Шри Ланка 10 ДНИ/7 НОЩУВКИ

Шри Ланка, Шри Ланка

Екскурзията е десетдневна и включва 2 нощувки в района на Дамбула, 1 нощувка в Канди, 1 нощувка в Нувара Елия, 3 нощувки на брега на Индийския океан в хотели четири звезди на база закуска и вечеря, самолетен билет, трансфери летище – хотел – летище, таксите за вход в посещаваните туристически обекти, екскурзоводска програма на български и посещение на приюта за слонове в Пинавала, пещерните храмове в Дамбула, скалната крепост в Сигирия, национален парк „Минерия”, ботаническата градина в Пераденя, Канди, Нувара Елия. Групата е с водач–придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод, със симултанен превод на български от страна на водача. Вътрешните трансфери в Шри Ланка се извършват с минибус/автобус
Цена от: 2595 лв.
дата цена резервирай
25.02.2022 от 2595 лв. РЕЗЕРВИРАЙ
11.11.2022 от 2595 лв. РЕЗЕРВИРАЙ
02.12.2022 от 2595 лв. РЕЗЕРВИРАЙ


ПРОГРАМА
 
ПЪРВИ ДЕН - 14:25 ч.- 21:25 ч. – полет София - Дубай.
 
ВТОРИ ДЕН 03:30 ч. - полет за Коломбо. 09:30 ч. – пристигане в Коломбо. Отпътуване за Пинавала (100 км) за посещение на най-големия приют за слонове в света, създаден през 1975 г., за да осигури подслон, храна и медицински грижи за малки слонове, изгубили семействата си и намерени скитащи се сами в дивата природа. Приютът е превърнат в туристическа атракция, където посетителите имат възможност да бъдат в непосредствена близост до приятелски настроените животни и да наблюдават отблизо храненето и къпането им в реката. Отпътуване за Дамбула (95 км). Пристигане. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН Закуска. Посещение на пещерния будистки храм в Дамбула, известен още като „Златният храм” датиращ от I в. пр. Хр. (ЮНЕСКО). Това е най-големият и най-добре запазен храмов комплекс в Шри Ланка, построен върху скала на височина 150 м (около 350 стъпала). В него се намира най-богатата колекция от статуи на Буда, повечето от които на възраст над 2000 г. Продължаване към Сигирия (20 км). Посещение на една от най-известните туристически атракции в Шри Ланка, смятана за осмото чудо на света - скалната крепост, позната още като „Лъвската скала” (ЮНЕСКО), заради огромния лъв, който в миналото пазел входа на крепостта. На върха на скалата, издигаща се на 180 м височина, се намират останките на дворец от V в. с обширни градини и басейн. За да се стигне до върха, трябва да се изкачат близо 1200 стъпала. Усилията на ентусиастите ще бъдат възнаградени с невероятна панорамна гледка. Следобед - сафари в национален парк „Минерия”. eдин от най-посещаваните паркове в Шри Ланка заради своето богато био разнообразие. В парка живее голяма популация от диви слонове (150 – 200 броя). Могат да се видят 24 вида бозайника, 160 вида птици, 9 вида земноводни, 25 вида влечуги и 75 вида пеперуди. Сафарито се провежда със специално оборудвани сафари джипове, като в един джип сядат 6 човека. Завръщане в хотела в района на Дамбула. Вечеря. Нощувка.
 
ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Канди (67 км). По пътя – посещение на градина за подправки в Матале. Ще научите интересни факти за отглеждането и обработката на различни видове подправки, с които Шри Ланка е известна и неслучайно си е завоювала романтичното прозвище „Островът на подправките“. Продължаване към Канди (ЮНЕСКО) – древна столица на Шри Ланка. Посещение на будитския храм Далада Малигава или Храмът на зъба на Буда, в който се съхранява свещена за будистите реликва - зъбът на Буда. Посещение на фабрика за скъпоценни камъни, където ще научите повече за техния добив и обработка. Настаняване в хотела в Канди. Късният следобед – възможност за посещение на фолклорно шоу с доплащане 25 лв. на човек. Ще имате възможност да се насладите на традиционни шриланкийски танци, както и на ходене по жарава, напомнящо нестинарските танци. Вечеря. Нощувка в Канди.
 
ПЕТИ ДЕН - Закуска. Посещение на най-голямата в страната Кралска ботаническа градина в Пераденя (5 км), основана през 1821 г. Градината е известна с богатата си колекция от орхидеи, палми и гигантските си фикусови дървета. Отпътуване за Нувара Елия (75 км). По пътя – посещение на чаена плантация - мястото на което се произвежда най-добрият чай в света. Продължаване към Нувара Елия. Градът е основан през XIX в. от британски колониалисти и е разположен на 1800 м. н.в. Известен е още като „Малката Англия”, заради част от сградите, построени в колониален стил и прохладния си климат, поради който мястото е било предпочитано за отдих от британските чаени плантатори. Разходка в центъра на града. Настаняване в хотела в Нувара Елия. Вечеря. Нощувка.
 
ШЕСТИ ДЕН Закуска. Отпътуване за западното крайбрежие на Шри Ланка (около 250 км). По пътя - посещение на ферма за костенурки. Настаняване в хотел на брега на Индийския океан, в някой от курортите по западното крайбрежие на острова. Свободно време за почивка и плаж. Вечеря. Нощувка.
 
СЕДМИ ДЕН - Закуска. Свободно време за почивка и плаж. Възможност за посещение на форта в Гале (отбранително съоражение построено от португалците през 1 584 г., част от световното културно наследство на ЮНЕСКО) и водно сафари по река Маду с доплащане 50 лв. на човек. Вечеря. Нощувка.
 
ОСМИ ДЕН - Закуска. Свободно време за почивка и плаж. Възможност за разходка в океана и наблюдение на китове с доплащане 85 лв. на човек. Вечеря. Нощувка.
 
ДЕВЕТИ ДЕН - Закуска. По обед отпътуване за Коломбо (90 км). Панорамна обиколка с автобус на столицата на Шри Ланка. Вечерта - трансфер до летището на Коломбо.
 
ДЕСЕТИ ДЕН - 01:50 ч. – 05:25 ч. - полет Коломбо - Дубай. 09:40 ч. – 13:25 ч. – полет Дубай – София.
 
Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през октомври 2021. При промяна на същите клиентите ще бъдат уведомени своевременно.
 
Дати и цени:
25.02.2022 - 06.03.2022
11.11.2022 - 20.11.2022
02.12.2022 - 11.12.2022
 
Цени на човек в лева според настаняването:
НАСТАНЯВАНЕ ПРОМО
ЦЕНИ*
ЦЕНИ
Цена на човек в двойна стая 2 595 лв. 2 745 лв.
Цена на човек в индивидуална стая 3 006 лв. 3 156 лв.
Цена на трети възрастен в стая 2 495 лв. 645 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възрастни 395 лв. 2 545 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен 2 475 лв. 625 лв.
*ПРОМО ЦЕНИ – цени, валидни при ранно записване, както следва:
при дата на тръгване 25.02.2022 до 15.01.2022.
при дата на тръгване 11.11.2022 до 15.06.2022.
при дата на тръгване 02.12.2021 до 15.07.2022.


Полетите са с авиокомпания „Флай Дубай” (с включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж 7 кг).
 
Продължителност на полетите:
София – Дубай и обратно – около 4 часа и 45 мин
 Дубай – Колобмо и обратно – около 4 часа и 30 мин.
Пакетните цени включват
 • Самолетен билет с „Флай Дубай” (с включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж 7 кг);
 • Трансфери летище – хотел – летище;
 • 2 нощувки в четиризвезден хотел на база закуска и вечеря в района на Дамбула;
 • 1 нощувка в четиризвезден хотел в Канди на база закуска и вечеря;
 • 1 нощувка в четиризвезден хотел в Нувара Елия на база закуска и вечеря;
 • 3 нощувки в четиризвезден хотел на брега на Индийския океан на база закуска и вечеря;
 • Транспорт с минибус/автобус по описаната програма;
 • Водач - придружител;
 • Екскурзоводски услуги по описаната програма на български език;
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти, описани в програмата;
 • 1 бутилка минерална вода на човек на ден.
Пакетните цени не включват
 • Такса за виза за Шри Ланка - 70 лв. (туроператорът съдейства за издаване на визата);
 • Фолклорно шоу в Канди – 25 лв. на човек;
 • Посещение на Гале Форт и сафари по река Маду – 50 лв. на човек;
 • Разходка в океана за наблюдение на китове – 85 лв. на човек;
 • Бакшиши за местен екскурзовод и шофьори – около 5 USD на турист на ден (заплащат се на място);
 • Медицинска застраховка с общо покритие 10 000 евро и с включен асистанс – 2 лв. на човек на ден;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване”;
 • Разходи от личен характер.
Други
 
Допълнителни услуги:
 • Такса за издаване на виза – 70 лв.
 • Фолклорно шоу в Канди - 25лв. Ще имате възможност да се насладите на традиционни шриланкийски танци, както и ходене по жарава, напомнящо нестинарските танци. 
 • Гале Форт и сафари по река Маду – 50лв. Включва посещение на форта в Гале тбранително съоръжение построено от португалците през 1 584 г., част от световното културно наследство на ЮНЕСКО) и водно сафари по река Маду.
 • Наблюдение на китове в Шри Ланка - 85лв. – разходка в океана и наблюдение на китове.  
  
 
Необходими документи: за пътуване до Шри Ланка е нобходимо да притежавате международен паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на напускане на Шри Ланка.
Българските граждани се нуждаят от виза, за да посетят Шри Ланка.
Предварително се прави регистрация в електронна система за пътуване (туроператорът оказва съдействие). Полученото по електронен път разрешение за престой в страната следва да бъде представено на имиграционните власти на Шри Ланка при пристигане в страната, за да бъде положена виза. Необходими данни за регистрация: имена на латиница, номер и дата на валидност на паспорта, ЕГН, месторождение, адрес, телефон.
 
Храмовете се посещават само с покрити крака и рамене и не се допуска снимане на изображенията на божествата;
 
Движението на автомобилите е в лявата пътна лента.
 
Местна валута: Шриланкийска рупия
 
Здравни изисквания: Няма специални здравни изисквания.
 
Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1,67 лв. за щатски долар към 11.10.2021 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
 
Оферта № П1298

Прикачен файл: 12986. 2022 Sri Lanka.doc

СПЕЦИАЛНИ