ЕКСКУРЗИЯ В ИСЛАНДИЯ - ЛЕДЕНАТА ЗЕМЯ от 26.05.20 за 5 НОЩУВКИ

СОФИЯ – ФРАНКФУРТ - РЕЙКЯВИК - ЗЛАТНИЯТ КРЪГ - ферма ФРИДХАЙМАР - РЕЙКЯВИК – Национален парк ВАХТНАЙОКУТЪЛ - ) ЮЖНА ИСЛАНДИЯ - РЕЙКЯНЕС – СИНЯТА ЛАГУНА - РЕЙКЯВИК – ФРАНКФУРТ – СОФИЯ

Цена от: 0 лв.
Изберете дата на пътуване
На човек в двойна стая 4430 Резервирай
Настаняване в индивидуална стая 5193 Резервирай
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен 4234 Резервирай
ПРОГРАМА
1 ден26.05.2020 г. (вторник) СОФИЯ – ФРАНКФУРТ - РЕЙКЯВИК
Среща на летище София, Терминал 2 в 04:30 ч. за полет за Рейкявик през Франкфурт в 06:30 ч.
В 07:55 ч. пристигане във Франкфурт, кратък престой на летището след което полет за Рейкявик в 11:20 ч. Пристигане на летището в Рейкявик 13:00 ч.
Трансфер до хотел Island 4* или подобен в Рейкявик. Настаняване и свободно време. Нощувка.
 

 

2 ден27.05.2020 г. (сряда) РЕЙКЯВИК/ закуска
Закуска.
Туристическа обиколка в центъра на Рейкявик, напомнящ лабиринт от тесни улички със стари дървени къщи от края на XIX и началото на XX век: църквата „Хатлгримскиркя” старинната къща Хьофди - станала популярна със знаменателната среща на Рейгън и Горбачов през 1986 г., скулптурата Солфар, Кметството, езерото Тьорнин, Парламента, пристанището, концертната зала Harpa, сградата Perlan (Перлата) - причудливо творение на архитектурата с чисто практическо предназначение. Върху четири огромни цилиндъра, които събират горещата вода, бликаща от недрата на земята и разпределят по водопреносната мрежа, стои тераса и върху и огромен стъклен купол, който пък покрива въртящ се панорамен ресторант, а гледката, която се открива от терасата е невероятна. По време на обиколката ще научите за елфите, викингите, северното сияние, културата и начина на живот на исландците.
Следобед по желание възможност за наблюдение на китове срещу допълнително заплащане (Цените и минимилният брой записани подлежат на препотвърждение - около 228 лв. за възрастни и 116 лв. за деца до 11 г.) Ще се качите на специален туристически кораб за наблюдение на китове. От капитана и екипажа ще научите интересни факти за различните видове китове и морски птици, които се очаква да видите.
Завръщане в хотел Island 4* или подобен в Рейкявик. Нощувка.

 

3 ден28.05.2020 г. (четвъртък) ЗЛАТНИЯТ КРЪГ - ферма ФРИДХАЙМАР/ закуска

Закуса.
Целодневна екскурзия до т.нар. „Златен кръг” (включена в цената) – панорамен маршрут, който разкрива едни от най-емблематичните природни феномени на Исландия - националният парк Тингветлир (ЮНЕСКО) и долината Хаукадалур. В парка Тингветлир се намира националният парламент Атинги, уникалният водопад Гълфос и езерото Тингвалаватн. Оттук се вижда голямата пукнатина в земната повърхност, която разделя американската и евразийската плоча. Долината Хаукадалур е известна със своите гейзери Гейсир и Строкур, които изхвърлят гореща вода и пара на височина от около 25 м  през 5 минути и са едни от най-сниманите природни забележителности в Европа.
Следобед посещение на оранжерия в доматената ферма Фридхаймар (включена в цената). Ще имаме възможност да научим за процесите на оранжерийното градинарство в този студен климат с толкова дълга и сурова зима. Забележителното е, че се създава среда с топли средиземноморски условия през цялата година и това дава възможност за почти целогодишно земеделие. Атриумът включва и изложба за използването на геотермално отопление в исландското градинарство. Завръщане в хотел Island 4* или подобен в Рейкявик. Нощувка.

4 ден29.05.2020 г. (петък) РЕЙКЯВИК – Национален парк ВАХТНАЙОКУТЪЛ/ закуска
Закуска.
Сутринта освобождаване на стаите и отпътуване към ледниковото езеро Йокулсарлон и Националния парк Вахтнайокутъл с най-големия глетчер в Исландия, под който все още има активни вулкани. Вахтнайокутъл е най-големият ледник в Европа и покрива около 8% от територията на Исландия. Средната дебелина на леда е около 400 метра, а под него все още има действащи вулкани. По пътя ще посетим Ейрарбаки – исторически търговска столица на Исландия. Около обяд – пристигане в Националния парк, откъдето се открива великолепен планински пейзаж, а в далечината изплува силуетът на действащия вулкан Ейяфятлайокутл, чието последно изригване е през 2010 г. По време на обиколката днес ще видите и Свещената скала, за която се вярва, че е дом на елфите.
Възможност за разходка с корабче тип „Амфибия” по езерото Йокулсарлон сред плаващи късове лед (продължителност около 30-40 мин.) срещу допълнително заплащане (Цените и минимилният брой записани подлежат на препотвърждение - около 95 лв. за възрастни и 40 лв. за деца до 11 г.)
Настаняване в хотел Laki 3* или подобен в района на Национален парк Скафтафел. Нощувка.

 

5 ден30.05.2020 г. (събота) ЮЖНА ИСЛАНДИЯ/ закуска
Закуска. Освобождаване на стаите и отпътуване към Рейкявик.
По пътя целодневна екскурзия в южната част на Исландия (включена в цената). Фото пауза  един от природните феномени в Исландия - Рейнисфяра – петкилометровата плажна ивица от фин черен пясък. Оттук се открива гледка към Дирхолай – малък полуостров със скални масиви, едно от предпочитаните места за гнездене на редица редки птици, между които и тъпоклюната кайра. Пясъкът и скалите имат вулканичен произход. Обиколката продължава към най-големите и красиви водопади в страната – Скогафос и Селяландсфос. В зависимост от метеорологичните условия в този ден ще може да посетим и глетчера Солхемайокул. Пътят минава през пасторални пейзажи от селца и ферми.
Настаняване в хотел Island 4* или подобен в Рейкявик. Нощувка.

 

6 ден31.05.2020 г. (неделя) РЕЙКЯНЕС – СИНЯТА ЛАГУНА/ закуска

Закуска. Освобождаване на хотела.
Екскурзия до п-в Рейкянес (включена в цената), където между полетата от лава и геотермални извори, наистина ще усетите силата и мощта на тази млада земя. Полуостровът е единственото място в света, където средноатлантическият хребет се вижда над морското равнище. Ще се разходим до Гриндавик, градче разположено сред полета от лава в непосредствена близост до Атлантическия океан и ще стигнем до най-стария морския фар в Исландия. Предстои ни разходка по моста Лейф Лаки, който свързва две континентални плочи: Евразийска и Северноамериканска. Ще имаме възможност да се похвалим, че сме преминали от Европа в Северна Америка само за няколко минути.  
Следобед – двучасов престой в най-известната атракция в Исландия - Синята лагуна, естествен геотермален басейн, разположен сред вулканични късове (входният билет е включен в цената с ползване на кърпи). Ще имате възможност да се насладите на релаксиращи бани сред невероятна природа и чист въздух.
Вечерта - трансфер до летището.

7 ден01.06.2020 г. (понеделник) РЕЙКЯВИК – ФРАНКФУРТ – СОФИЯ/ закуска

Полет за София през Франкфурт в 00:25 ч. Кацане на летището в Франкфурт в 05:50 ч. Полет за София в 08:00 ч. Пристигане на летище София в 11:10 ч.

 

Маршрут:

СОФИЯ – ФРАНКФУРТ - РЕЙКЯВИК - ЗЛАТНИЯТ КРЪГ - ферма ФРИДХАЙМАР - РЕЙКЯВИК – Национален парк ВАХТНАЙОКУТЪЛ - ) ЮЖНА ИСЛАНДИЯ - РЕЙКЯНЕС – СИНЯТА ЛАГУНА - РЕЙКЯВИК – ФРАНКФУРТ – СОФИЯ
 
 
ПАКЕТНИ ЦЕНИ
 
НАСТАНЯВАНЕ ЦЕНИ
Цена на човек в двойна стая 2265 евро / 4430 лева
Настаняване в индивидуална стая 2655 евро / 5193 лева
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен  2165 евро / 4234 лева
 
 




Пакетните цени включват
  • Самолетни билети София – Франкфурт – Рейкявик – Франкфурт – София с АК Lufthansa с включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 8 кг;
  • Трансфери летище – хотел – летище;
  • 4 нощувки със закуски в хотел Island 4* или подобен в Рейкявик;
  • 1 нощувка със закуска в хотел Laki 3* или подобен в района на Национален парк Скафтафел или подобен;
  • Транспорт с автобус по описаната програма;
  • Обиколка в центъра на Рейкявик;
  • Целодневна екскурзия до т.нар. „Златен кръг”;
  • Посещение на оранжерия в доматената ферма Фридхаймар;
  • Посещение на Националния парк Вахтнайокутъл, където се намира най-големият глетчер в Европа;
  • Целодневна екскурзия в южната част на Исландия;
  • Екскурзия до п-в Рейкянес и разходка по моста Лейф Лаки, който свързва Европа и Северна Америка;
  • Посещение на Синята Лагуна с включен входен билет с ползване на кърпи;
  • Екскурзоводски услуги по описаната програма;
  • Водач от България по време на пътуването.
Пакетните цени не включват
  • Допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат най-късно при доплащането на пакетната цена (цените и минимилният брой записани подлежат на препотвърждение):
  • Възможност за наблюдение на китове – около 228 лв. за възрастни и 116 лв. за деца до 11 г.
  • Разходка с корабче тип „Амфибия” по езерото Йокулсарлон сред плаващи късове лед (продължителност около 30-40 мин.) - около 95 лв. за възрастни и 40 лв. за деца до 11 г.
  • Разходи от личен характер;
  • Храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата;
  • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма със ЗАД Армеец, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва най-късно до 5 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит. Размерът на застрахователната премия ориентировъчно е около 3% от застрахованата сума. Повече информация в офиса на фирмата.
Други
Хотели използвани по програмата (или подобни): 
Хотел Island 4*, Рейкявик - https://hotelisland.is/
Хотелът в разположен в централната част на Рейкявик.
Стаите са комфортно обзаведени, разполагат с телевизор, телефон, безплатен безжичен интернет, мини-бар, сейф, уреди за приготвяне на чай и кафе, баня, сешоар.
 
Хотел Laki 3*, в района на Национален парк Скафтафел - https://www.hotellaki.is/
Разположен е на тихо и спокойно място в югоизточната част на Исландия. Заобиколен е от красива природа с невероятна гледка към глетчера Вахтнайокутъл. Стаите са обзаведени с уреди за приготвяне на чай и кафе, баня, сешоар.
Полетно разписание с АК Lufthansa:
26.05.2020 София 06:30 - Франкфурт 07:55 /продължителност на полета 02:25/
26.05.2020 Франкфурт 11:20 - Рейкявик 13:00 /продължителност на полета 03:40/
01.06.2020 Рейкявик 00:25 - Франкфурт 05:50 /продължителност на полета 03:25/
01.06.2020 Франкфурт 08:00 - София 11:10/продължителност на полета 02:10/
 
Полетното разписание е в местно часово време.
Часова разлика по време на пътуването между:
София, България и Франкфурт, Германия е -1 час
София, България и Рейкявик, Исландия е -3 часa
 
Условия и забележки:
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на съответните суми според условията за анулации и неустойки.
 
Срокове за анулации и неустойки:  Необходими документи:
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
 
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети не по-късно от 26.04.2020 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Оферта № Е1535

Прикачен файл: 1535Iceland 26.05.20.docx