Екскурзии и почивки Кабо Верде


Република Кабо Верде , известна и като Зелени нос е островна държава, която се намира в Атлантическия океан,570км на запад от бреговете на континентална Африка.Това озаначава топла зима с температури ,които ви канят на плажа. Полетите до Кабо Верде са сравнително редки, което означава по- малко туристи, по-малко тълпи и повече спокойствие. Кабо Верде се състои от 10 острова и 5 по- малки, разположени на около 500км от африканския бряг. Те имат предимно планински релеф с многобройни вулканични конуси, кратери и стръмни скалисти брегове.
Кабо Верде ви предлага изненадващо разнообразие от гледки. От божествени плажове на главния остров Сал, през марсианските пейзажи и скалистите планини във вътрешността на Сал и тропическите долини на Санто Антао, до действащия вулкан Пику ду Фогу 2829 м на остров Фогу.  
 
Населението на острова се състои от креоли, които са наследници на португалци и африканци. Държавата векове наред е била португалска колония, затова официалният език днес е португалски. За разлика от повечето други африкански държави, които имат проблеми с правата на човека, Кабо Верде е начело в цяла Африка, що се отнася до свободата на личността и правата на човека.  
 
 
Най-старият град в Кабо Верде – Сидаде Веля – е включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Намира се на остров Сантяго, недалеч от столицата Прая. Градът е основан през 1462 г. под името Рибейра Гранде. Любопитно е да знаете, че до 1445 г., когато били открити от протугалеца Антонио Фернандеш, островите били необитаеми. Можете да се качите  на АТВ и да  откриете  белите пясъчни дюни на пустинята Виана във вътрешността на остров Боа Виста. В град Сал, някога известен с добива си на сол, и до днес можете да се топнете в солените басейни, като се носите безгрижно по повърхността на водата.
На Кабо Верде можете да практикувате сърф, гмуркане, наблюдение на китове и костенурки.

СПЕЦИАЛНИ