Нова година 2020 във Филипините

София - Доха - Манила - Боракай - Себу – Бохол- Манила - Доха - София

Цена от: 0 лв.
дата цена резервирай
ПРОГРАМА
Програма
Новогодишната екскурзия до Филипините ще Ви отведе до едно късче земя сред водите на Тихия океан, състоящо се от хиляди малки и големи острови, обградени от красиви пясъчни плажове с тюркоазени води и коралови рифове. Ще посетим няколко острова, приютили най-важните исторически и природни забележителности в страната. Ще посрещнем Новата година на малкия остров Боракай с известния „Уайт Бийч“ – един от 10-те топ плажа в света, където ни очакват няколко дни почивка. После се отправяме към Себу – най-старият град в страната, откъдето започва разпространението на християнството, днес втори по големина във Филипините. Ще видим удивителният Бохол, природното чудо Шоколадовите хълмове и филипинския дългопет – най-малкият бозайник в света, който обитава само тези земи. Накрая ще разгледаме столицата Манила.


28.12.2019-сб 1 ден София → Доха
В 12:25 ч. полет QR 228 София. Кацане в Доха в 18:15 ч.

29.12.2019-нд 2 ден Доха → Манила
В 02:35 ч. полет QR 932 от Доха. Кацане в Манила в 16:15 ч.
Посрещане на летището и трансфер до хотела. Настаняване и нощувка.
Манила е столицата на Република Филипини. В града живеят около 12 млн. души, а в агломерацията – 24,5 млн., което го нарежда сред 20-те най-големи метрополиса и от най-гъсто населените градове в света. Разположен е на остров Лусон, там, където река Пасиг се влива в Манилския залив на Южнокитайско море. Поради стратегическото си положение и процъфтяваща корабна търговия Манила се превръща във важен търговски център, а днес, и в културен център с няколко университета. Манила е преживяла много войни и голяма част от архитектурните и културни паметници на града са разрушени.

30.12.2019-пн 3 ден Манила → Боракай (закуска)
Закуска. Трансфер до летището. Полет за Боракай около 1ч. Кацане в град Катиклан, разположен на остров Панай в провинция Аклан. Трансфер до пристанището и отплаване за Боракай. След около 20 мин. пристигане на острова и трансфер до хотела, разположен на известния „Уайт Бийч”. Боракай е чудесно място за забавления и отдих - дали ще се излегнете на пясъка, ще се повозите на бананова лодка или ще танцувате цяла нощ на някое плажно парти – изборът е Ваш! Нощувка.

31.12.2019-вт 4 ден. Боракай (закуска, Новогодишна вечеря)
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. „Уайт Бийч” (Бeлият плаж) е най-голямата атракция в Боракай. Дълъг е 4 км и е разположен в западната част на острова. Финият бял пясък и тюркоазената вода правят това уникално място празник за очите. Леко наклоненото морско дъно е идеално за плуване и гмуркане с шнорхел, предлага се голям избор от водни спортове. На крайбрежната алея, успоредна на плажа, се намират многобройни магазини за дрехи, студиа за масажи, ресторанти и барове, а достъпът до интернет е на разположение в целия Уайт Бийч. Празнична новогодишна вечеря. Нощувка.

01.01.2020-ср 5 ден Боракай (закуска)
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.
Трансфер до корабчето, с което ще направим обиколка на малкия архипелаг Боракай. Отправяме се към Крокодилския остров, наречен така, не защото там има крокодили, а защото формата му наподобява крокодил. Ще имаме около 30 мин. за шнорхелинг и хранене на риби под водата, а после отплаваме към плажа Пука за релаксация, снимки или плуване. Продължаваме към остров Тамбисан, където ни очаква обяд-пикник, а след това към о-в Маджик или о-в Кристал Коув, където ще разполагате с около час и половина за гмуркане от скалите. Накрая отплаваме обратно до мястото, откъдето е започнала обиколката. *Някои от островите могат да бъдат сменени с други.

02.01.2020-чт 6 ден Боракай → Себу (закуска)
Закуска. Свободно враме. Трансфер до пристанището и отплаване с лодка за Катиклан, трансфер до летището. Полет за Себу около 1ч15м. Себу е най-старият град на Филипините, втори по население и един от трите образователни центъра на страната. Градът е административен център на остров Себу - главният остров на едноименната провинция. Себу е открит от европейците през 1521 г. от Фернандо Магелан, който скоро след това е убит от вожда на съседния остров Лапу Лапу. На остров Макатан са паметниците на Магелан и вожда Лапу Лапу.
Трансфер и настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

03.01.2020-пт 7 ден Себу – Бохол (закуска)
Закуска. Обзорна екскурзия на Себу: форта Сан Педро – най-старият и най-малък форт на Филипините, построен от испанците през 1565 г. за защита от набезите на мюсюлманските пирати; Магелановия кръст – мястото, където великият португало-испански мореплавател Магелан е поставил първия християнски кръст на 14.04.1521 г. Днес той е символ на град Себу и на католицизма на Филипините и се съхранява в параклис до базилика Миноре – най-старата църква на Филипините; улица Колон – най-старата и оживена търговска улица; пазара Карбон, където можете да откриете най-различни стоки на достъпни цени. Продължаваме към великолепния даоисткия храм – единственият китайски храм, отворен за хора с различно вероизповедание. Радост за сетивата са удивителната природа, паркът Осменя, носещ името на великия филипинец – президента Серджо Осменя, и приказните градини на Бевърли Хилс – кварталът на богатите филипинци. Всички тези места показват уникалната култура на Филипините, съзидателно асимилирала чуждото влияние и подчинила го на местната чувствителност. Трансфер до пристанището и отплаване с ферибот за остров Бохол (около 2 ч.). Трансфер до хотела, разположен на най-добрия плаж на остров Панглао с фин бял пясък и кристално чиста вода. Нощувка.

04.01.2020-сб 8 ден Бохол (закуска, обяд)
Закуска. Целодневна екскурзия с обяд. Разглеждане на забележителностите в Тагбиларан – столица на провинция Бохол, известна като „Градът на мира и дружбата” и живописните околности. Денят е изпълнен с разнообразни впечатления – среща с историята, културата и невероятната природа. Тръгваме за Баклайон, където ще посетим паметника на „кървавата битка”, издигнат в чест на историческото събитие от 16.03.1565 г., когато е подписано споразумението за примирие и дружба между Изтока и Запада от местния вожд Дагу Сикагуна и представителя на Краля на Испания Дон Мигел Лопез де Легазпи. Паметникът изобразява двете исторически личности и няколко свидетели на събитието, известно като „договор за дружба” между кафявата и бялата раса. Ще разгледаме църквата Баклайон (ЮНЕСКО) – национално съкровище на Филипините. Тя е най-старата християнска църква на острова, построена от коралов камък и притежава колекция от произведения на средновековното религиозно изкуство, включващи и либрето на църковна музика, написана на латински върху животински кожи. Ще разгледаме музея на Бохол – в миналото дом на бившия президент Карлос Гарсия и семейството му. После се отправяме през тучни махагонови гори и зелени ливади към Шоколадовите хълмове. В гората Билар ще посетим ферма за пеперуди, после ще изкачим 100 стъпала до наблюдателната площадка на един от хълмовете, за да съзерцаваме уникалната панорама към конусовидните Шоколадови хълмове – символ на Бохол. Наречени са така, защото погледнати отдалеч 1268 хълма с височина от 40 до 120 м, изглеждат като огромни шоколадови капки, които сменят цвета си според сезона, а през лятото се покриват от изсъхнала тъмнокафява растителност. Връщаме се в Лобок за 50-минутен круиз с катамаран по река Нипа. На борда ни очаква обяд барбекю, релаксация и наслаждаване на удивителната природа с палми, изникващи от водата. В края (или началото) екскурзията ще посетим селището Корела, убежище на филипинския дългопет (Tarsier) - най-малкият бозайник в света, който живее само по тези земи. Дългопетът е нещо средно между лемур и маймунка, чиито очи са по-големи от мозъка, главата и тялото са между 10 и 15 см, а опашката му е дълга 25 см. Ще наблюдаваме този интересен вид в естествената му среда и способността му да извърта главата си почти на 360’. Преди да се върнем в хотела ще направим кратка спирка, за да се запознаем със занаятчийските умения на местното население в селището Лоай. Връщане в хотела. Нощувка.

05.01.2020-нд 9 ден Бохол → Манила (закуска)
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Трансфер до летището в Тагбиларан и полет за Манила (около 1ч15м). Пристигане в Манила – свободно време. Нощувка.

06.01.2020-пн 10 ден Манила (закуска)
Закуска. Обзорна екскурзия на Манила – среща с миналото и настоящето. Обиколката започва с финансовото сърце на града – Макати, новите жилищни и бизнес райони, мемориала на американските войници – най-големият и красив мемориал извън САЩ, парка Ризал, където са погребани тленните останки на националния герой д-р Хосе Ризал – революционер, реформатор, учен, поет и художник; изискания булевард Роксас. Продължаваме към най-старата част на града – Интрамурос, основан от испанските колонизатори. Въпреки че по време на II-та Световна война той е бил частично разрушен, в него има запазени образци от старата испанска архитектура – крепостната стена, чийто строеж е започнат на 09.06.1571 г. Тогава тук идват мисионери и монаси от различни ордени – францисканци, доминиканци, йезуити и други, и започва християнизацията на местното население, а през 1595 г. Манила става столица на целия Филипински архипелаг. Открита е духовна семинария, първият университет в Азия, построена е катедралата Свети Августин (ЮНЕСКО) – най-старата каменна църква в страната, една от 4-те барокови църкви на Филипините с прекрасни каменни фризове, стъклени мозайки и розови прозорци. Отправяме се към форт Сантяго, охранявал входа към река Пасиг с подземен затвор и зала за мъчения, където политическите затворници от Испания и Япония били измъчвани и екзекутирани, мястото, където националният герой на Филипините д-р Хосе Ризал е прекарал последните дни от живота си и написал романа „Последно сбогом”. Връщане в хотела. Свободно време. *По желание, вечеря с програма в традиционен ресторант. Вечерята е типчни филипински ястия и деликатеси, след което ще видим танци от различни части на Филипините: символични церемониални танци, типични за северните планински племена, романтични танци, повлияни от испанската култура и изразителни племенни танци от мюсюлманския юг.

07.01.2020-вт 11 ден Манила → Доха → София
Закуска-пакет. 06:00 трансфер до летището.
В 09:25 ч. полет QR 935 от Манила. Кацане в Доха в 14:20 ч.
В 16:45 ч. полет QR 225 от Доха. Кацане в София в 21:15 ч.




 
Хотели

29.12 – 30.12

Манила

The Manila 5*

30.12 – 02.09

Боракай

Coast Borakay 4*

02.01 – 03.01

Себу

Quest 3*

03.01 – 05.01

Бохол

Bohol Beach Club 4*

05.01 – 06.01

Манила

The Manila 5*

Допълнителни екскурзии
Обиколка с лодка на островите около Боракай с обяд-пикник, мин. 10 ч. – 158 лв.;
Вечеря с програма в традиционен ресторант в Манила, мин. 10 ч. – 109 лв.


Цената включва:
Самолетни билети София-Доха-Манила-Доха-София с редовен полет на Qatar Airways, включени такси, чекиран багаж 30 кг (300 см) и ръчен багаж до 7 кг;
Самолетни билети Манила – Боракай;
Самолетни билети Боракай – Себу;
Самолетни билети Бохол – Манила;
* Полетите във Филипините са със Cebu Pacific и / или Phillipine Airlines.
* За полети със Cebu Pacific: чекиран багаж 10 кг и ръчен 7 кг. *Възможност за допълнителни 10 кг - 20 щ.д., ако се заплатят предварително, или по 4.щ.д. на килограм, ако се заплащат на летището.
* За полетите с Philippine Airlines - чекиран багаж 20 кг. и ръчен 7 кг.
Билети за ферибота Себу – Бохол;
Всички трансфери:
- летище Манила – хотел Манила / хотел Манила – летище Манила;
- летище Боракай - Катиклан – пристанище Кагбан – пристанище Боракай – хотел Боракай;
- хотел Боракай – пристанище Боракай – пристанище Кагбан – летище Боракай, Катиклан;
- пристанищна такса и такса околна среда в Кагбан;
- летище Себу – хотел Себу – ферибот Себу;
- ферибот Бохол – хотел Бохол / хотел Бохол –летище Бохол, Тагбиларан;
- летище Манила – хотел Манила / хотел Манила – летище Манила;
8 нощувки, 8 закуски, Новогодишна вечеря-бюфет в хотела в Боракай, не включва напитки;
1 обяд по време на екскурзията в Бохол;
Екскурзии с местни екскурзоводи и включени такси:
- Обзорна екскурзия на Себу с посещение на форт Сан Педро, Магелановия кръст, базилика Миноре и даоисткия храм;
- Разглеждане на Бохол и околностите, посещение на ферма за пеперуди, Шоколадовите хълмове, круиз по река Нипа с обяд и посещение на Корела – убежище на дългопета;
- Обзорна екскурзия на Манила с посещение на мемориала на американските войници, парка Ризал, форт Сантяго, църквата Свети Августин и катедралата на Манила;
Водач-преводач от фирмата;
Медицинска застраховка с асистанс и покритие 30,000 щ.д.
 

Цената не включва:
Доплащане за медицинска застраховка на лица на възраст над 70 г. – 29 лв.;
Такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи – 79 лв.;
Непосочените в програмата хранения, напитки по време на хранене, допълнителни посещения, бакшиши за носачи, пикола и камериерки, такси за снимане в някои от обектите и други лични разходи;
Застраховка „Отмяна или прекъсване на пътуването“ – от 2,7% до 1,5% от общата цена.
 
Оферта № Е1490

Прикачен файл: 1490philippines new year program 2020.docx

Етикети
нова година 2020 , екскурзия филипините , екзотични екскурзии , манила , боракай