ЕКСКУРЗИЯ ДО КИТАЙ ОТ ДРЕВНОТО КЪМ МОДЕРНОТО ОТ 23.10.19

Пекин – Лоян - Сиян - Шанхай - Джуджияоуджияо

Цена от: 3108 лв.
Изберете дата на пътуване
Цена на човек в двойна стая 3108 Резервирай
Единична стая 3667 Резервирай
Цена за 3-ти възрастен на допълнително легло 2953 Резервирай
ПРОГРАМА
1 ден23.10.2019г/ СОФИЯ - ДОХА

Полет от София с АК „QatarAirways” в 13.00ч. Кацане в Доха в 17.50ч.

2 ден24.10.2019 г. / ДОХА - ПЕКИН / Вечеря

Полет от Доха в 01.40 и кацане в Пекин в 14.55ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер и настаняване в хотел BeijingWuhuanHotel 4* или подобен. Разходка по известната WangfujingStreet съпроводена с вечеря в местен ресторант.Нощувка.

3 ден25.10.2019 / ПЕКИН / Закуска и вечеря

Закуска.

Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън(Площад на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун.

Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град,известен още като Зимния императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Вечеря и нощувка.

4 ден26.10.2019 г. / ПЕКИН / Закуска и вечеря

Закуска.

Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата Китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е

 

 

невероятно как китайците са успяли да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древноста.  В близост до Стената – възможност за професионални снимки в императорски облекла.

Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г. Отпътуване към Happy Valley Park, свободно време около 2 часа или възможност за посещение на шоу спектакъл «Династията на Златната Маска».

Допълнителна екскурзия: Преди вечеря възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – ( 60 евро/117 лева).

Вечеря и нощувка.

5 ден27.10.2019/г ПЕКИН – ЛОЯН / Закуска и вечеря

Закуска, напускане на хотела.

Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Лоян в 09:38ч. Пристигане в Лоян в 13:47ч. Посещение с разглеждане на уникалния будистки манастирски комплекс – пещерите Лонгмън (ЮНЕСКО) известни още като вратата на дракона. 1400-те пещери се намират на 12 км. южно от съвременен Лоян и съхраняват 100 хиляди будистки статуи, с размери от 25 мм. до 17 м. височина и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името "Гората на Древните Колони".Вечеря и нощувка в хотел LuoyangPeonyHotel или подобен.

6 ден28.10.2019г/ ЛОЯН - СИЯН / Закуска и вечеря

Закуска. Отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства и школата по Дзен будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на кунг-фу демонстрация. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Сиян в 17:41ч. Пристигане в Сиян в 19:12ч.Вечеря и настаняване в хотел XianSkytelHotel или подобен за нощувка.

7 ден29.10.2019г/ СИЯН / Закуска и вечеря

Закуска. Обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света - гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. Посещение на магазин за изделия изработени от лак, след което свободно време за разходка из стария град. Вечеря и нощувка.

8 ден30.10.2019г/ СИЯН – ШАНХАЙ / Закуска

Закуска. Разглеждане на добре запазените стари градски стени (ЮНЕСКО) и посещение на Голямата пагода на Великата Гъска - хранилище на ценни будистки ръкописи. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Шанхай в 12:25ч. Пристигане в Шанхай в 19:47ч. Вечеря, след което настаняване в хотел FriendHotelили подобен за нощувка.

9 ден31.10.2019/ ШАНХАЙ / Закуска и вечеря

Закуска.

Целодневна екскурзия на Шанхай – финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини.

Започваме обиколката си с посещение наХрама на Нефритения Буда. Името му идва от двата бижутени бели нефритени Буда. Издълбани от цяло парче бял нефрит седящите статуи от нефрит на Буда са полупрозрачни с тържествен израз, показвайки отличните умения и извънредното изкуството на китайския народ. Градините Yuyuan - има много живописни дворове декорирани с барокови алпинеуми, басейни, и растения, които всички са свързани с коридори и проходи.

Фабрика за перли – запознаване и получаване на знания за пресните перли.

Телевизионна кула – символа на Шанхай, известната кула е открита през 1994г и е висока 468 метра.

Пазаруване по булевард Nanjing Road  – започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се на мира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) - известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града.

Допълнителна екскурзия: Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (45 евро/88 лева).

10 ден01.11.2019г/ ШАНХАЙ - ДОХА

Закуска и освобождаване на хотела.

Посещение на Джуджияоуджияокойто наричат също Венеция на изтока, заради многото канали, разделящи града.

Разположен в покрайнините на Шанхай, Zhujiajiao е очарователен град с много старинни и живописни сгради, разположени от двете страни на каналите. Градът е основан преди почти 1700 години и става преуспяващ с производството си на платове и ориз. Все още има стари сгради - складове за ориз, които ни връщат назад във времето. Следобяд завръщане в Шанхай, кратко свободно време,

 

 

 

съпроводено с вечеря, след което трансфер до летището за полет с АК“QatarAirways” за София през Доха в 23:15ч.

11 ден02.11.2019г. / ДОХА – СОФИЯ

Кацане в Доха в 05:05ч. и полет за София в 06:55ч. Пристигане в София в 11:25ч.





Дата На човек в двойна стая Единична стая Трети възрастен на допълнително легло
23.10.2019г 1589 Евро /
3108 Лева
   1875 Евро / 3667 Лева 1510 Евро / 2953 Лева
 
Пакетните цени включват



  • Самолетен билет с АК“ Qatar Airways София - Доха - Пекин; Шанхай– Доха София с включени летищни такси ;
  • 8 нощувки със закуски  в подбрани хотели 4* - 3 н. в Пекин ( Beijing Wuhuan Hotel или подобен ), 1н. в Лоян ( Luoyang Peony Hotel или подобен) 2 н.в Сиян ( Xian Skytel Hotel или подобен ), 2 н. в Шанхай ( Friend Hotel или подобен ) ;
  • Вечери по маршрута в местни ресторанти с китайска храна и включена чаша безалкохолна напитка или бира;
  • Трансфер Пекин – Лоян с влак стрела;
  • Трансфер Лоян - Сиян с влак стрела;
  • Трансфер Сиян – Шанхай с влак стрела;
  • Климатизиран транспорт;
  • Входни такси за музеите и обектите по програмата;
  • Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата;
  • Всички трансфери, упоменати в програмата;
  • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек;
  • Водач който ще придружава групата през цялото време и ще превежда беседите на български език.
Пакетните цени не включват



  • Бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 40 евро / 78 лв, заплащат се предварително в България
  • Билет за спектакъла «Династията на Златната Маска» в Пекин с включен трансфер – 60 евро/117 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
  • Разходка с корабче по р. Хуан Пу в Шанхай  – 45 евро/88 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
  • Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги.
  • Такса за издаване на индивидуална туристическа виза за еднократно влизане в страната – 90 USD на човек (около 160лв. в зависимост от курса на долара).
  • По желание застраховка “Отмяна на пътуването” – около 3 % от пакетната цена. Застраховката се сключва в деня на записването. За повече информация моля запитайте в офисите ни.
Начин на плащане



При резервация се внася депозит в размер на 1500 лв; доплащане 40 дни преди пътуването.

Срокове за анулации и неустойки:

 
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
 
 
Срокове за анулации и неустойки:

 
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от 23.09.2019 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
 



Условия и Забележки:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Необходими документи за издаване на групова туристическа виза за Китай


Други



Полетно разписание:

23.10 QR871 София 13:00 – Доха 17:50
24.10 QR 892 Доха 01:40 Пекин 14:55
01.11 QR871 Шанхай 23:15 – Доха 05:05ч на 02.11
02.11 QR227 Доха 06:55 – София 11:25


Ваксини - няма медицински изисквания за имунизации


Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Китай.
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.
 
 
 
 
Забележка:  При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай може да претърпи промяна в реда на провеждане!

Оферта № Е1300

Прикачен файл: 1300Round Trip China 23.10.2019.docx