КУБА - ХАВАНА И ВАРАДЕРО

10 дни/ 7 нощувки
Цена от: 4146 лв.
Изберете дата на пътуване
ПРОГРАМА
1 денСофия – Истанбул - Хавана

Сборен пункт на летище София в 19.15ч. Полет за Истанбул с Турски авиолинии в 21.15 ч. Кацане в Истанбул в 22.45ч и след кратък престой излитане за Хавана в 02.10ч

2 денХавана - Варадеро

Пристигане в Хавана в 07:45 часа. Посрещане и трансфер до Варадеро и избрания хотел. Настаняване. Свободно време за почивка и първи впечатления от курорта. Нощувка.

3 ден Варадеро

Закуска. Свободен ден за плаж и забавления. Възможност за допълнителна ексурзия до остров Кайо Бланко – 100  евро / 196 лева  Пътуване с катамаран из топлото карибско море, на борда на който ще се леят безплатни коктейли, музика и забавления. На острова ще продължим с обяд, салса танци и коктейли. С шноркелинг в близост до острова ще завършим това морско приключение. Връщане в хотела.  Нощувка.

4 ден Варадеро

Закуска.  Свободен ден. Възможност за допълнителна екскурзия - Guama Tour – 75 евро / 147 лева, целодневна екскурзия с продължителност 8 часа, пътуване през провинция Matanzas - една от най-красивите в Куба. Пристигане в Guama  и оттам с моторна лодка ще се придвижим до Индианско селище -това е вълнуващо пътешествие със страхотна панорама.  Продължаваме с посещение на ферма за крокодили. Обяд в местен ресторант. Връщане в хотела.  Нощувка.

5 ден Варадеро

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Нощувка.

6 ден Варадеро

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Нощувка

7 ден Варадеро

Закуска. Отпътуване за Хавана. Днес ще се потопим в романтиката и пъстротата на Хавана с панорамна обиколка на града – колониална Хавана, с нейните площади, крепости и сгради построени от испанците през 16 и 17 век и  обявена от Юнеско за Културно наследство на човечеството - булевард Малекон, Капитолия, Университета на Хавана и спирка за снимки на площада на Революцията. Ще продължим с разходка с ретро коли из Стара и Нова Хавана – Катедралата, площад Сан Франциско де Асис, крепостта Морро, извесният бар на Хемингуей Флоридита.

Вечерта по желание посещение на световно известното кабаре Тропикана – 130 евро / 254 лева.

Историята на Тропикана започва от бохемски нощен клуб в Хавана. Скоро Тропикана се превръща в магнит за международни знаменитости, музиканти , красиви жени и гангстери. В дългия списък от звезди са: Едит Пиаф, Франк Синатра, Джуди Гарланд, Мерилин Монро, Ърнест Хемингуей, Антъни Куин, Ингрид Бергман и мн. др.

Съпругата на Нат Кинг Коул, Мария описва представлението на Тропикана по следния начин: „Зашеметяващо! Гледах с отворена уста...имаше толкова много цветове, толкова движение... и изпълнението на оркестъра!“

Нощното шоу на „Тропикана“ е известно в цял свят с ярката си програма, красиви костюми и танци. 

Тропикана е едно необикновено шоу, което си струва посещението!

Нощувка

8 денХавана

Закуска, Възможност за целодневна екскурзия до долината Винялес – 80 евро / 156 лева. Праисторическата долина Винялес е най-старата геологическа формация в Куба,  обявена е от ЮНЕСКО за паметник на световното природно наследство. Регионът е едно от най-красивите места на острова с уникален пейзаж, създаден от долините, изпъстрени с кралски палми – национален символ на Куба. Ще имаме възможността да посетим съседната провинция Пинар дел Рио, разположена в най-западната част на Куба, която е известна най-вече с това, че тук е съсредоточено цялото производство на тютюн на острова. Ще се насладим на невероятните варовикови образувания и зелени пейзажи, които заобикалят долината на Виналес, обявени за световно наследство от ЮНЕСКО. Ще спрем на водопада Soroa, известен също като "Дъгата на Куба" заради невероятната си красота. Ще се възхитим и на ботаническата градина с орхидеи, която обхваща три хектара и се смята, че е втората по големина в света. Връщане в Хавана. Нощувка.

9 денХавана - Истанбул

Закуска. Трансфер до летището в Хавана. Полет  за Истанбул в 09:10 ч.

10 денИстанбул - София

Кацане в Истанбул в 08:30 ч. Кратък престой и полет за София в 13.20ч. Кацане на летище София с невероятни спомени от Куба в 14.35 ч.

04 – 13.04.2023 

ХОТЕЛ

ПАНСИОН

Възрастен в двойна стая

Възрастен в единична стая

Дете 2 -11,99 г

Melia Habana 5*, Хавана

BB (закуска)

 

 

 

Melia Varadero 5*, Варадеро

Al (ол инклузив)

€ 2120 / 4146 лева

€ 2 380 / 4655 лева

€ 1 885 / 3687 лева

 

 

 

 

 

Melia Habana 5*, Хавана

BB (закуска)

 

 

 

Melia Internacional 5*, Варадеро

Al (ол инклузив)

€ 2220 / 4342 лева

€ 2 480 / 4850 лева

€ 2 035 / 3980 лева

 

 

 

 

 

 

 
Пакетните цени включват
  • Самолетен билет София - Истанбул – Хавана – Истанбул - София с включени летищни такси с АК Turkish Airlines с багаж до 40кг на човек;
  • 5 нощувки на ол инклузив във Варадеро в избрания хотел;
  • 2 нощувки със закуска в Хавана:
  • Панорамна обиколка на Хавана ;
  • Трансфер летище-хотел-летище;
  • Трансфер Хавана – Варадеро - Хавана;
  • Представител на туроператора по време на пътуванетопри мин 16 души;
  • Медицинска застраховка с покритие от 10 000 евро на човек с COVID 19 покритие

Пакетните цени не включват
  • PCR тест на отиване или връщане, при необходимост;
  • Виза за Куба – 100 лв
  • Допълнителни екскурзии на място;
  • Други разходи от личен характер;
  • Застраховка "Отмяна на пътуване"

Начин на плащане
Условия на записване:

Условия на заплащане:


Допълнително за Ваша сигурност може да бъде сключена застраховка „ Отмяна на пътуване“ срещу допълнително заплащане.

Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:

Какво не покрива застраховката?

Важно уточнение:

Събития изключени от обхвата на застраховката са:

За повече информация относно включените застраховки, моля свържете се с нас!

Анулационни условия:

Анулации без неустойка и връщане на суми:

Други

Полетно разписание:
TK1030    София   2115 Истанбул  2245
TK 183    Истанбул 0210 Хавана 0745
TK 183    Хавана 0910 Истанбул 08:30
TK1031   Истанбул 1455 София 1510

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от месец преди пътуването., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Куба.
Вид използван транспорт: Самолет, Автобус, ферибот
Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя в Куба.
Внимание! Предвид динамичната обстановка, относно медицинските изисквания за пътуване, моля да се информирате в офисите ни, преди Вашето пътуване.
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.
Всички допълнителни екскурзии се предлагат, както от България, така и на място. На място е възможно цените да се различават от обявените в програмата

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 13062210000255/18.03.22 на ЗК „Лев Инс”АД

Оферта № Е1460

Етикети
екскурзия куба , екзотична екскурзия куба , къба 2023 , самолетна екскурзия