ИЗКУШЕНИЕТО БАЛИ

Маршрут: София – Истанбул – Денпасар – Бали – Денпасар – Истанбул – София

Цена от: 2539 лв.
дата цена резервирай
ПРОГРАМА
1 денСофия - Истанбул - Денпасар

Заминаване от летище София в 21:40ч за Истанбул. Пристигане на летището в Истанбул в 23:05ч.  Кратък престой на летището, след което полет за Денпасар в 01:20 ( след полунощ ).

2 денДенпасар

Пристигане в Денпасар в 19:30ч. Посрещане и трансфер от летището до избрания от Вас хотел. Настаняване и нощувка.

3 денУлувату - Jimbaran Bay
Закуска. Свободно време за пълноценна почивка или възможност за полудневна екскурзия до храма Улувату и посещение на традиционния танцов спектакъл „Kecak Dance “ ( срещу допълнително заплащане от  60 евро на човек ).
По време на тази полудневна обиколка ще разгледате невероятния храм Улувату намиращ се на скала извисяваща се на 100 метра навътре в океана. Името Улувату е съчетание от две думи – „улу“ – край и „вату“ – камък, тоест - храм, стоящ на края на камъка. Храмът и околността са дом на стотици маймуни, които се считат за пазители на местните жители. Именно на това внушително място залезът е едно от най-вълнуващите преживявания. След залез слънце ще се насладим на най-популярния и мистичен балинезийски танц, Kecak, който е основан на сюжет от известния индийски епос „Рамаяна“. Ще завършим вечерта с вкусна вечеря от морски дарове в залива „Jimbaran Bay”.
Нощувка.
4 денУбуд
Закуска. Свободно време за пълноценна почивка възможност за допълнителна екскурзия до Убуд ( срещу допълнително заплащане от 40 евро )
 
Сутринта отпътуване до „културното сърце“ на Бали, Убуд. По пътя ще спрем в района на  Tegalalang, за да видим невероятните оризови тераси в Бали, красиво “подредени” от природата. След това продължаваме по живописното шосе през Petulu, за да стигнем до централната част на Убуд – където ще видим двореца в който се намира Кралското семейство. През нощта градините на двореца се използват за организиране на някои от най-важните танци в Бали, като например Legong Dance, Barong Dance, Ramayana и Балета Махабрата. В непосредствена близост до двореца се намира най-артистичния пазар на Убуд. Тук, разхождайки се ще видим много балийски  изделия и текстил и ще имаме възможност да си закупим сувенири. Накрая ще завършим с кратка обиколка на маймунската гора - дом на дългоопашати макаци. Връщане обратно в хотела.
Нощувка.
5 денПосещение на храмовете „Улун Дану Братан”, „Пура Танах Лот“ и „Танах Лот“
Закуска. Свободно време за пълноценна почивка или въможност за допълнителна екскурзия до храмовете „Улун Дану Братан” и „Пура Танах Лот“ ( срещу допълнително заплащане от 55 евро на човек ).
По време на тази екскурзия ще имате възможност д асе докоснете до най-значимия храм не само в район Белутул, но и в цяла Индонезия – „Улун Дану Братан“, който е един от символите на остров Бали. Храмът е разположен на 1200 метра над морското равнище на бреговете на езерото Братан, чийто води се считат за свещени. Изграден през 1663 год., храмът се е използвал за церемониални жертовприношения в чест на балийската богиня на водата, езерата и реките Деви Дану. Обяд включен в цената.
Продължаваме към „Танах Лот“ – действащ хиндуистки храм, една от основните забележителности на острова и популярно туристическо място. Името му означава „Земя в морето“ – построен е върху скала в морето, близо до брега на океана. Със сушата го свързва пътека от кръгли камъни и фин пясък, по която може да се премине само по време на отлив. Само вярващи хора могат да се качат по стълбата, изрязана в скалата и да влязат в храма. На туристите се разрешава достъп само до долната част на скала. 
Връщане обратно в хотела. Нощувка.
6 денКинтамани, Батур и Тампаксиринг
Закуска.Свободно време за пълноценна почивка или възможност за посещение на Североизточната част на остров Бали: Кинтамани, Батур и Тампаксиринг ( срещу допълнително заплащане от 55 евро на човек ).
Областта Кинтамани е разположена на 1470 м над морското равнище, на 6 км от действащия вулкан Гунунг Батур. Село Батур е известно с храмовия комплекс, посветен на богинята на водата – „Пура Улун Дану Батур“, който е вторият по важност за жителите на острова след „Пура Бесаких“. Още от самото си създаване през 11 в. храмът и селото се намирали под кадерата, в подножието на вулкана. При разрушително изригване на Батур през 1917 г. били опустошени 65 хиляди къщи и 2500 храма в района. Единствено храмът „Пура Улун Дану Батур“ бил непокътнат. Местните жители приели това за поличба и отново построили селото на същото място. Няколко години по-късно обаче при ново изригване лавата заляла целия комплекс, само пагодата на водната богиня била пощадена от огнената стихия. Селяните преместили светинята на най-високия и отдалечен край на калдерата и изградили днешния храм и ново село. Обяд в местен ресторант. Следобед отпътуване към Тампаксиринг – в близост до градчето се намира храмът „Пура Тирта Емпул” – един от най-значимите храмове на острова, известен с изворната си вода, която според вярванията на хиндуистите очиства тялото и душата. Храмът е основан около голям подземен водоизточник през 962 г. В двора му има два големи басейна със светена вода, където се извършват ритуали по пречистване и опрощаване на грехове. Територията на храмовия комплекс е много красива – наоколо расте пищна зеленина, сред която са изградени 20 богато украсени павилиона, посветени на различни богове. Връщане в хотела. 
 
7 деностров Лембонган
Закуска. Свободно време за пълноценна почивка или възможност за целодневен круиз до остров Лембонган на борда на катамарана „Бали Хей“ ( срещу допълнително заплащане от 115 евро на човек с включен обяд). 
Днешния ден е посветен на негово величество „Индийския океан“ . Ден за забавления, плаж, гмуркане и наблюдаване на красивите коралови рифове и пътрия подводен свят в залива около острова. След не повече от 60 минути ще пристигнем на Лембонган  - остров, заобиколен от мангрова растителност, палми и бели пясъчни плажове. 
Нощувка.
8 денСвободен ден
Закуска. Свободно време за пълноценна почивка. Нощувка.
 
9 денДенпасар - Истанбул
Закуска. Свободно време за пълноценна почивка. Освобождаване на стаята около обяд. Свободно време. Трансфер до летището за полет до Истанбул в 21:00ч. 
 
10 денИстанбул - София
Пристигане в Истанбул в 05:25ч и полет за София в 07:45ч. Каца на летище София в 09:05ч
 


Малък остров с голямо сърце!

Имаме удоволствието да Ви поканим да откриете вашето вдъхновение в едно пътуване до Бали – Островът на Боговете! Остров с древни паметници и храмове, девствени златни плажове и кристално чиста вода, природни забележителности и уникална природа.
Ще преживеем заедно романтиката на острова, ароматите на цветя и вибрацията на Свещените места. Всеки миг на този остров е
вълшебство, което трябва да се преживее.

10 дни/ 7 нощувки/ 7 закуски
 
Дати на тръгване:
 
19.09.2019г - 28.09.2019г
 
10.10.2019г – 19.10.2019г



СПЕЦИАЛНИ ПАКЕТНИ ЦЕНИ   ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ 19.09.2019г и 10.10.2019г

   

 

ХОТЕЛ Възрастен в двойна стая Единична стая Трети възрастен   Дете до 11 години
Grand Mirage 4*
“All inclusive”
 1745 евро / 3413 лева  2290 евро / 4479 лева 1730 евро / 3384 лева 1370 евро / 2679 лева
Bali Tropic 4*
“All inclusive”
1768 евро /  3458 лева    1910 евро / 3736 лева  1680 евро / 3286 лева 1405 евро / 2748 лева

         


          
   





    
  



ХОТЕЛ Възрастен в двойна стая   Единична стая Трети възрастен  Дете до 11 години
Grand Mirage 4*
Закуска  
1298 евро /  2539 лева 1690 евро /  3305 лева 1245 евро / 2435 лева    1150 евро / 2249 лева
Bali Tropic 4*

Закуска
1376 евро /  2691 лева 1910 евро / 3736 лева  1325 евро  / 2591 лева    1190 евро / 2327 лева
 
Melia Bali 5*
Закуска 
1595 евро / 3120 лева 2120 евро / 4146 лева    1340 евро / 2621 лева    1210 евро / 2367 лева
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
Пакетните цени включват
 
• Самолетен билет за полет София-Бали-София с АК "Turkish Airlines" с включени летищни такси и чекиран багаж до 40кг разпределен в 2 парчета или един с максимално тегло от 30кг;
• 7 нощувки на съответната база в избрания хотел;
• Водач придружаващ групата при минимум 15 пътуващи;
• Трансфер летище-хотел-летище;
• Медицинска застраховка с 10000 евро покритие с асистанс със ЗАД” Армеец”
Пакетните цени не включват
 
• Допълнителни екскурзии на място
• Услуги, които не са упоменати като включени за съответния хотел 
• Разходи от личен характер 
• Застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,30% от стойността на пакета, в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването.
Начин на плащане
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане. 
За деца под 18г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители. 
 
УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
Депозит в размер на 50% от пакетната цена 
Доплащане до 45 дни преди отпътуване
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ: 
Пакетните цени са групови и са валидни при минимум 15 пътуващи.
Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.70 лв.;
Пътуването е без медицински изисквания за имунизации;
 
Полетно разписание с АК Turkish Airlines:
 TK1030 София 2140 Истанбул 2305
 TK 66    Истанбул 0120 Денпасар 1930
 TK 67    Денпасар 2100 Истанбул 0525+1 ( на следващия ден ) 
 TK 1027 Истанбул 0745 София 0905 
 
 
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 30 дни преди пътуването., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
 
Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Бали, Индонезия.
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.
 
 
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
 
До 60 работни дни от датата на заминаване – заплаща се само сумата за самолетните билети 
От 59 работни дни до 45 дни – 50 % от пакетната цена
От 45 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването 
 
 
 
Оферта № Е1442

Прикачен файл: 1442Program Bali Autumn 2019.docx

Етикети
бали , денпасар , екскурзия в индонезия