Почивка на остров Сицилия с 5 UNESCO обекта : Сиракуза, Етна, Таормина , Агридженто, Пиаца Армерина -Италия , Сицилия , хотел Club Eloro 4*

остров Сицилия, Италия

Сицилия – най-големият Средиземноморски остров Сицилия може да има формата на триъгълник, но този италиански остров е най-големият в Средиземно море. Има много повече от 3 страни, от които можем да се насладим на италианската дестинация за почивка. Нека вземем на първо място историята. През вековете гърци, римляни, византийци, араби са оставили своите следи на това място и са оставили отпечатък в историческите летописи. Таормина и Кефалу Таормина е град на източния бряг на остров Сицилия и е дом на гръцки театър, арабски некропол и англиканска църква. Кефалу е разположен на северния бряг. В това крайморско градче плажовете на Лунгомаре са само част от местата, които превръщат сицилианската дестинация в мечта за любителите на златното слънце и историческите мистерии. Най-прекрасните плажове на Сицилия Пленителна, изкусителна и грандиозна – прилагателните няма да ни стигат да опишат съкровището на Таормина, дивата на сицилианските курорти. Почивките в Таормина предлагат опиянителна и апетитна хапка La Dolce Vita. Таормина се намира над два сякаш излезли от пощенска картичка залива на източния бряг на Сицилия. Един исторически град, който се е превърнал в най-известния курорт на острова е една смесица от очарование, цветове и плажове, танцуващи под морски звуци и слънчевите целувки. Броеница от селца в планината, сини морета и драматични гледки от скалите наоколо, Таормина е в сърцето на най-хубавото, което Сицилия има да ни предложи. Безспорно една от най-големите забележителности е гръцко-римския амфитеатър. Той датира от 3ти век преди Христа, а забележителната му сграда е с гледка към крайбрежието. Локацията му го прави топ забележителност, която трябва да посетите ( и където трябва да се снимате!) в Таормина. Ресторанти с традиционна италианска кухня, плажната ивица Mazarro, чудатите и романтични улички на Таормина, изобилието от цветя, кафенета и радостни събития Ви въвличат в една слънчева приказка със Средиземноморски привкус.
Цена от: 1169 лв.
дата цена резервирай


ПРОГРАМА

ДЕН 1София – Катания – Лидо ди Ното
 Отпътуване в 14:10 ч. от Терминал 1 на летище София с директен полет на авиокомпания "Wizz Аir". Кацане на летището в Катания в 15:10 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
ДЕН 2 Лидо ди Ното
Закуска. Информационна среща с нашия представител на място. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 
ДЕН 3 Рагуза и Модика
Закуска. Информационна среща с нашия представител на място. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание:

Рагуза е град в барокова Сицилия с приблизително 74 000 жители, под егидата на Юнеско. Обект на нашата разходка е изграденият след земетресението от 1693г. “нов град”- наречен Рагуза Ибла.

Рагуза е бил владение на гърци, римляни, араби,нормани и испанци, оставили богато наследство, което можем да стещнем и тук, за да обогатим представата си за южна Сицилия. Централно място в посещението на Рагуза Ибла или т.н. долен град ( защото Рагуза остава горе) заема катедралата „Сан Джорджо” с музея, в който са съхранени съкровища и ценни предмети от предходните по- стари църкви в града, както и предмети от археологическите разкопки в провинцията от праисторически до късно римски селища.

Освежаващ за нас е паркът „Джардино Иблео”, който ни посреща на входа на Рагуза Ибла с църквата Санта Мария дел Итрия, където могат да се направят панорамни снимки към долината. или да се прекара част от свободното време на открито под сянката на красиви дървета и освежаващ фонтан.

По леко изкачваща се уличка с магазинчета за сувенири, кафетерии и заведения, могат да се похапнат аранчини сичилиани или сладолед. Лесно достъпният центъра с Общината и църквата “ Св. Георги” предоставят на туристите достатъчно време за културна обиколка и релакс.

След това ще се отправим към гр. Модика, който е на 8км. разстояние.


Модика е град на тераси върху скала като своеобразен разгънат на ширина амфитеатър със стотици стълби. Това може да се документира с панорамна снимка от Белведере Пицо, покрай която тераса се влиза в града. Модика е построена над долина с пресъхнала река. Централната улица Корсо Умберто I – следва коритото и’.

Историческият център на града е включен в Списъка за световното културно наследство на ЮНЕСКО, заради превъзходната си барокова архитектура.

В града има две големи барокови катедрали – Сан Джорджо и Сан Пиетро, които са обект на нашето посещение.

Модика е известна и с производството си на шоколад по средновековна рецепта, донесена от испанските завоеватели тук.

Може да се дегустира шоколад навсякъде в града като объркването ви ще бъде пълно, защото фантазията от вкусове е богата и включва шоколад с люта чушка, с бадеми, с канела, с лимон, с морска сол, чесън, канабис, портокалови корички, шамфъстък, кокос, череши, джинджифил и ликуириция, ягоди, ананас, годжибери, мента, праскови и каквото не би ви хрумнало. Градът е пълен с магазинчета и работилнички за шоколад, той е типичен, с наситен вкус, натурален и зърнест. Може да си го разтопите вкъщи и да потопите плодове или да го хапвате така, абстрахирайки се от хрупкащите захарни частици, характерни за него.

В свободното време изкачването и слизането на стълби ще ви забавлява, както и увеселителнито влакче, с което може да се направи цялостна обиколка на града.

 
ДЕН 4 Етна - Таормина
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание - целодневна екскурзия до Етна и Таормина.
Отпътуване от хотела към най-високия в Европа и един от най-активните вулкани в света – величествената Етна. Това е мястото, на което ще се потопите по-отблизо в мистиката на загадъчната Етна. Мястото, на което автобусът оставя групата, е много оживено и предлага разнообразие от възможности за развлечение. Множество кокетни магазинчета със своите сувенири от лава приканват туристите. Тук Вие ще можете да дегустирате ароматния и силно алкохолен ликьор „Огънят на Етна“ или да си купите от вкусния мед от Дзаферана, можете да се забавлявате в 7D-кино, да „изследвате“ страничните кратери „Силвестри“ и, разбира се, да се насладите на сицилиански обяд. Тук се намира станция „Сапиенца“, откъдето срещу доплащане по-ентусиазираните и търсещи адреналин могат да се изкачат с въжен лифт и джипове до подножието на централните кратери на вулкана на близо 3000 м надморска височина (заплаща се допълнително на място: 68 EUR за възрастен / 50 EUR за дете). Следобед отпътуване за Таормина – перлата на Йонийско море. Изключителното разположение на Таормина е причина за прекрасната панорама, откриваща се от всяка точка на града. Автобусът оставя групата в подножието на града, откъдето чрез безплатен градски автобус ще достигнете до сърцето на града. Свободно време за самостоятелно разглеждане на красивата Таормина. Връщане в хотела за вечеря.
Допълнително срещу заплащане по желание:
- Билет за въжения лифт в Етна – 68 евро
- Вход за гръцки амфитеатър в Таормина – 5 евро

 
ДЕН 5 о-в Малта
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
Отпътуване от Позало в 08:00 ч. Пристигане в пристанището на Ла Валета в 09:45 ч.

Избирайки приключението до съседния на Сицилия остров-държва, вие си осигурявате вълнуващо преживяване през целия ден! Пътуването включва екскурзоводско обслужване, и ще започне с посещение на столицата - Валета, град под егидата на ЮНЕСКО, избран за Европейска столица на културата за 2018 година. Стратегически разположен в сърцето на Средиземно море, градът е осезаемото наследство на величието и вековната история на рицарите на св. Йоан, които го основават и развиват.
Щом пристигнете в Ла Валета, на момента ще бъдете зашеметени от великолепието на сградата на Парламента - съвременно архитектурно бижу, проектирано от известния италиански архитект Ренцо Пиано.
Ще имате възможност за посещение на катедралата Сан Джовани - една от най-важните барокови църкви в света, с възхитителен под със скъпоценен древен инкрустиран мрамор с изключителна майсторска изработка. Туристите могат да се насладят на великолепието на две от най-славните творби на Караваджо. "Обезглавяването на Свети Йоан Кръстител" - най-голямата живопис, подписана от известния италиански художник и "Свети Йероним" - картина, поръчана от рицарите за италианския параклис в катедралата, сред осемте подобни в различни страни.
Свободно време и възможност за обяд (не е включен в цената). Валета предлага широка гама от ресторанти, от които можете да избирате.
Отплаване в 18:30 ч.
Пристигане в пристанище Позало в 20:15 ч.

 
ДЕН 6 Сиракуза
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
Възможност за полудневна екскурзия до Сиракуза.
Ранно отпътуване за град Сиракуза – най-известната гръцка колония в Средиземноморието и родно място на Архимед. Цицерон казва, че Сиракуза е „най-великият гръцки град и най-красивият от всички“. Разглеждане с местен екскурзовод на историческия център, разположен на остров Ортиджа, който е под закрилата на ЮНЕСКО: Храмът на Аполон – най-старият дорийски храм в Сицилия от 6 в. пр. Хр.; площад „Архимед“; площад „Ил Дуомо” с прекрасната катедрала и църквата „Света Лучия”, където се намира и оригиналът на едно от големите платна на Караваджо „Погребението на света Лучия”; изворът на Аретуза, който се свързва с легендата за вечната любов. В свободното време има възможност за самостоятелно посещение на музея „Белломо” или за разходка в пристанищната крепост на Сиракуза „Кастело Маниаче“ от 13 в.

*Входните такси за обектите, които се посещават групово по време на разходката или самостоятелно в свободното време, се заплащат индивидуално на място: за катедралата в Сиаркуза - 2 евро; за музея „Белломо” – 8 евро; за Палацо Николачи – 4 евро.

 
ДЕН 7 Долината на храмовете в Агридженто – Скала дей Турки
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

По желание: целодневна екскурзия до Долината на храмовете в Агридженто. Посещение на Долината на храмовете край Агридженто – обект в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО. Разглеждане на останките от девет древногръцки храма от 5 в. пр. Хр., посветени на боговете Хера, Зевс, Херкулес, храма „Конкордия”. Агридженто е основан през 6 в. пр. Хр. от заселници от близката колония Джела с името Акрагас. Древногръцкият поет Пиндар го нарича „най-хубавия град на смъртните”. В Акрагас е роден и прочутият гръцки философ Емпедокъл (490-430 пр.Хр.). Множеството руини в долината и останките от седемте храма доказват хилядолетната му история. Смятат се за най-прелестните гръцки останки извън пределите на Гърция.

*Входна такса за Долината на храмовете – 10 EUR за лица над 18 год. (заплаща се на място). Препоръчителни са леки дрехи, шапки и слънцезащитни кремове!

 
ДЕН 8 Лидо ди Ното – Катания – София
Закуска. Напускане на хотела. Трансфер до летището. Отпътуване за България в 15:45 ч. Кацане на летище София в 18:30 ч.
 





Hotel Club Eloro 4**** - закуска и вечеря с възможност за доплащане за All Inclusive.
www.clubeloro.it

Нов хотел с уникално местоположение - в близост до много от главните забележителности и UNESCO обектите на острова и в същото време на прекрасен широк частен пясъчен плаж, каквито има много малко на остров Сицилия.!
  • Посещение с организирани екскурзии на 4 UNESCO обекта - вулканът Етна, Сиракуза, Долината на храмовете в Агридженто, Вила дел Казале (Пиаца Армерина).
  • Всички посещавани UNESCO обекти са разположени само на половин до два часа път с автобус от хотела ви, което за размерите и пътищата на остров Сицилия е рядко удобство!
  • Възможност се потопите сами всеки ден от престоя си в атмосферата на още един UNESCO обект - бароковите градове във Вал ди Ното (долината на Ното) - хотелът ви се намира само на 10 минути от Ното.
  • Освен включеното изхранване на полупансион имате възможност да доплатите за All Inclusive, ако смятате да се задържате повече в хотела и прекрасния пясъчен плаж пред него. 
  • Професионално екскурзоводско обслужване на български език.
ДАТИ И ЦЕНИ
Есен 2022 Наличност
27.08 - 03.09 1259 лв няма места
03.09 - 10.09 1199 лв няма места
10.09 - 17.09 1189 лв няма места
17.09 - 24.09 1189 лв последни места
24.09 - 01.10 1179 лв няма места
01.10 - 08.10 1169 лв последни места
08.10 - 15.10 1169 лв последни места



 
 
Допълнителна информация:
Хотел Club Eloro 4* е уникално разположен на брега на Лидо ди Ното, в най-хубавата част на острова, на широк частен пясъчен плаж. В близост до комплекса се намират исторически и архитектурни забележителности като Ното Антика и Сицилиански некропол.
Стаите са съвременни и разполагат с балкони  и имат пълен или частичен изглед към плажа/морето/. С
таите в хотел Елоро са климатизирани, с ТВ и собствен санитарен възел. Стаите се намират в две крила, между които е ситуирана градината на хотела.
Хотелът разполага с басейн както за възрастни, така и за деца. Предлагат се различни спортни съоръжения за развлечение на територията на хотела.
Ресторантът сервира на блок маса сутрин и вечер, като част от вечерните специалитети включват различни видове прясна риба. Вечерите в ресторанта почти на самия плаж с панорамен изглед към морето са незабравимо преживяване. Хотелът разпоалга и с пиано бар, където се сервират коктейли.

Гостите и на хотела има ексклузивен достъп до частния плаж пред комплекса, а чадърите и шезлонгите за безплатни.
 

Допълнителни екскурзии

  • Целодневна екскурзия до Малта с ферибот - 135€/264 лв;
  • Целодневна екскурзия до Етна и Таормина на български език – 49€/96 лв;
  • Полудневна екскурзия до Сиракуза на български език – 39€/77 лв;
  • Целодневна екскурзия до Долината на храмовете в Агридженто на български език – 59€/116 лв;
  • Целодневна екскурзия до Рагуза и Модика на български език – 41€/80 лв;
  • Пакет от 4 екскурзии (Сиракуза+Рагуза и Модика+Етна и Таормина+Долината на храмовете в Агридженто: 188€ 170€ /333 лв на турист;
Допълнителните екскурзии се провеждат на български език при минимум 25 записани туристи.
Дните на провеждане на допълнителните екскурзии подлежат на препотвърждение от местния представител.
 
 
 
 
 


Пакетните цени включват
  • Самолетен билет за директен полет с авиокомпания "Wizz Air" София - Катания - София с включени летищни такси;
  • Чекиран багаж до 20 кг. и малък ръчен багаж;
  • 7 нощувки в стандартни стаи на база полупансион /закуска и вечеря/ с включени ¼ вино и ¼ вода в хотел Club Eloro 4* (или подобен) в Лидо ди Ното;
  • Трансфери летище - хотел - летище;
  • Обслужване на български език по време на целия престой;
  •   Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR;
Пакетните цени не включват
  • разходи от личен характер;
  • допълнителни екскурзии;
  • входни такси за посещаваните обекти
  • туристическа такса: 1.5 EUR на турист за нощувка (заплаща се от туристите на рецепцията на хотела при настаняване)
  • доплащане за застраховка за възрастни от 70 до 75 г.: 5 лв за 8 дни; от 76 г. нагоре: 25 лв за 8 дни. (задължително).
  • Бърз антигенен тест преди заминаване от България - от 15лв./човек в зависимост от избраната лаборатория.
  • препоръчваме ви застраховка "отмяна на пътуване"!

Отстъпки
  • Отстъпка за допълнително легло в двойна стая: 30 лв.
  • Отстъпка за 1во дете от 3 до 11 г. на допълнитено легло с двама пълноплащащи: - 300 лв
  • Отстъпка за 2ро дете от 3 до 11 г. на допълнитено легло: - 250 лв
Доплащания
  • Доплащане за All Inclusive: 15 евро на ден, на човек.
  • Eдинична стая - 399 лв. Поради високата заетост на хотела единичната стая ще бъде на заявка потвърждение!
  • Доплащане за застраховка за възрастни от 70 до 75 г.: 5 лв за 8 дни; от 76 г. нагоре: 25 лв за 8 дни.

 
Оферта № П754

Прикачен файл: 754Sicily.odt

Етикети
сицилия , катания