 12 вечери в хотели 3*** и 4****, както следва:
1 нощувка със закуска и вечеря в Антананариво в Grand Hotel Urban //www.grandhotelurbanmadagascar.com/   
1 нощувка със закуска и вечеря в Анцирабе в хотел хотел Plumeria  //www.plumeriahotelantsirabe.com
- 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Palissandre Spa Hotel в Морондава (//www.hotel-restaurant-palissandrecoteouest.com/en/);
3 нощувки със закуски и вечери в хотел Le Soleil des Tsingy в Бекопака//www.soleildestsingy.com/
1 нощувка със закуска и вечеря в Андасибе в хотел Eulophiella Lodge  //www.eulophiella.com/
1 нощувка със закуска и вечеря в Таматав в хотел H1 //www.hotelh1-madagascar.com/
3 нощувки със закуски и вечери на о-в Сен Мари в хотел La Crique //www.lacrique-saintemarie.com/
1 нощувка със закуска в Антананариво в хотел Ibis Ankorondrano   //www.ibis.com/gb/hotel-6857-ibis-antananarivo-ankorondrano/index.shtml
2 обяда – един в рамките на парк Цинги де Бемараха и един по пътя от Бекопака към Морондава;
Транспорт с джип 4х4 (максимален брой от 4 туристи в един джип);
Транспорт с климатизиран микробус/малък автобус;
Ферибот до остров Сент Мари;
Турситическа обиколка на Антананариво
Посещение на град Анцирабе;
Посещение на Алеята на баобабите в Морондава по залез слънце;
Входни такси за посещаваните национални и частни паркове, вкл. местни екскурзоводи
Национален парк Цинги де Бемараха (за два дни) – посещение на Голям Цинги, Малък Цинги и река Манамболо
Частен парк Мадагаскар Екзотик
Частен парк Вакона Форест
Национален парк Андасибе - Мантадия
Местен екскурзовод на английски език по време на цялото пътуване
Водач – преводач от България по време на цялото пътуване;
Медицинска застраховка с покритие 20 000 евро
Пакетните цени не включват
 - Виза за Мадагаскар – 35 € - заплаща се на място от клиентите (изисква се международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане, полага се на летището при пристигане, цената подлежи на препотвърждение);
Бакшиши – 55 € на човек общо за екскурзовод и шофьор за целия престой, заплащат се предварително от България
Наблюдаване на китове на остров Сен Мари – очаквайте цена;
Шнорхелинг на остров Сен Мари – очаквайте цена;
Дайвинг на остров Сен Мари – очаквайте цена;
Посещение на пиратския залив с пиратското гробище на остров Сен Мари – очаквайте цена
Доплащане за застраховка "Помощ при пътуване" на ЗК"Евроинс" за лица над 65 г.: 30 лв;
По желание при сключване на договора и заплащане на депозита – сключване на застраховка “Отмяна на пътуване”на ЗК Евроинс
ДругиЗабележка: Допълнителните мероприятия включват трансфери, местен екскурзовод и входни такси. Заявяват се и се заплащат предварително в България. Възможна е промяна на някои от хотелите, предвидени за настаняване, като се запазва категорията и местоположението.

 

ПАРИЧНА ЕДИНИЦА: малагашко ариари (1 € ~ 3994 MGA)

 

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 10

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: задграничен паспорт с 6-месечна валидност от датата на връщане; няма задължителни имунизации, които да се изискват при пътуване до Мадагаскар. За децапод 18 г., пътуващи без един или двамата родители се изисква нотариално заверена декларация от единия или двамата родители (в зависимост от случая), чийто оригинал и копие трябва да се представят от придружителя на детето на граничните власти!!!
 

Туроператор ВИА ТРАВЪЛ ООД е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за Туризма в застрахователна компания ЕВРОИНС със застрахователна полица № 3700100001164

Оферта № Е1249

Прикачен файл: 1249Madagaskar 20.08.18.docx


СПЕЦИАЛНИ