Мадейра – Европейските Хаваи

Мадейра – Европейските Хаваи
28.05.2021 г.
Знаете ли че Европа си има собствени Хаваи? Да, точно така! Португалският архипелаг Мадейра е често сравняван с Хаваите и вече няма да се чудите защо. Сега ще ви разкажем по какво Мадейра не отстъпва на Хаваиските острови.

Мадейра е толкова невероятно място за посещение и то поради толкова много причини. Без значение дали планирате романтичен меден месец, семейната ваканция, ако пътувате за приключения или желаете просто да избягате на по-слънчево място, Мадейра наистина подхожда на всеки пътешественик и се доказва като истинско Европейско бижу. Наричан още Островът на вътрешната пролет, може да ви предложи приятни температури и свеж въздух почти през цялата година. Мадейра посреща все повече туристи всяка година. Ако искате да плувате с делфините, да проучвате дълбоки каньони или да се насладите на вкусна вечеря на брега на морето, запазете билета си сега. Няма да съжалявате.

Кога е най-подходящото време да тръгнете за Мадейра? Добрите новини са, че не е нужно да се съобразявате с климата при планирането на ваканцията си. Температурите са сравнително стабилни през годината, което превръща острова в мечтана дестинация. Естествено зимата може да е малко по-дъждовна и с по-ниски температури през нощта, но със сигурност не става дума за дъждовен сезон като в Азия, например.

Ако искате да улучите най-слънчевото и сухо време, юни е най-добрият избор, но от март до септември също върши работа.  В случай че планирате много разходки и преходи, тогава месеците април и май биха били най-подходящи. По-късно ще е доста топло за планински трекинги и ще изпуснете страхотните пролетни цветя навсякъде.

Мадейра е известен и с плуването с китове и делфини. Ако имате желание за такова приключение, най-добре изберете време за отпуската си между април и октомври. Тогава е най-голяма числеността на тези бозайници във водите около острова.

Какво да правите и какво може да видите по време на ваканцията си на португалския остров Мадейра ще ви разкажем по-подробно в следващата ни статия. Очаквайте скоро!
 
 
архив новини ›

СПЕЦИАЛНИ