Магията на Цикладите от 22.05.19 за 6 нощувки

АТИНА – САНТОРИНИ – НАКСОС – ПАРОС – МИКОНОС

Цена от: 880 лв.
Изберете дата на пътуване
Цена на човек в двойна стая 880 Резервирай
ПРОГРАМА
1 ден22.05.19

Отпътуване от София в 06:00 ч. за Гърция. Привечер пристигане в Атина и настаняване в хотел. Пешеходна разходка в централната част на Атина: площад Омония, площад Синтагма, старата част на Атина „Плака“. Нощувка

2 ден23.05.2019 – Имеровигли и Ия

Ранна закуска (сух пакет) и отпътуване с ферибот от Пирея в 07:25 ч. за остров Санторини – най-красивият и привлекателен остров на Цикладите. Пристигане в 14:55 ч. на острова и настаняване в хотел OceanisBeach 4*. Туристическа програма: посещение на Имеровигли - селище, изградено по ръба на калдерата с възможност за разглеждане на останките от венецианската крепост Скарос. Вечерна разходка в селището Оя, разположено в северната част на острова, с възможност за посрещане и любуване на „най-красивия залез в света”. Нощувка

3 ден24.05.2019 – Пиргос и Тира

Закуска. Туристическа програма: посещение на селището Пиргос известно с венецианската крепост. Разглеждане на столицата Тира: православната Катедрала, католическата църква, Доминиканският манастир. Свободно време с възможност за посещение на Археологическия музей. След обяд възможност за посещение на музей на виното с дегустация на различни видове вино произведени на острова (срещу допълнително заплащане). Нощувка

4 ден25.05.2019 – Акротири

Закуска. Напускане на хотела. Пътуване за южната част на острова с възможност за разглеждане на закрития археологически комплекс в Акротири съхранил останките от минойски град, разрушен след вулканично изригване. Разходка до Червения плаж в Акротири. Плажът има характерен червен цвят дължащ се на заобикалящите скали като резултат от вулканичните изригвания на острова през вековете. В 15.30 ч. отпътуване от Санторини към Пирея с ферибот. В 17:30 ч пристигане в Наксос – най-големият остров на Цикладите, известен с дългите си златисти плажове. Настаняване в хотел. След обяд туристическа програма: посещение на столицата Хора с разглеждане на венецианската крепост с 12-те кули, капуцинския манастир, католическата катедрала; величествената Портара – голямата врата от храма на Аполон от 6 в. пр.Хр. Вечерна разходка по крайбрежната улица на пристанището, известна с безбройните магазинчета, кафенета, таверни. Нощувка

5 ден26.05.2019 – Парос

Закуска. 09: 30 отпътуване за остров Парос. В 10:15 ч пристигане на острова. Туристическа програма: посещение на столицата Парикия с разглеждане на Венецианската крепост, ранно византийската църква Панагия Екатонтапилиани (основана от майката на римския император Константин Велики – Елена), Археологическия музейи настаняване в хотел. В античността острова е прочут с мраморните си кариери използвани за изработка на едни от най-известните скулптури на Древна Елада.; Отпътуване за Науса и настаняване в Хотел Hippocampus 3*кратка почивка. При вечер разходка в селището Науса (типична Цикладска архитектура - бяло измазани къщи със сини орнаменти и тесни улици)и природния феномен Колимбитрес - големи скали, ерозирали в странни форми, напомнящи на посетителите за огромни скулптури, вклинени в пясъка. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

6 ден27.05.2019 – свободен ден или еднодневна екскурзия до Миконос

Закуска. В 09:30 ч. отпътуване за Миконос остров – легенда. Той притежава красотата на цикладите, бохемския живот на средиземноморието и атмосферата на Егея. Пристигане на острова в 11: 00 ч. По време на престоя ни на остров Миконос ще се разходим в стария венециански хълм Кастр, където са разположени множество църкви, ще посетим църквата „Св. Парапортиани“ – национален паметник на културата. Ще се разходим в района наречен „малката Венеция“, където сградите са надвесени над морето и пирати са товарили и разтоварвали стоките си. Ще породължим разходката, към къщата на Лена – традиционна миконска къща от 19 век. 17:00 ч отпътуване обратно за Парос. Нощувка.

 

7 ден28.05.2019

Закуска. Свободно време в 10:45 ч отпътуване за Атина. В 15:00 ч пристигане в на Пристанището на Пирея. Отпътуване за София. Вечерта късно пристигане на Ал. Невски.

Пакетните цени включват
 
  • Транспорт с луксозен автобус
  • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Атина
  • 2 нощувки със закуски  в хотел 4* в Санторини
  • 1 нощувка със закуска хотел 3* на Накос
  • 2 нощувки със закуски хотел 3* на Парос
  • Всички фериботни билети и такси по маршрута
  • Екскурзовод - Водач по време на цялата екскурзия от България
  • Туристическа програма на всички острови.
Медицинска застраховка с лимит на отговорност
Пакетните цени не включват


·      Допълнителна екдкурзия до остров Миконос – 100 лв (цената включва корабче до остров Миконос и обратно, туристическа програма)
Разходи от личен характер;
Други


Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията:

*Цената е валидна при минимум 30 туриста;
*Срок за уведомяване за ненабран брой туристи: 20 дни преди датата на отпътуване;
*В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение.
 

Необходими документи:

*До Гърция се пътува с валидна лична карта.
*За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариално заверена декларация от единия или двамата родители!


Допълнителна информация:

*Възможна е промяна в поредността на посещаваните обекти в зависимост от полетното разписание, преценката на екскурзовода и сезоните промени в работното време.
* *Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
*Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „Отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия. Сключва се до 3 работни дни от датата на подписване на договора за организирано пътуване, при условие, че е извършено първо плащане по договора. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.
*Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.
*При посещение на Великобритания, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в английски лири, от България.
*Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗАД „Армеец“, ЗД „Евроинс АД” или „Мондиал асистънс“.
*Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100001349 / 14.02.2019 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43.
Оферта № Е1436

Прикачен файл: 1436Ciklades 22.05.2019.docx