Почивка на Йонийско море

Превеза, Гърция

СОФИЯ - КУЛАТА - СОЛУН - КОЗАНИ - ЙОАНИНА – ПРЕВЕЗА - СОФИЯ
Цена от: 540 лв.
дата цена резервирай


ПРОГРАМА
1 ден – София – Превеза
Отпътуване от София в 6.30 ч от площад “ Александър Невски “ по маршрут София – Солун – Превеза по магистрален път "Егнатия Одос". Пристигане след обяд, настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2 ден – Превеза
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.

3 ден –Превеза
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.

4 ден – Превеза – Целодневен круиз Йонийски острови
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Възможност по желание и срещу допълнително заплащане за Целодневен круиз Седемте Йонийски острова с включен обяд. Вечеря. Нощувка.

5 ден – Превеза – остров Корфу
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Възможност по желание и срещу допълнително заплащане за целодневна екскурзия до остров Корфу. След закуска отпътуване за Игуменица, от където с ферибот ще преминем на острова. Ще се отправим към двореца Ахилион - лятната резиденция на австрийската императрица Елизабет Баварска (Сиси). Ще се потопим в смесица от стилове, характерни за всяка зала, ще се насладим на красивите статуи, картини и стенописи и ще се разходим из красивите дворцови градини. След това ще отидем до полуостров Канони с емблематичната гледка към Мишия остров (Понтикониси). Екскурзията ни ще продължи с пешеходна обиколка на старата градска част на Керкира. Ще видим старата и новата крепост и ще разгледаме аркадите "Листон", църквата "Св. Спиридон" и Кметството. Екскурзията е с продължителност около 4 часа. Свободно време за разходка. След обяд ще отпътуваме от острова. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ден – Превеза – Парга и Некромантио
Закуска. Свободен ден за плаж, почивка и разходки. В този ден ви предлагаме полудневна екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане до живописната Парга (18 км) и Некромантио. Отпътуване в 8.30 часа към останките от светилището Некромантио. Легендата разказва, че оттук душите на мъртвите са се оправяли към царството на Хадес. Продължаваме към Парга – едно от най-колоритните градчета по Йонийското крайбрежие. Свободно време за разглеждане на града и крепостта. Връщане в хотела. Свободно време за почивка, плаж. Вечеря. Нощувка.

7 ден – Превеза  
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.

8 ден – Превеза – Додони – София 
Закуска. Напускане на хотела и отпътуване за Додони – най-старото светилище и религиозен център в Древна Гърция, посветено на Зевс, и родно място на много гръцки племена, за което свидетелстват както исторически източници, така и находки от последния период на Каменно-медната епоха. Легендата на Херодот за това, как е създадено светилището и предадена му от жреците на Додони гласи: Два черни гълъба отлетели от Тива, Египет. Единият кацнал в Египет, където по-късно бил издигнат храма на Амон Зеус, а другият долетял в Додони и кацнал на вековен дъб наречен Фигос. С човешки глас дъбът казал, че тук тряба да бъде построено светилище. Жреците правели своите предсказания, вслушвайки се в шумоленето на дъбовите листа и поведението на птиците. Тук Одисей моли за прошка Зевс, след като убива ухажорите на съпругата си Пенелопа. От Фигос Аргонавтите взимат свещена клонка, за да се качат на борда на „Аргос“ и да потеглят в търсене на Златното руно. Театърът е един от най-просторните и добре запазени в Гърция. Тук се намира стадиона, построен за игрите Ная, булевтерион (главната квартира и градски съвет) на Епирската лига и останките от акропола. Додони достига своя разцвет по времето на цар Пирос (Пир). Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Ранни резервации до 29/02/217
 
Дати на пътуване На човек в двойна стая Трети възрастен
в стая
дете от 0-11.99 г. с двама възрастни в стая Единична стая
11.06.17 – 18.06.17 540 лв. / 565 лв. 470 лв. / 495 лв. 435 лв. / 445 лв. 815 лв.
24.09.1701.10.17 540 лв./ 565 лв. 470 лв. / 495 лв. 435 лв. / 445  лв. 815 лв.
Пакетните цени включват
- транспорт с лицензиран автобус 3*
- 7 нощувки със закуски и вечери в хотел Kanali Beach Hotel 3*  http://hotelkanali.gr/
- шезлонги и чадъри на плажа срещу консумация
- безплатно ползване на Водния парк на територията на хотела
- посещение на светилището Додони
- медицинска застраховка с асистанс на “Bulstrad Life Vienna Insurance Group” с покритие 2000 euro
- екскурзовод от фирмата организатор

*Доплащане за застраховка на лица от 65 г. до 70 г. – 5 лв. ; от 70 г. до 75 г. – 7 лв. ; от 75 г. до 80 г. – 15 лв.
Пакетните цени не включват
- допълнителни екскурзии – заявяват се и се заплащат на място;
- входни такси за посещаваните обекти – Додони около 3 евро;
- входна такса за двореца Ахилион - 5 евро ( при екскурзията до остров Корфу )
- лични разходи
Начин на плащане
Условия за резервация:
- Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди датата на отпътуване.
- Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
- Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
- Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания.
Други
Информация за хотел Kanali Beach Hotel 3*  http://hotelkanali.gr/

Разположение:
Хотел „ Kanali“ се намира в района на Превеза, на 12 километра от центъра на града и на 200 метра от широка плажна ивица със златист пясък. Хотелът е с лесен достъп до град Превеза, до археологическите и исторически забележителности в района, сред които Античният Никополис, река Аахерон и живописната Парга. Хотелът е разположен в красива градина и е построен в традиционния стил на Епир.

В стаите:
Хотелът разполага с 42 комфортно и уютно обзаведени стаи и бунгала, всички със самостоятелен санитарен възел, телефон, хладилник, телевизор LCD, сешоар, сейф и самостоятелен балкон с изглед към морето. Бунгалата имат и малка кухня и са предназначени за семейства с 2 деца. Всички стаи са напълно климатизирани.


На територията на хотела:
Има два ресторанта, единият разположен в основната сграда и един ресторант - таверна на открито, разположен в градината. И двата ресторанта  предлагат  разнообразни менюта и специалитети.
Разполага с кафене - снек бар.
Най-голямата атракция в хотела е Водния парк - единственият в Епир. Паркът предлага: 5 големи водни пързалки, 4 водни пързалки за деца, 4 плувни басейни, Lazy river и джакузи за отмора. Има  осигурени още: 2 големи футболни игрища от естествена трева, от които едното е осветено, тенис и баскетболно игрище, тенис на маса, видео игри, интернет кът, детска площадка, както и два паркинга.
На територията на хотела има Безплатен Wi-Fi интернет.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Полудневна екскурзия Парга и Некромантио
За любителите на Древногръцките митове, легенди и история предлагаме полудневна ексурзия до Некромантио. Разположен при Северният бряг на реката Ахерон, в древни времена светилището е принадлежало на Теспорианците – едно от протогръцките племена, населявали тази територия 2000 г. преди Христа. Светилището е открито през 1958 г. Някога се считало, че оттук душите на мъртвите се отправяли към царството на Хадес, а прилежащият град се свързвал култа към Бога на смъртта. Некромантио привличал хора, които искали да се срещнат с душите на мъртвите, тъй като се считало, че след напускането на тялото, те можели да предсказват бъдещето. Мястото се споменава и в "Одисея" на Омир. Продължаваме към Парга. Парга е колоритно градче, разположено в малък залив, чиито многоцветни постройки, тесни улички и автентична атмосфера го нареждат сред най-красивите места по Йонийското крайбрежие. Срещу пристанището на Парга се намира малък остров, посветен на Света Богородица с параклис, кула и малка френска крепост. В Северната част на пристанището е разположена друга - отбранителна крепост от която се открива впечатляваща гледка към града и залива. Построена през 11 век от венецианците за защита от пиратски набези, многократно разрушавана и възстановявана през вековете, днес крепостта е добре запазена и впечатлява с разнообразната си архитектура и стилове, за които свидетелстват интересни детайли като Лъвът на Венеция при входа, емблемата на Али Паша – двуглав орел, надписи и тайни изходи към морето.
Цена на човек: 20 евро / възрастни; 10 евро /деца до 12 год. Необходим минимален брой туристи – 20 пълноплащащи.

Целодневна екскурзия до остров Корфу
Тази екскурзия ще ви даде възможност да се запознаете с едни от най-важните природни и исторически забележителности на остров Корфу. Ще разгледате двореца Ахилион - лятната резиденция на австрийската императрица Елизабет Баварска (Сиси). Ще можете да се потопите в смесица от стилове, характерни за всяка зала, да се насладите на красивите статуи, картини и стенописи, както и да се разходите из красивите дворцови градини. След това ще отидете до полуостров Канони с емблематичната гледка към Мишия остров (Понтикониси). Екскурзията ще продължи с пешеходна обиколка на старата градска част на столицата Керкира. Ще видите старата и новата крепост и ще разгледате аркадите "Листон", църквата "Св. Спиридон" и Кметството. Екскурзията е с продължителност около 4 часа. Свободно време за разходка.
Цена на човек: 30 евро / възрастни; 20 евро /деца до 12 год. Необходим минимален брой туристи – 20 пълноплащащи.

Круиз Йонийски острови   (с включен обяд)
Предстои един ден, изпълнен с морски приключения на борда на круизен кораб, с който ще обиколим част от островите на Йонийско море – Лефкада (Порто Кацики) , Кефалония, Итака, Меганиси, Скорпио-Спарти-Кастри, Мадури.
Ранна закуска и отпътуване от хотела в 07:30 часа към остров Лефкада. Островът е лесно достъпен без ферибот, благодарение на провлак, който го свързва със сушата. Отправяме се към пристанището Нидри, откъдето в 09:45 часа отпътува круизът. На път към първата ни спирка, корабът обикаля около белите скали при Василикос, откъдето идва и името на острова Лефкас, и където древногръцката поетеса Сафо се самоубива поради несподелена любов. Спираме при плажа Егреми – един от най-екзотичните плажове на остров Лефкада, разположен в Югозападната част на острова. Заобиколен от бели скали, Егреми е дълъг 2,5 км и е най-дългият пясъчен плаж на острова. Време за къпане. След това се отправяме към най-известния плаж на Лефкада – Порто Кацики, където отново ще има време за плаж и снимки (~30 мин).
Следваща спирка е остров Кефалония – най-големият от Йонийските острови. Ще имаме на разположение около 1,30 часа за разходка из живописното рибарско селище Фискардо, известно като единственото оцеляло селище при голямото земетресение през 1953 г. Морското ни пътешествие продължава към следващия остров, известен като родното място на Одисей – Итака, където също ще имате възможност да се насладите на традиционното гостоприемство на местните, естествените плажове и време за снимки. Оттук корабът се отправя отново в посока Лефкада, като по пътя ще направим кратка пауза за снимки при остров Меганиси. Тук се намира пещерата на Папаниколис, за която се счита, че по време на Втората световна война е била ползвана за скривалище на подводница. Няма как при обиколката на Йонийските острови да не разгледаме и едни от най-известните сред  тях – Скорпио, Спарти и Кастри, до неотдавна собственост на фамилията Онасис. През 1968 г. именно на остров Скорпио сключват брак Аристотелис Онасис и Жаклин Кенеди. По-късно островите наследява Атина Онасис – внучка на Аристотелис, която през 2013 г. продава Скорпио и Спарти на руският милиардер Риболовлев и днес те са собственост на неговата дъщеря Екатерина. Последният остров преди акустиране в пристанището Нидри е остров Мадури – важно място за гръцката история, тъй като тук е роден един от великите поети Аристотелис Валароитис. Пристигане в пристанище Нидри около 19,00 часа, отпътуване за хотела.
Цена на човек: 38 евро / възрастни; 19 евро /деца от 4 до 12 год. Необходим минимален брой туристи – 20 пълноплащащи.
Цената включва: трансфер хотел – пристанище Нидри – хотел; целодневен круиз с включен обяд.
Оферта № П323

Етикети
почивка на йонийско море , почивки превеза , почивки гърция 2017 , на почивка гърция , почивка йонийско моте , почивки йонийско море , почивка превеза