ПРАГА - да отскочим за по бира…

Дати:
Цена от: 1090 лв.
Изберете дата на пътуване
Човекй в двойна стая 1090 Резервирай
Човек в единична стая 1280 Резервирай
ПРОГРАМА
1 денСофия - Прага

Среща на летище София в 08:00ч. Полет с „България ер“ за Прага в 10:15ч. Кацане в Прага 11:15ч. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до хотела. При възможност настаняване в хотела и запознаване с района, първа бира в Прага. Настаняване. Кратка почивка и разходка в централната част на града – „Старе место“. Програма по интереси.

  1. Посещение на бирария с дегустация на бира - свободна програма.
  2. Разходка с  корабче по Вълтава – двучасов круиз с вечеря на блок маса- 48 лв. на човек (в цената не са включени напитките).  Нощувка.
2 денПрага

Закуска и туристическа обиколка “Най - доброто от Прага в една разходка. Пешеходният тур започва от Храдчанския площад и дворцовия комплекс "Храдчани", служил за резиденция на князе и крале (най-важният символ на Бохемия и седалище днес на Президента), разглеждане на изящната готическа катедрала "Свети Вит" с витражите от цветно стъкло, един от които е дело на прочутия майстор на сецесиона Алфонс Муха. Обиколката следва т. нар. Кралски път и продължава по романтичната Нерудова улица и Малостранския площад с величествения бароков храм Св. Николай; Разходката продължава по романтичните малострански улички през Малтийския площад, църквата на Малтийските рицари, стената на Джон Ленън и Карловия мост от ХІV век с неповторимата си атмосфера. Следва Староместкият площад – гордостта на Прага, с Тинската катедрала, с астрономическия часовник „Орлой” с 12-те апостоли, с бароковата църква „Св. Николай”, паметника на Ян Хус. Обиколката завършва с Вацлавския площад с паметника на Св. Вацлав и Националния музей. Продължителност 4 часа. Обиколката започва от хотела и е необходимо да се закупят билети за градски транспорт, с който се стига до началната точка - Северната порта на Пражкия замък. Цена на билета за градски транспорт всеки човек е 30 крони (1.2 евро). Цена за слушалки необходими при ескурзията - 3 евро на човек. Свободно време. Нощувка.

3 денПрага

Закуска. Програма по интереси.

  1. Самостоятелно разглеждане на Прага.
  2. Еднодневна екскурзия до Дрезден: Тръгване от хотела - 8:30ч. Туристическа обиколка с лицензиран професионален екскурзовод на български език. Дрезден е административен център на Саксония, намиращ се на около 140 км. от Прага. Той е един от най-важните промишлени, транспортни и културни центрове на Германия. Центърът на града, който е почти напълно възстановен след бомбардировките през Втората световна война, е разположен на левия бряг на р. Елба. Ето защо градът е известен още като "Флоренция на Елба". Дрезден е град на изкуството и културата. По време на туристическата обиколка ще видите: Дрезденската опера Земпер (Semperoper) с великолепна архитектура, Дворецът Цвингера с известната Галерия на старите майстори, католическата църква Хофкирхе (Katholische Hofkirche), протестантската църква Фрауенкирхе (Frauenkirche), терасата на граф Брюл (Brühlsche Terrasse), наричана „Балконът на Европа”, стената с Шествието на Саксонските князе (Der Fürstenzug).
  3. Посещение на пивоварна - У Флеку или  У Калиха - индивидуално договаряне на място.

  4. Фолклорна вечеря с неограничена консумация - 55 евро на човек (без включен трансфер).  Нощувка.

4 денПрага - София

Закуска. Трансфер до летището в 09:00ч. Полет от Прага в 11:55ч. Пристигане в София – 14:45ч.

 
Цена на човек в двойна стая 1090  лв.
Цена на човек в единична стая 1280 лв.


Цена за Еднодневна екскурзия до Дрезден:
При група от 20 човека - 45 евро на човек
при група 13-19 човека – 50 евро на човек
при група 10-12 човека – 55 евро на човек
при група 7-9 човека – 65 евро на човек
при група 3-6 човека – 85 евро на човек

*Цената включва транспорт и лицензиран екскурзовод и всички данъци и пътни такси. Необходими са слушалки - 3 евро на човек.

Пакетните цени включват
  • Самолетен билет София -  Прага - София с авиокомпания България ер
  • 20 кг. регистриран багаж и 8 кг. ръчен багаж
  • Трансфер летище – хотел - летище
  • 3 нощувки със закуски в хотел Adeba3*/4* (или подобен)
  • Панорамна обиколка на града с беседа на български език
  • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
  • Медицинска застраховка  с покритие 5 000 евро


Пакетните цени не включват
 
  • Разходи за градски транспорт в Прага
  • Градска такса – 50 крони (2 евро) на човек на ден, заплаща се лично в хотела.
  • Лични разходи;
  • Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години – 18лв.;
  • Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години (туристи над 74 г. се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация);

Други
 
Начин на плащане:
 
Необходими документи:
Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.

Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.

Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД".

Оферта № Е1380

Прикачен файл: 1380Прага.odt

Етикети
екскурзия до прага , екскурзия чехия , екскурзия , екскурзия до дрезден , пътуване 2023 , екскурзии 2023 , екскурзия до чехия , чехия 2023