Екскурзия до Хавана, Тринидад и Варадеро, Куба - 7 нощувки 23.10.2020 г.

София - Истанбул - Хавана - Сиенфуегос - Тринидад - Ескамбрей - Санта Клара - Варадеро - Истанбул - София

С включени закуски, обеди и вечери в Хавана и Тринидад, Изхранване на база All Inclusive във Варадеро
Цена от: 4090 лв.
Изберете дата на пътуване
Цена на човек в двойна стая 4090 Резервирай
Доплащане за единична стая 4410 Резервирай
Цена на човек в двойна стая 4240 Резервирай
Доплащане за единична стая 4560 Резервирай
ПРОГРАМА
1 ден 23.10.2020 - София - Истанбул

Среща на летище София с водача на групата. Отпътуване от София за Истанбул с полет на Турските авиолинии в 21:40 ч. Кацане на летището в Истанбул в 23:05 ч. Полет от Истанбул за Хавана в 01:45 ч.

2 ден24.10.2020 - Хавана

Пристигане в Хавана в 08:05 ч. Посрещане на летището в Хавана от представител на фирмата партньр. Разходка в старата част на Хавана с включен обяд в ресторант „Bodeguita del Madio“. Трансфер и настаняване в хотел Memories Miramar 4*. Вечеря на блок маса в хотела. Нощувка.

3 ден25.10.2020 - Целодневна обиколка на Хавана с включен обяд на Хавана с включен обяд

Закуска. Панорамна обиколка на Хавана - разходка с класически американски ретро автомобили с открит покрив със спирки на “Tribuna Anti-Imperialista“, пазара за плодове и зеленчуци, площада на Джон Ленън, гробищния парк „Христофор Колумб“, площада на Революцията, Китайския квартал. Обиколката ще продължи до обяд и ще завърши в стария град. Обяд в ресторант “La Mina at the Plaza de Armas”. След обяд - пешеходна разходка в старата част на Хавана и нейните прекрасни сгради и площади в колониален стил, датиращи от XVI век, днес признати от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Прибирането до хотела ще стане с най-популярния транспорт в Хавана - Coco taxi. Ще разгледаме крайбрежния булевард „Малекон” - романтично място за музиканти и влюбени, Вечеря в ресторант “Paladar”, намиращ се на пешеходно разстояние от хотела.
След вечеря: по желание и срещу допълнително заплащане от 190 лева на човек - посещение на един от най-известните нощни клубове „Тропикана“ с включена шоу програма, ¼ бутилка отлежал Кубински ром и кола. Прибиране около полунощ. Нощувка

4 ден26.10.2020 - Целодневна екскурзия Сиенфуегос - Тринидад с включен обяд

Закуска. В 8:30 часа - отпътуване с автобус за Сиенфуегос - най-чистият град в Куба. Посещение и разглеждане на историческия колониален център: оригиналната сграда на театъра Томас Тери, носеща името на дарителя си - един от най-големите търговци в Куба. Ще видите единствената в Куба Триумфална арка, посветена на независимостта на Република Куба. Разходка по главния булевард Ел Прадо, където можете да се снимате с бронзовата статуя на легендата на кубинската музика Бени Море. Обяд в ресторант “Villa Lagarto” в Пунта Горда. След обяд - отпътуване за карибско-синия Тринидад (задължителна спирка в Куба). Разходка в историческата част на града. Настаняване в колониални бутикови къщи 3* в историческия център. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка

5 ден27.10.2020 - Целодневна екскурзия до планината Ескамбрей с включен обяд

Закуска. Днес предстои един изпълнен с емоции ден - пътуване до планината Ескамбрей с камион ЗИЛ-131, пешеходна разходка (3 км) през тропическа гора, посещение на сладководно езеро с възможност за къпане. Обяд - екологично чист сред природата. След обяд - връщане в Тринидад. Свободно време. Вечеря - “Lobster diner” на терасата на ресторант “Vista Gourmet Paladar”. След вечеря ще се потопите в нощния живот на Тринидад. Нощувка.

6 ден28.10.2020 - Екскурзия в Санта Клара с включен обяд

Закуска. Отпътуване за Санта Клара и разглеждане на мавзолея “Че Гевара”. По пътя - посещение на долината Де Лос Инхеньос, в миналото център за отглеждане на захарна тръстика. Обяд в Санта Клара. След обяд - отпътуване за Варадеро. Настаняване в хотел Gran Memories Varadero 5* All Inclusive Resort на брега на морето. Вечеря. Нощувка

7 ден29.10.2020 - Варадеро

Закуска. Свободно време за почивка в хотел Gran Memories Varadero All Inclusive resort на брега на морето.

8 ден30.10.2020 - Варадеро

Закуска. Свободно време за почивка в хотел Gran Memories Varadero All Inclusive resort на брега на морето.

9 ден31.10.2020 - Варадеро - Хавана

Закуска. Ранен трансфер до летището в Хавана. В 09:30 ч полет за Истанбул с Turkish Airlines.

10 ден01.11.2020 - Истанбул - София

Кацане на летището в Истанбул в 10:00 ч. Туристическа програма в Истанбул, организирана от Turkish Airlines. Връщане на летище Ататюрк. Полет за България в 14:45 ч. Кацане на летището в София в 15:05.



23.10.2020 – 01.11.2020 Ранно записване до 14.02.2020 Стандартна цена
 
Цена на човек в двойна стая 4090 лв
 
4240лв
Цена на човек в единична стая 4410 лв
 
4560лв

Пакетните цени включват

  • Самолетни билети по направлението:
  • София - Истанбул - Хавана - Истанбул - София с Turkish Аirlines
  • Всички летищни такси по полетите на стойност 320 евро - към 02.12.2019. Летищните такси подлежат на препотвърждение 1 месец преди заминаването
  • Всички трансфери летище - хотел - летище
  • 2 нощувки със закуски в хотел Memories Miramar 4 * в Хавана
  • 1 обяд в ресторант „Bodeguita del Madio“ в Хавана
  • 1 обяд в ресторант „La Mina at the Plaza de Armas“ в Хавана
  • 2 вечери на блок маса в ресторанта на хотел Memories Miramar 4 * в Хавана
  • Туристическа програма в Хавана с американски ретро автомобили с открит покрив
  • 2 нощувки със закуски в Colonial Boutique Casas 3* в Тринидад
  • 1 обяд ресторант “Villa Lagarto” в Пунта Горда
  • 1 обяд по време на екскурзията в планината Ескамбрей
  • 1 вечеря в хотела в Тринидад
  • 1 вечеря “Lobster diner” на терасата на ресторант “Vista Gourmet Paladar” в Тринидад
  • 3 нощувки на база All Inclusive в хотел Gran Memories Varadero resort на брега на морето във Варадеро
  • Турисическа програма в Хавана, Сиенфуегос, Тринидад, планината Ескамбрей и Санта Клара с екскурзовод на руски език.
  • Местен екскурзовод на Руски език по време на туровете в КУБА
  • Водач-екскурзовод, от България по време на цялото пътуване и престоя
  • Mедицинска застраховка с покритие 20 000 евро
Пакетните цени не включват
  • Кубинска Виза - 29 лева при самостоятелно подаване на документи; 79 лева при групово подаване на документи
  • разходи от личен характер
  • Посещение на кабаре Тропикана с включен трансфер, шоу програма, ¼ бутилка ром и кола - 190 лв. на човек. По желание, заявява се и се заплаща предварително от България
  • бакшиши - 2 долара за екскурзовода и 2 долара за шофьора на ден. Заплащат се директно на място
  • Държавна такса, която се заплаща при напускане на Куба - 25 долара
Начин на плащане
Други

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ЕКСКУРЗИЯТА:


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

ЗАБЕЛЕЖКА:


Куба – полезни съвети и информация

Официалната валута в Куба е  Кубинско песо ( CUP ) / Кубинското (обикновено) песо (съкратено: $)
Валутата в Куба първоначално може да ви се стори малко объркваща, тъй като в обращение са два вида кубинско песо. Кубинското песо (цени в CUР) е валутата, в която местните хора получават заплатите си и с която можете да си купите ограничен брой стоки като хляб и зеленчук. Ако искате обаче да седнете в кафене, да пазарувате в супермаркет или да платите на такси, ви трябва другата валута - конвертируемо песо (CUС). CUC e вързана 1 към 1 към американския долар. В средата на 90-те години доларът е забранен в Куба, поради което не можете да пазарувате в долари в страната, а при обмяната им в кубинско песо ви удържат 10% такса. Затова най-добре си носете евро, чийто курс е около 1, 30 кубинско конвертируемо песо за 1 евро (или 1 конвертируемо песо е около 75 стотинки).
Връзката между конвертитуемото песо и кубинското песо пък е 1 CUС = 24 CUР. Ако видите цена в CUС, смятайте добре и изисквайте рестото си, защото често просто ще ви превърнат всичко 1 към 1 в конвертируемо песо, което означава, че сте измамени 24 пъти в цената. Ако отивате като турист в Куба, най-добре си вземете евро и в самата Куба обменете в конверируемо песо (CUC).
Обменяйте пари само в официалните обменни бюра, в банките или в хотелите. Никога не обменяйте пари на улицата, където измамите са често срещани. През ноември 2013 г. кубинското правителство обяви, че смята поетапно да извади от употреба конвертируемото песо, но засега то все още е в пълно обращение.



Кубинското (обикновено) песо
 
 
Кубинско конвертируемо песо (съкратено: $),
 
 
 
Най-доброто място за обмяна на валута - са кадеките – на испански CADECA, което идва от casa de cambio-обменно бюро.  Друг вариант са банките и хотелите, но курсът в кадеките е равен или по-добър от останалите.
Времето в Куба
В Куба има два сезона – сух и влажен. Подходящ за туристически посещения е периодът от ноември до април, когато температурите са по-ниски (24-30 градуса), а валежите са минимални. Влажността на въздуха е висока.
Пури в Куба – Най-известната марка кубински пури е Cohiba, тя е и най-скъпата. Купувайте пури само от веригата държавни магазини Casa del Habano или официалните магазини за кубински изделия, където качеството е гарантирано. Ако някой се опитва да ви продаде пура на улицата, вероятно е фалшива или много нискокачествена, дори привидно да има всички отличителни белези на оригиналните. Имайте предвид, че можете да изнесете безмитно до 50 броя тютюневи изделия от Куба (т.е. 50 къса цигари или 50 пури, или 50 пурети). Всичко останало трябва да декларирате.
Кубински ром – Най-известната марка, за която ще чуете много истории и се продава навсякъде, е „Хавана Клуб“. Има няколко исторически бара в Хавана, свързани с миналото на кубинския ром и популярни коктейли като Дайкири и Мохито. Имате право да изнесете свободно до 1,5 литра (две стандартни бутилки) алкохол от Куба.
Сувенири и магазини в Куба – В Куба едно от малкото неща, които можете да си купите (освен ром и пури), са сувенири. Продават се всякакви предмети от дърво, картини, изделия от кожа (Куба е известна с висококачествените си кожи от повече от 400 години), бижута от семената на тропически растения, магнити, картички, книги. Имайте предвид, че имате право да изнесете свободно картини с размер до 40х40 см. За всяко по-голямо произведение на изкуството ви е нужен сертификат от Министерството на културата, който в повечето магазини ще ви предоставят при покупка. Не забравяйте да го поискате, защото иначе може да имате проблеми на границата. Освен това нямате право да пренасяте дървени и керамични статуетки и картини в ръчния си багаж в самолета – те трябва да са задължително в чекирания багаж (иначе ще ви ги конфискуват).
Магазини за обувки, дрехи и техника почти няма. Често местните хора изминават повече от 100 км, за да си купят обувки или дреха. Наскоро в центъра на Хавана отвориха врати няколко магазина на световни марки за дрехи.
Интернет в Куба - Може да се каже, че намирането и използването на интернет в Куба е мисия с повишена трудност. В заведенията няма wi-fi, в хотелите обикновено има кибер-кафе (в 5-звездните може да има и безжична връзка), като цените са от порядъка на 5 долара за половин час. Връзката е бавна, много сайтове са блокирани.
Телефони в Куба - Мобилното покритие в градовете е добро. В Куба има един-единствен мобилен оператор - Cubacel. 
Какво да сложим в Куфара ;-)

  • Плажно масло. Слънцето е много силно от началото на март до края на ноември.
  • Бански
  • Удобни леки обувки за ходене и танцуване
  • Преходник за зарядно устройство. В Куба контактите са на 110 v,но може да си зареждате фотоапарати, gsm-и, лаптопи тъй като те работят на 110 v. В някои къщи за гости в Куба има контакти и на 220V.
  • Вземете си чанти за през деня, които се закопчават добре. В Куба няма много престъпност, но има случаи на джебджии, особено в Хавана. Никога не оставяйте без надзор личен багаж!
  • Една кутия бонбони за децата на Куба . Не е задължително, по желание е просто децата много се радват защото няма много.

Оферта № Е1072

Прикачен файл: 1072cuba 23.10.2020.docx

Етикети
екскурзия куба , екскурзии куба , екскурзия самолет куба , екскурзии самолет куба , хавана , гуама