ФЕСТИВАЛ НА СВЕЩИТЕ В МАЛТА

Цена от: 1089 лв.
Изберете дата на пътуване
Възрастен в двойна стая 1089 Резервирай
Възрастен в двойна стая 1109 Резервирай
ПРОГРАМА
1 денСофия - Малта
Директен полет София-Малта с авиокомпания Уиз Еър. Излита в 21:00 ч., каца в 22:00ч. на Международното летище Малта. Трансфер от летището до хотел 3* в St.Julians. Настаняване.
Нощувка.
2 денВалета
Закуска. Екскурзия до ВАЛЕТА (4 часа)  - включена в цената.
Градът е построен веднага след победата на ордена на рицарите Йоанити над армията на Сюлейман Великолепни. Архитект е Франческо Лапарели – главен военен архитект на римския папа. Валета е първия европейски град, в който всичко е проектирано преди да бъде построено. Екскурзията започва с посещение на красивите градини Hasting, кръстени на името на един от британските губернатори, управлявал архипелага в началото на XIX век. Ще спрем пред крепостта Св Йоан една от двете крепости в Малта суверенна територия на Малтийския Орден. Следва посещение в горните градини  Barrakka. От там се открива великолепен изглед към Големия залив. Ще се разходите по улиците в ниската част на града запазени така както са построени в XVI век покрай многобрийните църквички и параклиси. Посещение в Църквата на корабокрушението на Апостол Павел , наричана още «скритият диамант на Валета»  Екскурзията завършва на централният площадб пред Двореца на Великият Магистър.  
Свободно време. Нощувка
3 денБиргу - Коспикуа - Синята Пещара - Биргу
Закуска. В днешния ден Ви предлагаме заедно да направим екскурзия до Трите града и синята пещера: Малтийският юг (4 часа) – 58 лева / Деца 4 - 12 г. – 32 лева / Деца до 4 г. – безплатно
В тази екскурзия щи посетите трите древни града Senglea, Cospicua, Vittoriosa. Тези древни градове са били многократно арена на дълги обсади и жестоки битки.  В Vittoriosa са запазени много старинни здания, които напомнят за славните рицарски времена. И от трите града ще може да се насладите на великолепния изглед към Големия Залив – морската врата на Малта. След това екскурзията продължава с посещение на едно много живописно място – Синята пещера. Тук огрените от слънцето корали правят кристално чистата морска вода да сияе в златисти отблясъци.  При желание и ако времето позволява може да се повозите на лодка и да наблюдавате подводния свят (цената на тази разходка не е включена в цената на екскурзията)
Когато слънцето започне да се снижава , ще Ви отведем до гр.Биргу, където ще се потопите в атмосферата на «Фестивала на свещите« (включено в цената). 
„Фестивалът на свещи" е ежегодно събитие в Малта, по време на което уличното осветление се изключва и цялото градче е осветено със свещи и фенери,.
Романтичната инициатива прераства в събитие, предлагащо исторически възстановки, намаления на билетите за музеи и безплатен достъп до значими и древни сгради, павилиони с местни и чуждестранни ястия, разнообразни музикални прояви, както и различни изложби. 
Заръщане в хотела. Нощувка.
4 денМдина
Възможност за екскурзия до МДИНА – “града на мълчанието“ (4 часа) – 58 лева / Деца 4 - 12 г. – 34 лева / Деца до 4 г. – безплатно
Мдина – това е древната столица на Малта. Екскурзията започва с разглеждане на крепостните стени и кули, построени още през IX век. Панорамата, която се открива към цяла Малта е наистина великолепна!
Разхождайки се из града ще разгледате красивите къщи построени преди повече от 400 години. Ще посетите Кармелитската църква в Мдина – една от първите барокови сгради на острова дело на френският военен архитект Медерико Блондел.
Следващото място, което е в програмата е “ градчето на майсторите “ – Та Али
В занаятчийските работилници, ще видите как изкусните майстори създават самобитни предмети от злато, сребро, стъкло и др, както и традиционните за Малта златни и сребърни филиграни. На това място покупката на сувенири е винаги изгодно при това и изборът е голям. 
Нощувка.
5 дено-в Гозо - Рабат - Валета

Закуска. Възможност за екскурзия до ОСТРОВ ГОЗО (8 часа с включен обяд) – 117 лв / Деца до 12 г. – 78 лева 

Гозо е вторият по големина остров от Малтийския архипелаг. Той се отличава с изобилието от зеленина и необичайните си тишина и спокойствие. До острова се пътува с голям и съвременен ферибот.
С името на острова се свързва легендата за прекрасната нимфа Калипсо - дъщеря на бог Атлас.
В началото на екскурзията ще посетите мегалитния храм Ggantja, една от първите обществени сгради построена от човека преди около 5 800 години. След това екскурзията продължава с посещението на мястото, където се намира пещерата на нимфата Калипсо. От тук се открива гледка към най-красивия пясъчен залив на малтийския архипелаг – Ramla Bay.
Очаква Ви вкусен обяд в ресторанта намиращ се пред старинната крепост “ Цитаделата “ в центъра на столицата на Гозо – Рабат. Следобяд екскурзията продължава по старинните улици на столицата  Рабат до базиликата Св. Георги. Екскурзията завършва с посещение на най-почитаното от малтийци място за религиозно поклонение – базиликата Та Pinu. 
През време на екскурзията може да си купите сувенири направени от жителите на Гозо, които се славят като изкусни майстори на народните занаяти.
Завръщане в хотела. Нощувка.
6 денМалта - София

Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до Международното летище Малта. Полет Малта-София, който излита в 22:30ч и каца в 01:20ч.

Ранни записвания!
Малта е малка островна държава в Средиземно море, запазила хилядолетна история и уникални природни забележителности. Каним Ви на една незабравима екзкурзия, която ще създаде усещане за магичност и ще ви пренесе в атмосферата  на средновековна Малта!

 

Предимства на програмата:

- неповторима атмосфера на ФЕСТИВАЛА НА СВЕЩИТЕ в гр.Биргу
- включена екскурзия до Валета в цената
- включен транспорт до фестивала в гр.Биргу и обратно
- директни полети с включен багаж 10 кг
- 5 нощувки със закуски в хотел 3*
- богат избор на допълнителни екскурзии на български език
Пакетните цени включват
  • Самолетен билет София – Малта – София с включен ръчен багаж до 10 кг с размери 55х40х23см
  • Индивидуален трансфер летище-хотел/хотел-летище;
  • Информационна среща с местен представител на агенцията. 
  • 5 нощувки с избраният от Вас тип изхранване в хотел 4*;
  • Полудневна екскурзия до Валета с екскурзовод на български език
  • Трансфер до Биргу за Фестивала на свещите и обратно 
  • Застраховка „помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 5000 евро.
  • Водач на групата от България (при мин.10 записани)
Пакетните цени не включват
  • Разходи от личен характер, допълнително изхранване, бакшиши;
  • Градска такса 0.50 евро на човек, на ден, която се заплаща директно в хотела;
  • Застраховка „Отмяна на пътуване“
  • Допълнителен багаж: 1 брой чекиран багаж до 20 кг - 71 лв една посока, 137 лв двупосочно
  • Оскъпяване на застраховка "Помощ при пътуване" за лица над 64 г - 100%
  • Входни такси за обектите
  • Допълнителни екскурзии
Други
  • Екскурзиите се провеждат на български език при записани минимум 10 туристи. В случай че не бъде достигнат минимума от участници, записаните ще бъдат пренасочени към групи с руски/английски екскурзовод.
  • Цената е валидна до изчерпване на контингентите по полетите и стаите в хотела. В този случай ще предложим алтернативни дати, хотел и/или цена;
Оферта № Е1508

Етикети
малта , валета , биргу , мдина