Екскурзии и почивки Куба

Куба - романтична и тайнствена

Република Куба е латиноамериканска островна държава на Карибите с излаз на Карибско мореМексиканския залив и Атлантическия океан. Страната е разположена върху площ от 110,860 km², на най-големия остров на Големите Антили - Куба, остров Хувентуд и около 1600 по-малки коралови острови и рифове, повечето от които безлюдни.
Климатът е тропичен, с влажен дъждовен сезон от май до октомври и сух от ноември до април. Средната температура през януари е 21°C, а през юли е 27°C, а средната температура на водата е 24°C.
Населението на Куба е 11 млн. души. По-голямата част са наследници на испански имигранти, а около 1/3 са негри, мулати и метиси. Офизиалният език е испански, но много от кубинците говорят английски, руски и френски. Столицата Хавана е с население 2 200 хил. души.
Варадеро е най-известният курорт в Куба. Модерният курорт е разположен на тесен полуостров, врязан в лазурните води на Атлантическия океан, на 130 км от столицата Хавана ,която е известна със салса музиката ,близките плажове и 34 км от Матансас. Неговата живописна плажна ивица с бял пясък с дължина 18 км и защитена от коралови рифове е една от най-чистите в света. Приказните морски дълбини, кораловият риф и неговите обитатели допълват екзотиката на този курорт. Варадеро предлага първокласно обслужване, великолепни условия за водни спортове и гмуркане, голф, множество ресторанти, нощни клубове, дискотеки и магазини.  
СПЕЦИАЛНИ