ЙОРДАНИЯ – ХАШЕМИТСКОТО КРАЛСТВО
С тръгване от София и от Варна

София – Варна - Акаба – Керак – Мадаба – Небо – Аман – Джераш – Аджлун – Пустинните замъци – Мъртво море – Вади Рум – Петра – Акаба – Варна - София


6 нощувки / 6 закуски / 6 вечери
ДАТИ:
Цена от: 1645 лв.
Изберете дата на пътуване
На човек в двойна стая 1695 Резервирай
На човек в тройна стая 1695 Резервирай
Единична стая 1975 Резервирай
На човек в двойна стая 0 Резервирай
На човек в тройна стая 0 Резервирай
Единична стая 0 Резервирай
На човек в двойна стая 1645 Резервирай
На човек в тройна стая 1645 Резервирай
Единична стая 1925 Резервирай
ПРОГРАМА
1 ден(21.10.2023): София – Варна – Акаба

Среща на летище София в 05:00 ч. Заминаване с полет за Акаба през Варна в 07:10 ч. Отпътуване от летище Варна в 10:00 ч. Кацане на международно летище Крал Хюсеин – Акаба в 12:50 ч. Посрещане от представител на местната агенция.  Трансфер до хотела в Акаба. Вечеря и нощувка в Акаба.

2 ден(22.10.2023): Акаба – Керак – Мадаба – Небо – Аман

Закуска. Заминаване по пътя на кралете за посещение на замъка на кръстоносците Керак (столица на библейското царство Моав в древността) – построен от тамплиерите в средата на 12 век по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. В популярната култура замъкът Керак е забележителен с представянето му във филма на Ридли Скот от 2005 г. „Небесно царство“. Отпътуване за Мадаба (на 30 км от Аман), едно от най-значимите места в Светата земя. Тук е съсредоточена най-голямата християнска общност в Йордания. Градът е известен с многото християнски църкви. Емблематична е гръцката православна църква “Свети Георги”, известна с уникална мозайка от 6 век, представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт за мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Следва посещение на планината Небо, откъдето се открива прекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясно време могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Мойсей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Свещеното Писание, Мойсей умира и е погребан там. На върха са открити руини на манастирска църква от средата на IV век. В нея са запазени красиви мозайки. По време на посещението си в Йордания през 2000 г. покойният папа Йоан Павел II произнася проповед там, на която са присъствали около 20 000 вярващи. Отпътуване за столицата на Хашемитското кралство – Аман. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка в Аман.

3 ден(23.10.2023): Аман – Джераш - Аджлун – Аман

Закуска. Отпътуване за Джераш. Туристическа обиколка на Джераш - древен град населяван още от бронзовата епоха и известен като „Помпей на Средния Изток” със запазени до наши дни останки от римски храмове, театри, улици и сгради. Сега мястото е общопризнато като един от най-добре запазените римски провинциални градове в света. Заминаване за Аджлун. Разглеждане на ислямския замък Аджлун, построен високо, на хълм, от който може да се наблюдава красивата долина на река Йордан. Завръщане в хотела.Вечеря и нощувка в Аман.

4 ден(24.10.2023): Обиколка на град Аман – пустинни замъци – Аман

Закуска. Туристическа програма в Аман: Цитаделата, Археологическия музей, храма на Херкулес, византийската базилика, двореца на Омаядите, римския театър. Програма с пустинни замъци: Омаяд, Каср Амра, Каср Хар ана и Каср Азрак. Завръщане в хотела. Вечеря и нощувка в Аман.

5 ден(25.10.2023): Аман – Мъртво море – Вади Рум

Закуска. Заминаване за Мъртво море - свободно време за плаж. Отпътуване за пустинята Вади Рум, известна още като Лунната долина. “Огромен, ехтящ и божествен...” – така е описал цветния каньон през който се минава Лорънс Арабски. Голяма част от филма на Дейвид Лийн “Лорънс Арабски” е сниман там и всъщност самият Лорънс в действителност се е подвизавал по тези места по време на Арабското въстание.Това място предствя една уникална природна забележителност, недокосната от човека и намираща се насред пустинята. Огромни планини от пясъчник и гранит излизат, отвесни, от широки червеникави пясъчни долини до височини от 1700 метра и повече. Вади Рум е бил обитаван от много човешки култури от праисторически времена, като много култури - включително набатейците - оставят своя отпечатък под формата на петроглифи, надписи и храмове. Бедуинските племена все още живеят сред планините и техните големи шатри от козя козина са специална особеност на пейзажа.  Двучасово сафари с джипове (включено в цената) - по време на което ще имате възможност да се насладите на движещите се пясъци, изворите на Лорънс Арабски, както и на чудните форми на скалите в региона. Настаняване в пустинята Вади Рум в луксозен кемп. Традиционна вечеря в ресторант с невероятен изглед към пустинята. Нощувка във Вади Рум.

6 ден(26.10.2023): Вади Рум - Петра - Акаба

Закуска. Заминаване за Петра. Организирана обиколка на Петра, столицата на Набатейците. През 2007 година е избран като едно от Седемте нови чудеса на света.  Градът е включен в листата за Световно природно и културно наследство на ЮНЕСКО. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса ("Долината на Мойсей"). Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Сещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати. Време за разглеждане на Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), кралските скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите, Византийската църква с красивата цветна мозайка и Храмът на крилатия лъв. Отпътуване за Акаба. Вечеря и нощувка.

7 ден(27.10.2023): Акаба – София

Закуска. Трансфер до летището и отпътуване за България в 10:00 ч. Кацане във Варна в 14:00 ч. Заминаване за София в 14:40 ч. Кацане на летище София в 15:30 ч.

Цени с тръгване от София:
Дата: На човек в двойна стая На човек в тройна стая Единична стая
21.10 – 27.10.2023 1695 лева 1695 лева 1975 лева
 
Цени с тръгване от Варна:

Дата: На човек в двойна стая На човек в тройна стая Единична стая
21.10 – 27.10.2023 1645 лева 1645 лева 1925 лева


Пакетните цени включват
- самолетен билет София – Варна – Акаба – Варна – София  с чартърен полет на авиокомпания ЮРЪПИЪН ЕЪР ЧАРТЪР с включен багаж и летищни такси;
- 3 нощувки със закуски и вечери в Аман;
- 1 нощувка със закуска и вечеря в пустинята Вади Рум;
- 2 нощувки със закуски и вечери в Акаба;
- екскурзовод на руски/български език по целия маршрут;
- луксозен автобус с безплатен WI-FI;
- всички трансфери по програмата;
- всички екскурзии по програмата;
- входни такси за обектите по програмата;
- водач, придружаващ групата по време на целия престой;
- медицинска застраховка асистънс ЗАД Евроинс, с покритие 10 000 евро.

 
Пакетните цени не включват
- бакшиши – общо 30 долара (заплащат се в Йордания);
- застраховка "Отмяна на пътуване" (информация за нея -  в офиса ни)

 
Други
Полетно разписание от София:
София Варна 07:05 Акаба 12:50
Акаба Варна 10:00 София 15:30
 
Полетно разписание от Варна:

Варна 10:00 Акаба 12:50
Акаба 10:00 Варна 14:00
 
Хотели по програмата:
Място: Хотел Брой нощи
Аман Al-Fanar Palace или подобен 3
Wadi Rum Sand Rose Camp или  подобен 1
Акаба Crystal 3* или подобен 1
 
 
Условия за записване:
 
Необходими документи:
   
Срокове за анулации и неустойки:
- между 60-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа депозита
- между 29-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50%;
- между 14-ия и 09-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на - екскурзията;
- при по-малко от 09 дни, включително и неявяване на полета, се удържа 100% от стойността на екскурзията.
 
Забележка:
- цената е валидна при група от минимум 20 плащащи туристи
- посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването
- цената на екскурзията до Израел и Йордания е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.80 лв.
- При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването
- Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 13052310000024 на ЗК „Лев Инс”АД.


Оферта № Е805

Прикачен файл: 805Jordan - round trip 21.10.2023.odt

Етикети
екскурзия до йордания , йордания с чартърен полет , йордания 2023 , екскурзии 2023 , йордания от софия и от варна