ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА

София – Истнбул – Ханой – Халонг – Ханой – Дананг – Хой Ан – Хълм Бана – Дананг – Сием Рийп – Хо Ши Мин – Меконг – Хо Ши Мин – Истанбул – София


Посещение на Златния мост
11 дни / 8 нощувки / 2 нощни полета
Дата:
Цена от: 5720 лв.
Изберете дата на пътуване
Възрастен в двойна стая 5720 Резервирай
Възрастен в единична стая 6330 Резервирай
ПРОГРАМА
1 денПЪРВИ ДЕН | 24.02.2023 София – Истанбул

Полет от София за Истанбул в 21:35 ч. Пристигане в Истанбул в 00:05 ч. (+1)

2 денВТОРИ ДЕН | 25.02.2023 Истанбул - Ханой

Полет от Истанбул за Ханой в 02:20 ч. Пристигане във Виетнам в 15:25 ч. Оформяне на визи. Посрещане от представител на местната фирма-партньор и трансфер до хотел Authentic Hotel Hanoi 4*. Настаняване за 2 нощувки. Свободно време за почивка. Вечерта трансфер до местен ресторант за вечеря (за собствена сметка).

3 денТРЕТИ ДЕН | 26.02.2023 Ханой /закуска, обяд/

След закуска обзорна обиколка на най-интересните забележителности в хилядолетния Ханой – сърцето на Виетнам. Екскурзията започва с посещение на Храма на литературата, посветен на Конфуций – първи виетнамски университет, както и архитектурния шедьовър пагодата на един стълб One Pillar Pagoda, построена по време на управлението на крал Ли Тай Тонг (1028-1054 г.). На 5 минути пеша оттам e площад Бадин с Мавзолея на Хо Ши Мин – първи президент на Виетнам.
Обяд в местен ресторант /включен/. Следващата спирка е храмът Tran Quoc – най-старата пагода в Ханой, построена през 6 век. Тя е пълна с невероятна будистка символика, за която посетителите могат да научат повече. Там се намира и най-широкото езеро в Ханой – живописното Западно езеро, което някога е било курорт за виетнамските крале. После разходката продължава из оживените улици на прочутия Стар квартал, известен като 36-те улици. Оживен район с тесни улички, дом на безброй малки магазинчета. Всяка от улиците носи името на стоките, които традиционно се продават там.
За финал посещение на храма Ngoc Son, разположен на малък остров в средата на езерото на върнатия меч Hoan Kiem. Безспорно едно от най-красивите места в града. В късния следобед посещение на уникално традиционно водно куклено представление.
Нощувка.

4 денЧЕТВЪРТИ ДЕН | 27.02.2023 Ханой – Заливът Халонг /закуска, обяд, вечеря/

Закуска. Трансфер до залива Халонг с над 3000 живописни острова /около 3 ч/. Това е едно от природните чудеса на Виетнам, признато за обект на световното наследство от ЮНЕСКО през 1994 г. Пътят преминава покрай делтата на Червената река с прекрасни зелени оризови полета и красиви малки селца.
Пристигане в Халонг и настаняване на борда на круизния кораб GOLDEN CRUISE 4*, за да открием великолепието на залива познат като „Спускащ се дракон“, заобиколен от внушителни варовикови скали и загадъчни карстови пещери. Следобед посещение на някоя от пещерите – Пещерата на насладата Sing Sot или Небесния дворец Thien Kung, преминаване покрай плаващите къщи и приближаване до островчетата. Вечеря с типични виетнамски ястия и наблюдение на нощния залив. Нощувка.

5 денПЕТИ ДЕН | 28.02.2023 Халонг – Ханой – Дананг – Хой Ан /закуска, обяд/

Наблюдение на залива на зазоряване. След закуска обиколката на прекрасния район с многобройни островчета с причудливи форми (рибешка глава, костенурка и др.) продължава. Посещение на остров Титов. Обяд на борда и освобождаване на каютите. Трансфер до летището в Ханой за полет до Дананг. Трансфер до Хой Ан и настаняване в хотел Little Riverside 5* за 2 нощувки.

6 денШЕСТИ ДЕН | 29.02.2023 Хой Ан – Хълм Бана – Златният мост /закуска, обяд/

Закуска. Екскурзия до хълма Бана и Златния мост. Изкачване с модерен кабинков лифт, разкриващ чудно красива гледка към планината, част от националния парк Nui Chua. Разходка по Златния мост и посещение на винарска изба и цветна градина.
Обяд в местен ресторант. После групате се отправя отново към Хой Ан, където ще има възможността да разгледа впечатляващия китайски храм Фук Киен, построен през 1679 г. в типичен японски архитектурен стил. Следва разглеждане на традиционна местна къща от 19 век, разкриваща оригиналните традиции на района. Обиколката приключва с посещение на фабрика за коприна.
Връщане в хотела. Нощувка.

7 денСЕДМИ ДЕН | 01.03.2023 Дананг – Сием Рийп, Камбоджа /закуска/

Закуска. Трансфер до летището в Дананг за полет до Сием Рийп, Камбоджа. Пристигане в Сием Рийп, трансфер до хотел Ladear Angkor Boutique 4* и настаняване за 2 нощувки.

8 денОСМИ ДЕН | 02.03.2023 Тур на Сием Рийп /закуска, обяд, вечеря/

След закуска отпътуване за легендарния Ангкор Ват, последната столица на Кхмерската империя. Този величествен храмов комплекс е едно от чудесата на света и най-голямата религиозна сграда. Невероятният комплекс е построен като хиндуистки храм на бог Вишну за Кхмерската империя. Постепенно обаче се трансформира в будистки храма, някъде към 12 век.
Изкачване до дома на Бога, разположен на третото ниво на храма, най-високата точка на Ангкор. Можете да се разходите из дългите галерии на първото ниво, да попеете мантри в галерията Echo и да си пожелаете нещо при запалването на свещения амулет от служителя на храма в галерията Хиляда Буди.
Изкачване на каменната планина-храм на Бапуон, разходка по Кралския площад, терасите на слоновете и прокажения крал. Още посещение на територията на бившия кралски дворец и Храма Пимеанакас, а също запознаване с легендарния храм Байон, известен със своите каменни кули-усмивки.
Обяд в местен ресторант, близо до храмовете.
Следва древният будистки манастир Ta Prohm, обгърнат от корените на дърветата. Това е мястото, на което е заснет кино хитът „Лара Крофт – Tomb Raider”. Силно разрушен, някога този храм е бил богато украсен. Тук е звучала музика, а в залите са се провеждали приеми и танци. Въпреки това, по време на превземането на Ангкор от сиамците през 15 век, Ta Prohm, както всички други храмове, е погълнат от гигантски фикуси и копринени дървета. Ето как в симбиозата с камък и природа храмът се явява пред очите на французите, които впоследствие решават да не извършват мащабна реконструкция и да запазят гигантските дървета.
Вечерта местна вечеря на шведска маса с камбоджанско културно представление, включително шоу Apsara в ресторант Tonle Sap. Връщане в хотела. Нощувка.

9 денДЕВЕТИ ДЕН | 03.03.2023 Сием Рийп – Хо Ши Мин /закуска/

Закуска. Екскурзия до езерото Тонле Сап, т.нар. „Кхмерско море“. Това е най-голямото сладководно езеро в Югоизточна Азия. Разходката дотам включва посещение на виетнамското плаващо селище Чонг Не, разкриващо бита и традициите на местните рибари. Отличните условия за риболов правят езерото един от най-продуктивните ресурси за сладководен риболов в света, а след като водите се оттеглят – отлично място за земеделие.
Трансфер до летище за отпътуване към Хо Ши Мин. Пристигане в Хо Ши Мин и трансфер до хотел Paragon Saigon Hotel 4* за 1 нощувки.

10 денДЕСЕТИ ДЕН | 04.03.2023 Хо Ши Мин – Истанбул /закуска, обяд/

След закуска екскурзия до делтата на Меконг. По пътя спирка при пагодата Вин Транг - най-старата пагода в Южен Виетнам, шедьовър на т.нар. Меконг архитектура /комбинация от виетнамска, кхмерска и западноевропейска архитектура/. Придвижване по Меконг с круизно корабче покрай къщи на платформи във водата, овощни плантации и рибарски селища. Потапяне в местния живот и местното занаятчийско производство –сладкиши от кокос, мед, оризови сладки, сувенири от кокосово дърво.
Обяд с местни специалитети. Връщане в хотел. Свободно време. Късно освобождаване на хотела – 18:00 ч. Трансфер до летището в Хо Ши Мин за полет до Истанбул. Излита в 22:15 ч. и каца в Истанбул в 05:35 ч. (+1).

11 денЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН | 05.03.2023 Истанбул - София

Полет от Истанбул за София в 08:45 ч. Каца в София в 09:00 ч. 

Ранни записвания до 30.09.2023 г.
Възрастен в двойна стая 5 720 лева
Възрастен в единична стая 6 330 лева
 
Стандартни записвания след 30.09.2023 г.
Възрастен в двойна стая 5 920 лева
Възрастен в единична стая 6 530 лева
ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА OT МИНИМУМ 15 ДУШИ
Пакетните цени включват
  • Самолетни билети за международни полети София – Истанбул – Ханой – Хо Ши Мин – Истанбул - София с Турски авиолинии с включени летищни такси;
  • Вътрешни полети с включени летищни такси по отсечките:
>Ханой - Дананг;
>Дананг - Сием Рийп;
>Сием Рийп - Хо Ши Мин;
  • Всички трансфери, описани по програма, с частен климатизиран микробус категория – туристически;
  • 8 нощувки със закуска в 4* или 5* хотели по програма, както следва:
>2 нощувки със закуски в Ханой в хотел Authentic Hotel Hanoi 4*;
>1 нощувка на круизен кораб в залива Халонг - Golden Cruise 4*;
>2 нощувка със закуска в Хой Ан в хотел Little Riverside Hoi An. A Luxury Hotel & Spa 5*;
>2 нощувки със закуски в Сием Рийп в хотел Ladear Angkor Boutique 4*;
>1 нощувка със закуска в Хо Ши Мин в хотел Paragon Saigon Hotel 4*;
  • Късно напускане на хотела преди заминаване на 04.04.2023 г. около 18:00 ч.;
  • Круиз по залива Халонг;
  • Изхранване: 8 закуски, 6 обяда и 2 вечери;
  • Всички турове и обиколки, описани по програма, частен климатизиран микробус и местен екскурзовод на руски език и съответно превод на български от страна на водача;
  • Входни такси на посещаваните обекти;
  • 2 бутилки минерална вода на ден по време на обиколките;
  • Обиколка на Ханой с включен обяд и посещение на куклено шоу;
  • Двудневен тур из залива Халонг на база пълен пансион;
  • Тур до Хой Ан и хълма Бана (+Златният мост) с включен обяд;
  • Екскурзия в Сием Рийп с включени обяд и вечеря;
  • Плаване по делтата на Меконг с включен обяд;
  • Тур на Хо Ши Мин;
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро.
*Включва само хранения, без напитки.
Пакетните цени не включват


  • Туристическа многократна виза за Виетнам – 50 щатски долара / полага се на място при пристигане (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
  • Виза за Камбоджа, 30 долара.
  • Медицинска застраховка на лица над 70 години – доплащане 30 лева;
  • Такса обслужване /шофьор, екскурзоводите/. Събират се предварително на летище София – 60 долара на човек + цената на визата за Виетнам (50 долара) - всичко 110 долара;
  • Безалкохолни и алкохолни напитки по време на храненията;
  • Разходи от личен характер;
  • По желание: сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката; Молим, консултирайте се с наш представител!
  • По желание: включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към застраховка. Молим, консултирайте се с наш представител!


Други

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми: В случай че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. В този случай ПОТРЕБИТЕЛЯТ не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените, но неизползвани услуги.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок, съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 35 дни преди заминаването, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна.

Допълнителна информация:

Оферта № Е287

Етикети
екскурзия виетнам , екскурзия до виетнам , виетнам екскурзия , топ оферта виетнам , екскурзия до камбоджа , екскурзия камбоджа , екзотична екскурзия , топ оферта камбоджа