Мианмар - Пътуване като никое друго

София - Мандалай - круиз по реката майка – „Irrаwaddy” - Баган –Салай – Инле – Нгапали – Янгон – София

Цена от: 4498 лв.
Изберете дата на пътуване
Възрастен в стая с две легла 4498 Резервирай
Единична стая 5780 Резервирай
Трети възрастен 4298 Резервирай
Възрастен в стая с две легла 4798 Резервирай
Единична стая 6080 Резервирай
Трети възрастен 4598 Резервирай
Възрастен в стая с две легла 4498 Резервирай
Единична стая 5780 Резервирай
Трети възрастен 4298 Резервирай
Възрастен в стая с две легла 4798 Резервирай
Единична стая 6080 Резервирай
Трети възрастен 4598 Резервирай
Възрастен в стая с две легла 4498 Резервирай
Единична стая 5780 Резервирай
Трети възрастен 4298 Резервирай
Възрастен в стая с две легла 4798 Резервирай
Единична стая 6080 Резервирай
Трети възрастен 4598 Резервирай
ПРОГРАМА
1 денСофия – Доха

Отпътуване от летище София в посока Мандалай.

2 денДоха - Банкок - Мандалай (вечеря)

Пристигане в Мандалай. При пристигането си в Мандалай ще бъдем посрещнати от местния екскурзовод, с който ще се  отправим към пагодата Махамуни, където се намира най-древното изображение на Буда, изработено от бронз в Мианмар, ще си изработим традиционни молитвени златни листчета в двореца Мандалай, манастирът Швенандау, известен като „Златният палат”, известен с уникалните си дърворезби. Ще посетим пагодата Кутодау, наречена на най-голямата книга в света и върха Мандалай, за да видим красивата гледка към града. Вечеря. Нощувка в Мандалай.

3 денАмарапура - река Иравади (закуска, вечеря)

След ранна закуска в хотела, ще се отправим към  круизната лодка, за речен тур по река Иравади. Плаване към Мингун /около 1 час в посока/. В Мингун посещение на недовършения храм Пахтодауги, необичайната пагода Миятендан, и камбаната на Мингун – втората по големина бронзова камбана в света, запазена цяла, с тегло от 90 тона. Връщане в Мандалай. Разглеждане на Амарапура, някога столица на Мианмар и построен през 1783г., на 11 км от Мандалай. Днес можем да намерим развалини на градската порта, двореца и гробниците на старите царе. Ще посетим и манастира Маха Гандайон (Дом на хиляди монаси) и най-дългия тиков мост в света U Bein Bridge (1,2км. пешеходен мост покриващ езерото Taungthaman). Вечеря. Нощувка в Мандалай.

4 денМандалай - Яндабо - Баган (закуска, обяд, вечеря)

След ранна закуска в хотела, ще се отправим към  круизната лодка, за речен тур по река Иравади. Качваме се на борда в 5:30 ч. Следват свежи напитки за добре дошли и кратки разяснения за предстоящите забележителности. Круизът по долното течение на ще ни разкрие процеса на изработване на керамика с глина от речния бряг. Ще видим и прочутото дърво на брега на реката, под което се подписва договорът между Великобритания и Мианмар през 1826г. Обяд на борда.

Пристигане в Баган около 17ч. Трансфер, вечеря и нощувка в хотел в Баган.

5 денБаган (закуска, вечеря)

Закуска. Разглеждане на Баган. От IX-ти до XIII-ти век градът е бил столицата на древното царство Баган. По време на просперитета на царството между ХІІ-ти и ХІІІ-ти век, в самото поле на Баган са построени над 10 000 будистки храмове, пагоди и манастири, от които над 2200 оцеляват и до наши дни. Ще посетим известните храмове в Баган и Nyaung-U, храма "Ананда" с четирите си огромни стоящи статуи на Буда, както и множеството по-малки скулптури разположени в цялата интериорна галерия. Забележителностите продължават с посещения в храмът Мануха, построен през 1059г, Dhammayangyi Temple, пример за изящно строителство, както и други известни пагоди, като например пагодата Швезигон, построена от крал Анаурата в началото на XI век. Вечеря в местен ресторант. Нощувка в Баган.

6 денБаган – Инле (закуска, обяд, вечеря)

Закуска в хотела. Трансфер до летището за полет до Хехо (Инле).

Началото на деня ни ще започне с лодка по езерото Инле, където ще разгледаме типичните плаващи градини, местните методи за риболов и великолепна природа. Ще посетим най-известната пагода Phaung Daw Oo, в която се намират пет малки статуи на Буда, които са покрити със златни листа, до толкова,че техните оригинални форми не могат да се видят, селото Нампан, в което се намира общност от високо квалифицирани текстилни занаятчии. Тук се произвежда една от най-редките тъкани в света – коприната от лотосови листа, растящи в езерото. Продължаваме с посещение на работилница за производство на лодки и работилница за пури. Вечеря и нощувка в хотел в Инле.

7 денИнле – Тхандве - Нгапали (закуска, вечеря)

Закуска в хотела.Трансфер до летището за полет до Тхандве.

Пристигане на летище Тхандве (Thandwe) и трансфер до Нгапали. Плажът в Нгапали е един от най-девствените плажове в света, намира се на 7 километра от град Тхандве. Смята се, че плажът Нгапали  е кръстен на град Неапол в Италия. За разлика от днешните плажове на Азия, Нгапали е спокоен и не е претъпкан с хора. Има само естествена красота на синьо море, бял пясък и слънце. С три-километровата си пясъчна ивица и кристално чистата вода на Индийския океан, Нгапали е едно от най-красивите места в Мианмар. Свободно време. Вечеря. Нощувка в Нгапали.

8 денНгапали (закуска, вечеря)

Релакс, релакс и само релакс! Отдайте се на плуване, шнорхелинг, слънчеви бани, риболов, колоездене или просто разходка по брега! Вечеря. Нощувка в Нгапали.

9 денНгапали (закуска, вечеря)

Релакс, релакс и само релакс! Отдайте се на плуване, шнорхелинг, слънчеви бани, риболов, колоездене или просто разходка по брега! Вечеря. Нощувка в Нгапали.

10 денТхандве – Янгон (закуска, вечеря)

Трансфер до летище Тхандве за полет до Янгон. Ще направим обиколен тур в центъра на Янгон: Пагодата Сюле - разположена в сърцето на града, смята се, че там се намира косъм на Буда, Кметството на Янгон, Паметникът на независимостта - голям обелиск, охраняван от статуи на митични лъвове и Парк Махабандола. След това ще посетим известния пазар Bogyoke Aung San, най-популярният пазар в Янгон, където можете да закупите традиционни мианмарски платове, лакирани изделия, антични предмети, картини, бижута и скъпоценни камъни като рубини, сапфири и други скъпоценни камъни. Последната ни спирка ще е пагодата Шведагон, наричана още „златната пагода” издигаща се на 100 метра височина. Според древни свиделства е построена преди 2500 година, повреждана многократно от земетресения, най-тежкото през 1768 г, когато целия връх на пагодата се срутва. Това светилище съхранява реликви от няколко Буди. Вечеря. Нощувка.

11 денЯнгон – Доха – София (закуска)

Ранен трансфер до летище Янгон за полет до София.

Пакетните цени включват
• Самолетен билет София – Банкок - Янгон – София, с включен чекиран багаж 30 кг и летищни такси с АК Qatar Airways
• 1 полет с включени летищни такси Банкок – Мандалай, с включен чекиран багаж 20 кг
• 3 вътрешни полета с включени летищни такси: Баган – Хехо, Хехо – Тхандве, Тхандве – Янгон
• Трансфери по програмата;
• 9 нощувки в хотели 3*/4* както следва:  2 нощувкит в Мандалай, 2 в Баган, 1 в Инле, 3 в Нгапали, 1 в Янгон,
• 9 закуски;
• 8 вечери;
• 2 обяда;
• Местни екскурзоводи на английски език;
• Водач/ преводач на български език по време на пътуването
• Круизен билет по река Иравади без местен екскурзовод по време на круиза;
• Разходка с лодка по езерото Инле;
• Входни такси за посещение на забележителности;
• Задължителни държавни такси;
• Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с поктиритие 10 000 евро, ЗАД „Армеец“.
Пакетните цени не включват
• виза за Мианмар – 50 евро (заплаща се задължително в България);
• такса обработка на документи за виза – 40 лева (заплаща се задължително в България);
• такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – около 50 евро за целия тур и не включва заплащане на пиколо в хотел, обслужване от сервитьори в ресторанти и други;
• храна, освен описаната по програма
• застраховка „Отмяна на пътуване“
• разходи от личен характер;
Начин на плащане
• Депозит от 1500 лева при резервация;
• Доплащане - 40 дни преди отпътуване;
• Копие на задграничен паспорт с валидност мин. 6 месеца след датата на връщане;
• За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител е необходима нотариална заверка от единия или двамата родители и две копия на акта за раждане!
Други

*Промо цените важат при резервация направена със 100% плащане, минимум 4 месеца преди датата на тръгване.• Офертата важи при минимум 15 туриста;
• Необходими документи за пътуване – задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация от другия;
• Ваксини – няма изискване за задължителни ваксини при посещение на Тайланд и Мианмар.
• При недостиг на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването.
• Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт
• застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.
 

Срокове за анулации и неустойки :

  • от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – глоба в размер на 100 лв на турист + сумата за вече издадения самолетен билет.
  • от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
  • от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване;
  • под 14 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване; 
Полетно разписание:    

QR 228 SOF DOH  13.00ч. 17.50ч.   София - Доха
QR 830 DOH BKK  20.05ч.  07.05ч.  Доха - Банкок
PG 709 BKK MDL   11.55ч.  13.20ч.  Банкок - Мандалай
QR 919 RGN DOH 08.00ч. 11.30 ч.  Янгон - Доха
QR 225 DOH SOF  15.50ч.  21.00 ч. Доха - София

 

Оферта № Е1461


СПЕЦИАЛНИ