ЕКСКУРЗИЯ ДО ЙОРДАНИЯ-AKAБA 4 BB
с авиокомпания Раян Еър

СОФИЯ-АКАБА-СОФИЯ

Цена от: 858 лв.
Изберете дата на пътуване
Цена на човек в двойна стая 858 Резервирай
Цена за двойна стая/тотал/ 1716 Резервирай
Цена за единична стая 978 Резервирай
Цена за тройна стая/тотал/ 2574 Резервирай
Цена на човек в двойна стая 948 Резервирай
Цена за двойна стая/тотал/ 1896 Резервирай
Цена за единична стая 1135 Резервирай
Цена за тройна стая/тотал/ 2844 Резервирай
Цена на човек в двойна стая 974 Резервирай
Цена за двойна стая/тотал/ 1948 Резервирай
Цена за единична стая 1161 Резервирай
Цена за тройна стая/тотал/ 2922 Резервирай
Цена на човек в двойна стая 1076 Резервирай
Цена за двойна стая/тотал/ 2152 Резервирай
Цена за единична стая 1204 Резервирай
Цена за тройна стая/тотал/ 3228 Резервирай
Цена на човек в двойна стая 1088 Резервирай
Цена за двойна стая/тотал/ 2176 Резервирай
Цена за единична стая 1343 Резервирай
Цена за тройна стая/тотал/ 3264 Резервирай
Цена на човек в двойна стая 1190 Резервирай
Цена за двойна стая/тотал/ 2380 Резервирай
Цена за единична стая 1479 Резервирай
Цена за тройна стая/тотал/ 3570 Резервирай
Цена на човек в двойна стая 1224 Резервирай
Цена за двойна стая/тотал/ 2448 Резервирай
Цена за единична стая 1581 Резервирай
Цена за тройна стая/тотал/ 3672 Резервирай
ПРОГРАМА
1 денСофия-Акаба

 Заминаване за Акаба, Йордания с директен полет на авиокомпания ,,Ryan air” от Терминал 2 на летище София в 16.35ч. Пристигане в 19.30 ч. на летище крал Хюсейн в Акаба. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Трансфер до избран хотел в курорта Акаба, прочут с най-девствените в Червено море пясъчни плажове топли води и красиви коралови рифове. Настаняване. Свободен ден. Нощувка.

 

2 денСвободно време за плаж или екскурзия до Вади Рум по желание

 Закуска. Свободен ден. Възможност за плаж. По желание – екскурзия до Вади Рум: уникална природна забележителност (долина издълбана в скалите и пясъка), недокосната от човека и намираща се насред пустинята. Наричат я Лунната долина - един от най-впечатляващите пустинни пейзажи в света.В долината са намерени петроглифи, гравирани върху пещерни стени изобразяващи хора и антилопи, които датират от времената на древната цивилизация Самуд. По време на двучасово сафари с джипове ще имате възможност да разгледате скалисти планини с причудлива форма, величествени каньони, да се насладите на движещите се пясъци, изворите на Лорънс Арабски (известният филм от началото на 60-те години е сниман именно тук). Ще имате възможност да се докоснете до живота на бедуините. Във Вади Рум живеят няколко стотин бедуински жители в палатки или къщи.

Екскурзията е с доплащане:105 долара на възрастен при минимум 2-ма човека. При участие на 4-ма цената е по 85 долара на човек, а на 6 човека – 68 долара. Заявява се и се заплаща в България, а не на място. Цената включва: всички трансфери, двучасово сафари с джипове, входна такса за природния резерват Вади Рум. При група от 7 човека се осигурява екскурзоводско обслужване на англиийски език. Завръщане в хотела. Нощувка.

3 денСвободно време за плаж или целодневна екскурзия до Петра и малката Петра по желание

Закуска . След закуска в хотела, трансфер до античната столица на Набатейците – Петра. Пътешествието започва с разходка на кон в Розавочервения град обграден от високи планини и достъпен само през тясно дефиле. Сградите изсечени в самите скали с розов оттенък са запазени непокътнати.Обиколката продължава пеша през Сик, дълга тясна пролука между две надвиснали скали.

Следва посещение на грандиозната съкровищница (обявена за едно от новите седем чудеса на света),амфитеатъра, кралски гробници и места за жертвоприношения. Посещение на Малката Петра (Ал Бейда) на съкровищницата Ал Барид – археологически обект, съхраняващ храмове, изсечени в скалите, пещери и многоцветни стени. Тук атмосферата е много по-автенчична, отколкото в Петра.

Екскурзията е с доплащане 215 долара на турист при участие на 2-ма човека. Доплащане 175 долара при участие на 4-ма и 150 долара при участие на 6 човека. Заявява се и се заплаща предварително в България, а не на място. Цената включва: всички трансфери, входна такса при влизане в Петра. При група до 6 човека екскурзоводско обслужване е само в Петра с англоговорящ екскурзовод. При група от 7 човека екскурзоводско обслужване на английски през цялото време.

Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

4 денСвободно време за плаж в Акаба или екскурзия до Мадаба, Небо и Мъртво море по желание

Закуска. Свободен ден. Възможност за плаж. По желание целодневна екскурзия до Мадаба, Небо и Мъртво море.

Отпътуване към християнския град Мадаба ,,Градът на мозайките“ – църквата св. Георги с прочутата мозайка от 6 век. Посещение на планината Небо - мястото, на което, според Стария завет, Мойсей за първи път вижда Обетованата земя и където древното писание казва ,че е погребан. От това място се открива величествена гледка към долината на река Йордан, Мъртво Море, Йерусалим и Витлеем. Заминаване за Бетания: мястото на река Йордан, където св. Йоан Кръстител кръщава Христос.

Отпътуване към Мъртво море с възможност за къпане и свободно време.

Екскурзията е с доплащане 155 долара на турист при участие на 2-ма човека. Доплащане 125 долара на човек при участие на 4-ма и 95 долара при участие на 6 човека. Цената включва: всички трансфери и входни такси при посещенията на Мадаба, планината Небо и Мъртво море. При група от 7 човека е предвиден англоговорящ екскурзовод. Завръщане в хотела. Нощувка.

 

5 денАкаба-София

Закуска. Трансфер до летището в Акаба. Полет за София в 12.35 ч. Пристигане в София в 15.40 ч.



 Хотели и цени:
ХОТЕЛИ в Акаба със закуска Цена на човек в двойна стая Цена на човек в единична стая стая Цена за трети възр. в двойна стая Доплащане за вечеря
Cristal hotel Aquaba 3* 858 лв 977 лв 858 лв 45 лв
Aqaba City Tower 4*
 
948 лв 1135 лв 948 лв 45 лв
Aqaba La Costa 4*
Частен плаж
974 лв 1169 лв 974 лв 45 лв
Aqaba Marina Plaza
 4*
 
1076 лв 1391 лв 1076 лв 45 лв
Oryx Aqaba 5*
 
1088 лв 1343 лв 1088 лв 45 лв
Aqaba Tala bay 5* Първа линия-частен плаж 1190 лв 1479 лв 1190 лв 45 лв
Intercontinental  Aqaba resort 5*  Първа линия –частен плаж 1224 лв 1581 лв 1224 лв 180 лв


Пакетните цени включват
  • Двупосочен  самолетен билет  за директен полет София – Акаба – София на АК,, Раян Еър“.
  • Включени летищни такси
  • 1 брой малък ръчен багаж с размери (40x20x25)см.
  • 4 нощувки със закуски  в избрания хотел;
  • Трансфери летище – хотел – летище
  • Входна виза за Йордания. Цената й е 40 йордански динара = на 56.4 щатски долара. Поставя се на летището при влизане в Йордания;
  • Медицинска застраховка ,,Помощ при пътуване в чужбина“ на ЗК Мондиал Алианц, покриваща Ковид 19 с лимит на отговорност 10000 евро и асистанс на български език.
Пакетните цени не включват
  • екскурзия до Вади Рум;
  • екскурзия до Петра и Малката Петра;
  • екскурзия до Мадаба, Небо и Мъртво море;
  • доплащане за вечеря според избрания хотел;
  • добавяне ръчен багаж 10кг - с размери (55x40x20) - 41лв. в посока;
  • добавяне регистриран багаж до 20кг- 61лв. в посока.
  • Застраховка „Отмяна на пътуване“
Начин на плащане
 
Условия за записване:
•          Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването.
•          Депозит в размер на 350 лева на човек в това число доплащане за багаж.
•          Доплащане до 20 дни преди заминаването.
•          Краен срок за записване по програмата – 10 дни преди заминаване.
 
 Анулации:
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните анулационни суми, в случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:
•          от дата на записването до 21 дни до датата на пътуване: целия депозит.
•          при по-малко от 20 дни от датата на пътуване: 70% от сумата
•          при по-малко от 10 дни от датата на пътуване: 100% от сумата
 
Други
ОПИСАНИЕ ХОТЕЛИ

Crystal Hotel 3*Рейтинг  в booking.com 8.4
 Хотел Crystal Hotel се намира в Акаба, на по-малко от 1 км от яхт клуб Royal Yacht Club и предлага климатизирани помещения за настаняване и бар. Има ресторант, денонощна рецепция, румсървиз и безплатен WiFi. Хотелът разполага с фамилни стаи.Удобствата в стаите включват гардероб, телевизор с плосък екран и собствена баня. Стаите разполагат и с хладилник.Всяка сутрин в хотел Crystal Hotel се сервира континентална закуска или закуска на шведска маса. Хотелът разполага и с тераса.Заливът Тала в Акаба е на 16 км от хотел Crystal, а фортът на Акаба е на по-малко от 1 км.
City Tower Hotel 4* Рейтинг в booking .com 8.9
City Tower Hotel се намира в Акаба, на около 350 м от плажа Al-Ghandour и на 1,2 км от плажа на хотелския комплекс Mövenpick Aqaba. Предлага стаи с климатик и самостоятелна баня. Има ресторант, денонощна рецепция, румсървиз и безплатен WiFi. Хотелът разполага с фамилни стаи.Всички стаи са снабдени с електрическа кана.В хотела не се сервира алкохол.  Стаите в City Tower Hotel са оборудвани с телевизор с плосък екран и сателитни канали.Сутрин се сервира континентална закуска. Кралският яхт клуб е на 1,5 км от хотела, а заливът Тала Бей е на 15 км. Хотелът няма собствен плаж. Предлага се доплащане по 12 USD (или 20 лв.) на човек на ден за ползване на Berenice Beach Club https://www.sindbadjo.com/Home/Berenice – прекрасен частен плаж .
 
Oryx Aqaba 5* Рейтинг в booking.com 7.9
Хотелът се намира се в центъра на Акаба, само на около 30 минути пеша от плажа Al-Ghandour .  Разполага с  безплатен WiFi. фитнес. Спа центърът предлага хидромасажни вани, парна баня и богато разнообразие от масажни процедури за лице и тяло.Всички стаи разполагат с 32-инчов телевизор с плосък екран, климатик и собствен балкон. Собствените бани са оборудвани с вана или душ, сешоар и биде.Музеят на Акаба е на 3 километра от Oryx Aqaba. Летище „Крал Хюсеин“ е на 15 километра. Ползването на плажа Al-Ghandour е включено в пакетната цена. Хотелът няма собствен плаж. Предлага се доплащане по 12 USD (или 20 лв.) на човек на ден за ползване на Berenice Beach Club https://www.sindbadjo.com/Home/Berenice – прекрасен частен плаж, отстоящ на около 15 мин. с кола от хотелите, с всички удобства, вкл. басейн. Цената включва: безплатен шатъл транспорт от хотелите до плажа 3 пъти дневно; входна такса, включваща изпозване на плажа и басейна с безплатни чадъри и шезлонги.
Aqaba La Costa 4* Hotel  Рейтингв booking 9.0
Хотела се намира в центъра на  Акаба и предлага 4-звездни помещения за настаняване, фитнес център, тераса и разполага с  частен плаж.  Предлага лесен достъп до ресторанти, магазини, и забележителности в града. Хотелът е на около 5 минути пеша от яхт клуб Royal и на 13 минути пеша от крепостта на Акаба.Всички стаи за гости разполагат с климатик, плоскоекранен телевизор със сателитни програми, хладилник, електрическа кана, душ, сешоар и гардероб. Стаите разполагат със собствена баня и безплатен WiFi. Някои стаи имат балкон и изглед към морето и/или града.Всяка сутрин на място се сервира континентална закуска. Хотелът разполага със собствен ресторант, който предлага разнообразие от международни, стекхаус и местни ястия. Сред останалите забележителности в близост са яхтеното пристанище Ayla Aqaba (на 2,4 километра), Делфиновия риф (на 6,4 километра), природният резерват Coral Beach (нa 8,2 километра) и южния плаж на Акаба (на 10,5 километра). Гостите имат достъп до плажния клуб Berenice за гмуркане с шнорхел и акваланг, както и други водни спортове срещу допълнително заплащане. Хотелът предлага безплатен трансфер до и от плажния клуб.
 
Aqaba Marina Plaza 4* Hotel   Рейтинг в  Trip advisor 4/5
 
 Хотелът се намира в близост до плажната зона на града  в залива Тала Бей на разстояние  15км от центъра на град Акаба. Хотелът  разполага със следните удобства: басейн, тераса, тенис на маса, съоръжения за водни спортове, фитнес център, спа център, детски съоръжения, ресторант, бар, безплатен Wi -Fi, възможност за  пазаруване на сувенири и подаръци, пране и гладене, стаи за непушачи, съоръжения за хора с намалена подвижност, обмяна на пари, медицинско обслужване (при поискване). Хотелът предлага открит басейн с тераса и бар. Хотелът също така организира редица дейности, включително йога и аеробика.Solero, основният ресторант на хотел Marina Plaza, предлага международни и регионални ястия. Гостите могат да се насладят на безплатен чай и кафе, да слушат музика на живо и да се насладят на наргиле в ориенталската палатка. SPA & Welness:  Спа центърът на хотел Marina Plaza осигурява различни процедури за здраве и козметични процедури, специализирани в типичната зона на Мъртво море.

Aqaba Tala bay 5* Hotel Рейтинг в Booking.com 8.2
 
Хотелът се намира  брега на Червено море и предлага собствен плаж и лесен достъп до кораловите рифове. Разполага с 5 плувни басейна, съоръжения за различни водни спортове и частен плаж. Стаите са оборудвани с безплатен Wi-Fi, разполагат с големи прозорци, водещи към самостоятелен балкон, а от някои се открива гледка към Червено море. Всички стаи предлагат луксозни легла и спално бельо, както и телевизор с плосък екран. Ресторант Aziab сервира международни и регионални специалитети на открито, а гостите се радват на панорамна гледка към Червено море. В бар Sunset можете да се насладите на коктейли, вино и леки храни.
Гостите в Tala Bay Resort Aqaba могат да се разходят с лодка - банан или да се гмуркат със сертифицирани инструктори. Хотелът е разположен на брега на Червено море и предлага лесен достъп до кораловите рифове.
 
Intercontinental Aqaba resort 5* Hotel  Рейтинг booking .com 8.4
Хотелът,  който се намира на 10 минути от центъра на Акаба разполага с частен плаж на залива Акаба и предлага стаи с балкон с изглед към Червено море и басейна тип лагуна, който има площ от 200 квадратни метра.  Стаите  са просторни и разполагат с френски прозорци, някои от които с директен изглед към морето. В стаите има минибар, кафемашина и телевизор със сателитна телевизия. Хотелския комплекс  предлага басейн със стилизирани фонтани, който е обграден с палмови дървета. Освен това има възможност за практикуване на различни водни спортове, включително гмуркане с шнорхел и леководолазно гмуркане сред невероятните корали на Червено море. Общирния СПА център  на хотела разполага с хидромасажни вани, парна баня и уелнес център, който предлага голямо разнообразие от процедури за лице и тяло. В хотела има и фитнес зала с различни уреди за кардио тренировки. За вечеря ресторант Corniche предлага ястия на шведска маса, а ресторант Bourj Al Hamam - ливански ястия ал фреско. Винарската изба Cote D'or предлага изискани ястия и качествени вина.
 

Уникална природна забележителност (долина, издълбана в скалите и пясъка) недокосната от човека и намираща се насред пустинята. Наричат я Лунната долина –един от най-впечатляващите ,,извънземни“ пейзажи в света. В долината са намерени петроглифи, гравирани върху пещерни стени и изобразяващи хора и антилопи, които датират от времената на древната цивилизация Самуд.  По време на двучасово сафари с джипове ще имате възможност да разгледате скалисти планини с причудлива форма. Цената включва транспорт, двучасово сафари с джипове, екскурзоводско обслужване, входни такси.
 
Екскурзията започва с разходка на кон до древната столица на набатеите, Петра или Розавочервения град  обграден от високи планини и  достъпен през тясно дефиле Сградите изсечени  в самите скали  с розов оттенък  са  запазени непокътнати. Обиколката продължава пеша през  Сик, дълга тясна пролука  между две надвиснали скали.Посещение на грандиозната съкровищница (обявена за едно от новите седем чудеса на света), амфитеатъра,кралски гробници и места за жертвоприношения. Посещение на Малката Петра (Ал Бейда) на съкровищницата Ал Барид – археологически обект, съхраняващ храмове, изсечени в скалите, пещери и многоцветни стени. Тук атмосферата е много по-автенчична, отколкото в Петра. Цената влючва транспорт, входни такси, целодневна обиколка на Петра и малката Петра, екскурзоводско обслужване.
 
Отпътуване към християнския град  Мадаба ,,Градът на мозайките“. Посещение на планината Небо - мястото, на което, според Стария завет, Мойсей за първи път вижда Обетованата земя и където  древното писание казва ,че е погребан. От това място се открива величествена гледка към долината на река Йордан, Мъртво Море, Ерусалим и Витлеем. Продължаваме към Витания: Библейски места на Йордания, Витания отвъд Йордания до мястото , където се смята ,че  Исус е кръстен . Престой на  Мъртво море с възможност за къпане и свободно време.
 Цената включва транспорт, входни такси, екскурзоводско обслужване.
 
 


Полетно разписание:
Сряда –Неделя с полети на авиокомпания Раян Еър
 

от излита до каца
София 16.35 ч. Акаба 19.30 ч.
Акаба 12.35 ч. София 15.40 ч.

Информация за превозвача: 
Авиокомпания: Раян Еър


Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 00088054/13062110000069 на ЗК „Лев Инс”АД


 
Оферта № Е1384

Прикачен файл: 1384Jordan -individual 4 n..odt