ЕКСКУРЗИЯ ДО ШВЕЙЦАРИЯ – ЖЕНЕВА, БЕРН, ЛОЗАНА И ШОКОЛАДОВИЯ ВЛАК

5 дни/4 нощувки със самолет
Цена от: 1250 лв.
Изберете дата на пътуване
Цена на човек в двойна стая 1250 Резервирай
Цена на човек в единична стая 1570 Резервирай
Цена на дете до 12 г. в стая с 2 възрастни 999 Резервирай
ПРОГРАМА
1 денСофия-Женева

Събираме се на летище София за обеден полет до Женева, около 2 ч. и 30 мин. След настаняване в хотела около 16 ч. се отправяме на пешеходна обиколка в централната част на града: паметникът на Жан Жак Русо, Катедралата Сен Пиер, Археологическият център на Катедралата и Международният музея наРеформацията, Музеят на известния часовникар Пaтек, други музеи, които са безброй в Женева. Продължаваме до Цветния часовник, после към брега на езерото и по крайбрежната алея стигаме до една от най-големите атракции- Женевският фонтан. Насред езерото конструкцията с височина 140 метра изстрелва нагоре вода с невероятна сила - 200 км / ч, 1360 конски сили - за да създаде струя до небесата, целуната от дъгата в слънчеви дни. Във всеки един момент във въздуха се намират 7 тона вода. Свободно време и връщане в хотела.Нощувка.

2 денЖенева

Закуска. Свободно време за разходка по крайбрежието на езерото. Цветя, статуи, изложби на открито и изглед към връх Мон Блан (само в ясни дни) изобилстват на тази живописна северна крайбрежна алея, която минава покрай Bains des Pâquis /Бани на открито/ до Парка на езерото, където римляните са изградили богато украсени минерални бани. По-нататък на север е главният ботанически парк в Женева – Ариана,  известен със своята Ботаническа оранжерия, която може да се похвали с над 12 000 вида растения от цял свят, щателно подредени в серия от красиви тематични градини. Акцентите включват грандиозна колекция от рози и обичания от всички зоо-кът, приютил редки местни и често застрашени видове животни, както и познати птици, кози и овце и по-екзотичните пауни, фламинго и елени. В парка се намира Дворецът на нациите, дом на ООН от 1966 г.В края на парка е 12 метровата скулптура Счупеният стол. Друго интересно развлечение е круиз по езерото с лодка. Следобед може да се посети Европейската организация за ядрени изследвания (CERN), където се ускоряват протоните в 27-километровата кръгла тръба (Големият адронен колайдер, най-голямата машина в света). Нощувка.

3 денБерн- Монтрьо

Закуска. Ранно отпътуване за Берн – градът на мостовете, фонтаните и мечките. Предстои ни дълга разходка в известната стара част на града, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. В Берн цари красива атмосфера. Хората се наслаждават на живота си пълноценно, както и на свободното си време. Това за тях е важно и необходимо. За това е лесно да се отпуснете и насладите на всичко в града. „Най-красивият град, който съм виждал“, възкликва Йохан Волфганг фон Гьоте за Берн. Парламентът, Катедралата, Часовниковата кула Zytglogge, алеите и мостовете на реката. Ще направим туристическата обиколка и после имаме достатъчно време за пазаруване и обяд. Следобед отпътуваме за Монтрьо. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

4 денМонтрьо (Шоколадов влак / Роше дьо Найе) - Веве

Закуска. Свободно време в Монтрьо или по желание и с доплащане екскурзии до  Веве, шоколадовия влак, връх Роше дьо Найе. Ранно отпътуване с Шоколадовия влак за мандрата Грюер и фабриката за шоколад на Нестле в град Брок, връщане в 17:34 ч.. Или може да направите другия маршрут до връх Роше дьо Найе със зъбчата железница и да се насладите на прекрасните гледки към езерото и Алпите, многообразните растителни и животински популации, както и на вкусни местни гозби.

Вечерта свободно време в Монтрьо за разходка по крайбрежната алея,украсена ежегодно със забележителни скулптури от зеленина и цветя, снимки пред статуите на Рей Чарлз, Набоков, Би Би Кинг, Фреди Меркюри.

Друга възможност е да разгледате курортното градче Веве със заплащане на трансферите.

Нощувка.

5 денЖенева-София

Закуска. Отпътуване за Лозана– олимпийската столица на Швейцария. Обиколка на централната част, Дворецът де Румин, Площад Палюд, покритото дървено стълбище на пазара, Катедралата, Музеят на модерните изкуства. Свободно време за разходка, пазаруване или разглеждане на Музея на фотографията или Олимпийския музей. На обед отпътуване за летище Женева за полет до София. Край на пътуването.

Пакетните цени включват
  • Самолетен билет: София – Женева – София;
  • Летищни такси;
  • 1 брой малък ръчен багаж 40x20x25см.
  • Трансфери летище - хотел – летище;
  • Две нощувки със закуски в Женева;
  • Две нощувки със закуски в Монтрьо;
  • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ на ЗАД "Армеец" с покритие 10 000 евро;
  • Транспорт със скоростни влакове по програмата;
  • Водач – придружител от туроператора.

Пакетните цени не включват
  • 1 брой голям ръчен багаж 55x40x20см. до 10 кг., цени при резервация 65 лв. за двете посоки;
  • 1 чекиран багаж до 10 или до 20 кг., цени при резервация съответно 110/170 лв. за двете посоки;
  • Запазено място в самолета, за да сте един до друг, цени от 14 до 36 лв. на посока;
  • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 год.- 12 лв.;
  • Входни такси в музеите и обектите по маршрута и в допълнителните екскурзии;
  • Допълнителни екскурзии;
  • Лични разходи.

Други
Полетно разписание:

02.09.2019  София 13:40     Женева 15:10
06.09.2019  Женева 15:45   София  19:10
  
Забележки:

Допълнителни екскурзии:
* Допълнителните екскурзии задължително се заявяват предварително и се заплащат в България

Оферта № Е1505

Прикачен файл: 1505Програма Swiss 02.09..2019.docx