ПЕРУ и БОЛИВИЯ - Древните империи на Южна Америка: Богове, мистерии и природни чудеса

София – Париж - Лима - Арекипа - Каньонът Колка – Пуно - езерото Титикака - Островите Урос – Пуно – Десагуадеро – Тиуанаку – Ла Пас - Сукре – Потоси – Уюни - Куско - Свещената Долина - Писак – Циркусите Морай – Оянтайтамбо – Агуас Калиентес - Мачу Пикчу - Лима – Париж - София

20.11.2019
Цена от: 8598 лв.
Изберете дата на пътуване
Възрастен в стая с две легла 8598 Резервирай
Единична стая 9180 Резервирай
Трети възрастен 8290 Резервирай
Възрастен в стая с две легла 8998 Резервирай
Единична стая 9480 Резервирай
Трети възрастен 8690 Резервирай
ПРОГРАМА
1 денСофия – Париж - Лима

Отпътуване за Перу. Пристигане в Лима. Трансфер до хотела. Нощувка.

2 денЛима - Арекипа (закуска, обяд)

Закуска.Сутринта след закуска първо запознанство с Лима. Започваме нашата обиколка с посещение на Мирафлорес – съвременен район, разположен на брега на Тихия океан, както и на Парка на Любовта. Продължаваме с Пласа де Армас – централния площад, в сърцето на стария град, където се намират Катедралата, Кметството и Президентският дворец. Ще посетим църквата Сан Франсиско, една от най-старите в града, както и прилежащите и катакомби. Обяд. Трансфер и полет до Арикипа. Настаняване в хотел. Нощувка

3 денАрекипа (закуска, обяд)

Закуска. Заобиколена от 3 вулкана и изградена от светъл вулканичен камък, Арекипа – “белият град” – притежава единствена по рода си архитектура, заради която е включена в списъка за Световното и историческо наследство на ЮНЕСКО. След закуска посещение на площада в живописния квартал Янауара, както и на панорамната площадка Кармен Алто, откъдето се разкрива прекрасна гледка към долината на Арекипа и заобикалящите я вулкани. След това ще посетим колониалния център, централния пазар и манастира Санта Каталина, един от най-красивите колониални манастири на Южна Америка. Обяд. Свободно време. Нощувка в хотела.

4 денАрекипа - Колка (закуска, обяд)

Закуска.След закуска се отправяме към каньона Колка. Изкачваме се на Алтиплано (огромно плото в Андите) на над 4000 м надморска височина и прекосяваме резервата Агуада Бланка, където ще имаме възможност да наблюдаваме местната фауна: различни видове лами – вигони, алпака, както и малки чинчили. След като преминем планински проход на 4900 м височина, ще се спуснем в долината на Колка в селището Чивай (3500м). Обяд. Отправяме се през долината на Колка към панорамната площадка Крус дел Кондор, откъдето се разкрива спираща дъха гледка към каньона, към реката, течаща на 1000 м под нас и високите над 2500 м скали отсреща. Това е и мястото, откъдето при късмет ще наблюдаваме величествения полет на кондорите, минаващи понякога на 10 метра от нас. Завръщане в Чивай. Нощувка.

5 денКолка – Пуно (закуска, обяд)

Ранна закуска. Отпътуване в посока Пуно, през каньона Колка. Спирка за фотопауза на Круз дел Кондор, откъдето се резкрива невероятна гледка към каньона с дълбочина от около 1000 метра и отвесни скали от 3000 метра. От тази плащадка при късмет може да се види и величественият полет на кондорите, които понякога лететят на няколко метра от туристите. Обяд – сух пакет. Посещение на типични селища. Пристигане в Пуно. Нощувка.

6 денезерото Титикака - островите Урос – Пуно (закуска, обяд)

Закуска.След закуска потегляме към езерото Титикака. То е най-високо разположеното плавателно езеро в света. Най-голямата атракция в него са плаващите острови Урос – около 45 на брой. Изкуствено направени са от местното население от тръстика. Всеки от островите има живот около 30 години. След което потъва, а междувременно местните са построили нов, като са преместили цялата си покъщнина. Завръщане в Пуно. Обяд. Свободно време. Нощувка.

7 денПуно – Десагуадеро – Тиуанаку – Ла Пас (закуска, обяд)

Закуска. Отпътуване за Боливия. Попътна спирка в Тиуанаку /UNESCO/ – политически и духовен център на цивилизация, датираща от 1500 г.пр.н.е. и съществувал много преди историята на инките. Обяд. След това продължаваме по направление на Ла Пас. Настаняване в хотел. Нощувка.

8 денЛа Пас – Сукре (закуска, обяд)

Закуска. Трансфер до летището в Ла Пас за полет до Сукре. Разглеждане на Сукре – конституционната столица на Боливия. Първата спирка е на панорамната площадка Раколета, от където се открива впечатляваща гледка към града. Следва посещение на музея на текстила, където се правят демонстрации на производсктво на различни видове текстил от Андите, някои от които от пред испанско време. Обяд. Разходка в колониалния център на града - Националната библиотека, Катедралата на града, двореца на Архиепископа и още много църкви и сгради в колониален стил. Посощение на къщата на свободата, построена през 1621г, а понастоящем музей на боливийската история. Открита е от Симон Боливар – човека, написал боливийската конституция. Настаняване и нощувка в хотел в Сукре.

9 денСукре – Потоси – Уюни (закуска, обяд)

Закуска. Трансфер с автобус до Потоси. Градът е разположен на 4100 м надморска височина, което го прави един от най-високо разположени градове в света. През 15в – 17в градът е бил най-важен център на испанската империя в Южна Америка. Тук е разкрито най-голямото находище на сребро на контитента, което е било от стратегическа важност за испанските монарси. Обяд. Разходка из центъра – централният площад с Катедралата и Каза де ла Монеда, където са сечени първите сребърни монети на континента. Отпътуване за Уюни. Настаняване. Нощувка в хотел в Уюни.

10 денУюни (закуска, обяд)

Закуска. Екскурзия с джипове 4х4 до солниците на Уюни. Първа спирка до село Колчани, на ръба на солника, където добивът на сол продължава да се извършва по традиционни методи. Джиповете продължават във вътрешността на огромното море от сол, докато се стигне до "Isla del Pescado", разположен на 50 мили в Солните пустини. От върха на този удивителен остров ще можете да се насладите на изключителна гледка към солните масиви и вулкана Thunupa, заобиколен от гигантски кактуси. Свободно време за обяд – сух пакет в тази необикновена обстановка и без съмнение ще се забавлявате, създавайки оптични илюзии, използвайки този уникален фон. Връщане в Уюни в късния следобед. Нощувка.

11 денУюни – Ла Пас (закуска, обяд)

Закуска. Трансфер до летището на Уюни за полет до Ла Пас. Разглеждане на столицата на Боливия. Тази обиколка на град Ла Пас ще ви отведе из столицата, сгушена в сюрреалистична обстановка, на височина от 4000 м надморска височина. Посещение на долината на Луната, каньон, където постоянната ерозия на планинските скали е създала лабиринт, съдържащ стотици „приказни комини“, гигантски кули и клинове. Следващата спирка ще бъде историческият център, където се намира президентският дворец, както и парламентът и други сгради, датиращи от колониалната епоха. Обяд. Изкачване с въжена линия до Ел Алто, за да се насладите на великолепна панорамна гледка към града. Турът завършва с посещение на "пазара за вещици". Настаняване в хотел в Ла Пас. Нощувка.

12 денЛа Пас – Куско (закуска, обяд)

Закуска. Трансфер до летището на Ла Пас за полет до Куско. Разглеждане на крепостта Саксайуаман, изградена от огромни каменни блокове, подредени един върху друг с нечувана точност. Отгоре се разкрива спираща дъха панорама към Куско. Обяд. После се спускаме пеша към града и храма на Слънцето, политически и религиозен център на империята на инките. Свободно време следобяд. Нощувка.

13 денКуско – Писак – циркусите на Морай – Оянтайтамбо (закуска, обяд)

Закуска. Отпътуване към Свещената долина на инките. Ще посетим градчето Писак, едно от най-важните и зрелищни селища в долината и ще се разходим по улиците и из известния пазар на занаятчийски изделия. Потегляме към циркусите на Морай, удивителни концентрични тераси със съвършено кръгла форма. Обяд. Следва посещение на селището Марас и при добро метериологично време посещение на солниците на Марас, където се е добивала сол ръчно от праисторически времена до наши дни. Накрая посещение на селището Оянтайтамбо с кацналата в планината крепост. Настаняване в хотел в Оянтайтамбо. Нощувка.

14 денАгуас Калиентес – Мачу Пикчу – Куско (закуска, обяд)

Ранна закуска. Отпътуване за Агуас Калиентес с влак. Това пътешествие с продължителност от 1ч. и 30 мин преминава през тесен, красив пролом на река Урубамба. Изкачване с автобус до Мачу Пикчу. Изгубеният град на инките, преоткрит едва преди век, очарова всички посетители, не само със заобикалящата го мистерия, но и с невероятната красота на обекта и околните пейзажи. Обяд. Свободно време за разглеждане и снимки. Връщане до Агуас Калиентес с автобус и след това до Оянтайтамбо с влак. Трансфер до Куско. Нощувка в Куско.

15 денКуско – Лима (закуска)

Закуска. Трансфер до летище Куско за полет до Лима. Пристигаме в Лима. Свободно време. Вечерта полет за Париж.

16 денПариж

Пристигане в Париж. Нощувка.

17 денПариж - София

Отпътуване за България. Пристигане в София.

Пакетните цени включват
 • Самолетен билет София – Лима – София с включен 1 брой багаж от 20 кг;
 • Летищни такси;
 • 9 нощувки в Перу /1 в Лима, 2 в Арекипа, 1 в Колка, 1 в Пуно, 2 в Куско, 1 в Оянтайтамбо /;
 • 5 Нощувки в Боливия /2 в Ла Пас, 1 в Сукре, 2 в Уюни/;
 • 1 нощувка в Париж;
 • 14 закуски;
 • 13 обяда;
 • Вътрешен полет Лима - Арекипа;
 • Вътрешен полет Уюуни – Ла Пас;
 • Вътрешен полет Ла Пас - Куско;
 • Вътрешен полет Куско-Лима;
 • Летищни такси вътрешните полети с включен 1 брой багаж от 20 кг;
 • Всички трансфери по порграмата;
 • Обиколка на Лима;
 • Обиколка на Арекипа;
 • Обиколка на Ла Пас
 • Обиколка на Сукре
 • Обиколка на Потоси
 • Екскурзия до каньона Колка/ Круз дел Кондор;
 • Екскурзия до Пуно;
 • Екскурзия с джипове 4 х 4 в солниците в Уюни
 • Обиколка на Куско;
 • Екскурзия по езерото Титикака;
 • Разходка с корабче до островите Урос;
 • Разглеждане на солниците на Марас;
 • Разглеждане на циркусите на Марай;
 • Влак до Агуас Калиентес;
 • Влак до Оянтайтамбо;
 • Местни екскурзоводи на английски език;
 • Водач-преводач от агенцията през цялото пътуване;
 • Медицинска застраховка с лимит 10 000 евро, ЗАД Армеец
Пакетните цени не включват
 • входни такси за посещаваните обекти – 180 лева.
 • допълнителни услуги, не включени в описанието на програмата;
 • лични разходи;
 • бакшиши ( екскурзоводи и шофьори) 3 евро на човек на ден = 51 евро ( заплащат се в България);
Начин на плащане
 • Депозит в размер на 3000 лева;
 • Доплащане до 45 дни преди отпътуване;
 • Предоставяне на копие от паспорт валиден мин. 6 месеца след датата на връщане
*Промо цените важат при резервация направена със 100% плащане, минимум 4 месеца преди датата на тръгване.
Други
 • безвизов режим за български граждани;
 • няма изискване за задължително или препоръчително ваксиниране преди влизане в страната;
 • Агенцията си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове;
 • Агенцията си запазва правото да променя реда на екскурзиите.
 • Офертата важи при минимум 15 туриста;
 • Необходими документи за пътуване – задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация от другия;Полетни детайли:
20 NOV SOF CDG 07.00 09.10 София - Париж
20 NOV CDG LIM 13.10 19.40 Париж - Лима
04 DEC  LIM CDG 21.50 16.15+1 Лима - Париж
06 DEC CDG SOF 10.10 14.00 Париж - София
 ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:
 • Lima: Britania или подобен
 • Arequipa: Conde de Lemos Hotel или подобен
 • Colca: Casa Andina Standard Hotel или подобен
 • Puno: Hacienda Plaza или подобен
 • La Paz: Casa de Piedra или подобен
 • Sucre: Capital Plaza Hotel или подобен
 • Uyuni: Tambo Aymara Hotel или подобен
 • Cusco: Casa Andina Standard Koricancha или подобен
 • Sacred Valley: Hacienda Valle или подобен

Срокове за анулации и неустойки:
 • от деня следващ деня на подписване на договора до 90 календарни дни преди датата на тръгване– глоба в размер на 100 лв на турист + сумата за вече издадения самолетен билет.
 • от 89 до 60 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит. 
 • от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване; 
 • под 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване; 
 • Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт
 • застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.
Оферта № Е1462


СПЕЦИАЛНИ