Екскурзия до Аржентина, Бразилия и Уругвай

СОФИЯ-АРЖЕНТИНА - УРУГВАЙ -БРАЗИЛИЯ

13 дни / 10 нощувки: 3 в Буенос Айрес, 2 в Игуасу, 5 в Рио де Жанейро
Цена от: 5908 лв.
Изберете дата на пътуване
Възрастен в двойна стая 5908 Резервирай
Единична стая 6608 Резервирай
Възрастен в двойна стая 5908 Резервирай
Единична стая 6608 Резервирай
ПРОГРАМА
1 ден София – Франкфурт – Буенос Айрес

Среща на летище София в 16.30 ч. за заминаване за Буенос Айрес в 18.50 ч. с полет на авиокомпания Луфтханза.

2 денБуенос Айрес

Пристигане  в Буенос Айрес в 08.05 ч. сутринта.

Посрещане от представител на местния туроператор. Трансфер до хотела. Туристическа обиколка на аржентинската столица  с местен екскурзовод  /включена в  цената/: посещение на кварталът La Boca, който е   колоритен и  оживен квартал, използван като пристанище в продължение на много години. Живописната пешеходна улица Каминито известна с красивата си алея, колоритните сгради, ресторанти, тераси и сергии на художници, както и танцьори на танго, които приканват  туристите да  танцуват и да се забавляват с тях. Обиколката продължава покрай стадиона Estadio Alberto X или La Bombonera – дом на най-известния аржентински футболен отбор Бока Хуниорс. Посещение на  Монсерат,  най-старият квартал в Буенос Айрес, който е известен   със своите исторически паметници и сгради - плoщад Plaza de Mayo с уникалната розова сграда на Президентството, Metropolitan Cathedral с внушителния си неокласически екстериор, Cabildo -запазена сграда от 1725 г. с Националният музей на Кабилдо и Майската революзия, най-известната улица в Монсерат и в целия град - Avienda de Mayo с Парламентът на Аржентина, известното  кафене  Café Tortoni – на масите му  има плочи с имена на известни писатели, музиканти, интелектуалци и популярни общественици от Буенос Айрес, които са се събрали там.  Обиколката продължава с булевард 9 юли /Avenida 9 de Julio/, който е най-широкият булевард в света  с емблематичния  Обелиск – символ на града. Възможност за разходка по Флорида - една от най-атрактивните улици в Аржентинската столица с  много магазини и ресторанти.

Нощувка.

3 денБуенос Айрес

Закуска. Туристическа полудневна обиколка на северен Буенос Айрес с местен екскурзовод/включена в цената/: внушителната градска забележителност  Floralis Genéric - гигатско сребърно цвете, създадено през 2002 г. Огромното метално цвете цъфти всеки ден във воден басейн до Националния музей на изящните изкуства, разкривайки четири дълги тичинки вътре. Шестте му 13-метрови венчелистчета се отварят, което отнема около 20 минути, в осем сутринта и бавно се затварят отново при залезслънце. Когато венчелистчетата се затварят през нощта, цветето свети в червен цвят.

Обиколката продължава със спирка в престижния квартал Риколета с историческите си и културни паметници,  Националния музей на изящните изкуства, Националната библиотека, базиликата Нуестра Сеньора дел Пилар. Истинската красота на квартала може да бъде открита като се разхождате из тихите му кътчета и паркове, а също и по оживените улици като Avandia Alvei.

Можете да посетите историческото гробище Риколета,  уникален музей на открито с впечатляващи склуптури и мавзолеи, където ще можете да се запознаете с историята и изкуството на Буенос Айрес.

Следва обиколка на Палермо, един от най-зелените, красиви и аристократични  райони на Буенос Айрес. Кварталът е известен със стилните си къщи и скъпи  резиденции, многобройии магазини и  бутици, с добрите си кафенета и  ресторанти - тук се намират  Ботаническата градина и градския зоопарк.

 Ще посетим една уникална за столицата сграда Teatro Gran Splendid,построена като театър в миналото, а  сега е  една от най-известните книжарници в света - El Ateneo Grand Splendid.

Вечерта  по желание  и срещу допълнително заплащане - вечеря с танго шоу в La Ventana.

4 денБуенос Айрес – по желание екскурзия до Монтевидео, Уругвай или екскурзия до Ранчо Санта Сузана в Аржентинските пампаси

Закуска. Свободно време за по интереси в Буенос Айрес.

По желание и срещу допълнително заплащане  - целодневна екскурзия до столицата на  Уругвай, Монтевидео.

Сутринта  - трансфер до пристанището и отпътуване за Монтевидео.

Туристическа обиколка на  старата част на уругвайската столица - централният площад Plaza Matriz, фонтана, катедралата, старото кметство Кабилдо, клуб Uruguay, Theatre Solis, площада на независимостта с паметника на националния герой Хосе Г. Артигас, Цитаделата и архитектурно неговия Паласио Салво. Обиколката ще продължи на булевард 18 юли, където се намират повечето магазини, както и Съдебната палата. Следва жилищният квартал Дел Прадо, Парламентът, Обелиск, построен в чест на 100-годишнината от приемането на първата конституция на страната. Обиколката продължава с Batlle Park и Ordoñez Park, кръстен на един от президентите на страната и любимо място за отдих и разходка на гражданите. Следва стадион Centenario и паметникът La Carreta. Преминаване през квартал Караско, крайбрежната алея на Монтевидео, площад Вирджилио и крайбрежните квартали Пунта Горда, Малвин, Бучео – с известния яхт клуб Punta Carretas и голф клуба.

Отпътуване за Буенос Айрес.

или

По желание и срещу допълнително заплащане целодневна екскурзия до Ранчо Санта Сузана в Аржентинските пампаси - земята на гаучосите.

Разположен на около час път с кола от Буенос Айрес, ранчото  Santa Susana е близо до град Лос Кардалес в провинция Буенос Айрес. Възможност за посещение на ранчото, за конна езда или разходка с каруца. За обяд ще можете да се насладите на различни видове меса изпечени на скара, традиционни видове салати и десерти.

След обяда - фолклорно шоу включващо фолклорна музика и танци на гаучо, с двойка, танцуваща танго, последвано от трио на живо, което свири фолклорна (гаучо) музика, докато същата двойка, облечена в традиционни гаучо дрехи танцува. След шоуто, на открито, могат да се видят традиционни  местни гаучо обичаи. Завръщане в Буенос Айрес.

Нощувка.

5 денБуенос Айрес - водопадите Игуасу

Закуска. Свободно време в Буенос Айрес.  Трансфер до летището за вътрешен полет до Игуасу. Пристигане. Трансфер и настаняване в хотел.

6 денВодопадът Игуасу на аржентинска територия

Закуска. Целодневна обиколка на водопадите Игуасу на  Аржентинска територия: тази част на водопада се намира на 28 км. от центъра на Фос де Игуасу. Тук се намират 80% от водопадите , само 20% са в бразилска страна. Тези над 275 водопада са създадени от реките Игуасу и Парана, като водата на някои места пада от 82м, а средното количество вода , което минава през водопадите е около 1500 m³/s и варира в зависимост от пълноводието на реките. Пристигайки до центъра за посетители, ще се возите в  екологични влакове през гората. Ще можете да се удивите на уникалната гледка на кристалните пръски на водопада отгоре, а по-късно и под него. Желещите  ще могат да се включат в мокро приключение в лодка/заплаща се допълнително/.  Лодката се движи възможно най-близо до падащите води и понякога дори минава от вътрешната страна на водопадите.

Свободно време за обяд.

Преминаване на границата от Аржентина към Бразилия - бразилската част на Игуасу. Настаняване в хотел във   Foz do Iguaçu. Нощувка.

7 денВодопадът Игуасу от бразилска страна - Bird Park - Рио Де Жанейро.

Закуска. Посещение на  Птичия парк  Bird Park/включено в цената/. Най-големият  парк за птици в Латинска Америка се намира до националния парк Игуасу и входа към бразилската страна на водопада Игуасу. Огромните заграждения позволяват близък контакт с невероятни птици от цял ​​свят. Докато вървите по пътеката, ще бъдете посрещнати от сини ара, папагали и тукани, които играят свободно.

Паркът е домна  повече от 1000 птици от 150 вида – повечето застрашени от изчезване. Много от животните в Националния парк Игуасу осигуряват рядко шоу от звуци и цветове.  Ще наблюдавате не само птици, но и алигатори, анаконди, питони, маймуни, пеперуди и коати - истински символ на националния парк Игуасу.

 Възможност за полет с хеликоптер над водопадите Игуасу /заявява се и се заплаща на място/.

Полудневна обиколка с местен екскурзовод до водопадите Игуасу от бразилска страна/включено в пакетната цена/.  Ще преминете  покрай множество наблюдателни площадки, любувайки се на величието на водопадите, докато се стигне  до най-внушителния Devils Throat/Дяволското гърло/.

Трансфер до летището и полет до Рио де Жанейро. Пристигане, трансфер и настаняване в  световно известната част на града – Копакабана.

Нощувка.

8 денРио Де Жанейро

Закуска. Туристическа обиколка на космополитния Рио де Жанейро/включена в пакетната цена/: изкачване до върха на Корковадо с влак – около  4 часа. Corcovado (означава "гърбун")  е планина в централната част на Рио де Жанейро с 710-метрови  гранитен връх и се намира в националния парк Тижука. Най-популярната атракция на планината Корковадо е статуята на Иисус  Христос Спасител.  От платформата на върха се открива панорамна гледка към центъра на Рио, Sugarloaf, Lagoa Rodrigo de Freitas (езерото), плажовете Копакабана и Ипанема.  Следва посещение на  най-известния стадион в Бразилия – Маракана. Ще се види стадиона отвън,  а срещу допълнително заплащане феновете могат да направят тур и в самия стадион. Следва обиколка на луксозния  плаж Ботафого.

Вечерта (по желание) и срещу допълнително  заплащане възможност за  Rio by night(нощен Рио) с вечеря в  типичен местен ресторант и вълнуваща самба шоу програма. Нощувка.

9 денРио де Жанейро

Закуска. Посещение на друга основна атракция в Рио де Жанейро - планината Пан ди Асукар (Sugar Loaf, Захарна глава), природна забележителност до която се стига с кабинков лифт.  Първата част на пътуването води до планината Урка/ Urca Mount/ от където се открива спираща дъха гледка  към града. Пристигане до крайната цел - Пан ди Асукар.

Заминаване към старата централна част на Рио де Жанейро: катедралата Канделария, Националната галерия, Градския театър, Библиотеката, Музеят на утрешния ден -сетивно преживяване, направено чрез интерактивни технологии с цел да разкрие промените и въпросите в изследването и изграждането на бъдещите възможности на човечеството. Свободно време.

Нощувка.

10 денРио де Жанейро -свободен ден

Закуска. Свободен ден в Рио де Жанейро. Възможности за шопинг и посещение на известите плажове  Копакабана или  Ипанема.

или

По желание(срещу допълнително заплащане)  - Круиз до тропическите острови.

Нощувка

11 денРио де Жанейро-свободен ден

Закуска. Свободно време по интереси за почивка,  разходки или  плаж.

Нощувка.

12 денРио де Жанейро

Закуска. Свободно време за плаж и пазаруване. Напускане на хотела и трансфер до летището и полет на авиокомпания Луфтанза до София.

 

13 денРио де Жанейро- София

Пристигане на летище София с полет на авиокомпания Луфтханза през Мюнхен.

Дати  и цени:
 
Дати: Възрастен в двойна стая Единична стая
01.12 – 13.12.2022 5908 лв 6608 лв
19.01 – 31.01.2023 5908 лв  6608 лв
 
Хотели по програмата:
 
Местонахождение
 
Хотел
 
Брой нощи
Буенос Айрес Dazzler San Martin 4* или подобен  https://dazzlersanmartin.com/en/ 3
Порто Игуасу
 
O2 Hotel Iguazu 4*  https://www.o2hoteliguazu.com/EN/hotel.html 1
Фоз до Игуасу Viale Cataratas 4*  https://vialecataratashotel.com-hotel.com/ 1
Рио де Жанейро Hotel Windsor Plaza 4* или подобен      https://windsorhoteis.com/hotel/windsor-plaza//     5

Пакетните цени включват
  • Самолетен билет София-Буенос Айрес - Рио Де Жанейро - София с авиокомпания Луфтханза с влючен багаж и всички такси.
  • Самолетен билет Буенос Айрес – Игуасу с включени летищни такси и багаж - 1 куфар и 1 парче ръчен багаж
  • Самолетен билет Игуасу - Рио де Жанейро с включени летищни такси и багаж 1 куфар и 1 парче ръчен багаж
  • 3 нощувки със закуски в Буенос Айрес;
  • 1 нощувка със закуска в Пуерто Игуасу  от  Аржентинска страна;
  • 1 нощувка със закуска във Фоз до Игуасу  от  Бразилска страна;
  • 5 нощувки със закуски в Рио де Жанейро;
  • Всички трансфери и екскурзии с местни водачи, описани в програмата;
  • Две полудневни обиколки на Буенос Айрес;
  • Обиколка на водопадите Игуасу от аржентинската страна с включени входни такси;
  • Обиколка на водопадите Игуасу от бразилска страна с включени входни такси;
  • Посещение на Парка за птици от бразилска страна с включени входни такси;
  • Посещение в Рио де Жанейро на планината Корковадо и статуята на Христос;
  • Посещение на стадион Маракана /не е включена входната такса/;
  • Посещение на Пан ди Асукар в Рио де Жанейро /кабинков лифт/;
  • Здравна застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 10 000 евро;
  • Водач  от България,  който придружава  групата по време на цялото пътуване и  ще превежда на български език.
 

Пакетните цени не включват
  • Допълнителни мероприятия и екскурзии,  които са по желание и не  са включени в пакетната цена;
  • Разходи от личен характер;
  • Застраховка "Отмяна на пътуване".
 

Други
Допълнителни екскурзии не включени в цената:
  • Вечеря с Tango show в La Ventana -75 долара на човек (цената е валидна при група от  10 човека);
  • Целодневна екскурзия до Монтевидео, столицата на Уругвай - 275 долара на човек (цената е валидна при група от 10 човека);
  • Целодневна екскурзия до ранчото Санта Сузана  в Арженинската  пампа, позната като земята на гаучосите -165 долара на човек (цената е валидна при група от 10 човека);
  • Плаване с лодка в района на водопадите - 65 долара на човек;
  • Полет с хеликоптер над водопадите с продължителност 10 минути - 125 долара на човек;
  • Рио през нощта - вечеря в типичен бразилски ресторант и гледане на шоуто Jinga Tropicao с включени трансфери -105 долара на човек (цената е валидна при  група от 10 човека).
  • Круиз до Тропическите острови. По време на тази еднодневна екскурзия ще се запознаем с крайбрежните селища, тропическите острови и красивите плажове, които се намират само на няколко часа от пристанището. Ще пристигнем в рибарското селище Итакурука, където с круизна лодка ще поемем по спокойните зелени води на залива. Той е осеян с повече от 300 малки тропически островчета. Чудесен вариант за релакс, плуване и гмуркане. На връщане се  минава покрай квартала Бара, известен с красивите плажове, кипящ нощен живот и многото магазини - 145 долара на човек(при група от 10 човека). 
 
Забележка:
  • Пакетната цена и цените на допълнителните екскурзии са  валидни  при група от минимум 10 туристи;
  • Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1,8 BGN и при цена на самолетните билети по отсечките  Буенос Айрес - Игуасу - Рио де Жанейро 490 USD с включени летищи  такси. При промяна във валутния курс с повече от 5% и/или цената на самолетните билети агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.
  • Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата;
  • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна! Полетните часове подлежат на препотвърждение от авиокомпаниите!
  • Допълнителни екскурзии и мероприятия – подлежат на препотвърждение.
 
  
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ УСЛОВИЯ НА ЗАПИСВАНЕ 
 
Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 
 
Актуална  информация за пътуване в Аржентина, Бразилия и Уругвай свързана с Ковид 19 към момента :

Всеки, който пътува до Бразилия е длъжен при качване в самолета да представи сертификат за ваксинация с последна/единствена доза, поставена минимум 14 дни преди момента на влизане в страната.
Сертификатът за ваксинация следва да бъде представен в електронен или хартиен вид. Приложената ваксина  следва да бъде призната от Световната здравна организация или от здравните органи на държавата на произход на лицето.

Пристигащите, които  не представят сертификат за ваксинация следва да представят:
 
Всички лица, които влизат в Република Аржентина, трябва да попълнят предварително, в рамките на 48 часа, преди пътуването електронна декларация:
HTTPS://DDJJ.MIGRACIONES.GOB.AR/APP/
 
Препоръки на аржентинските власти:
• всички влизащи в страната да разполагат със сертификат за завършена ваксинация
• в случай, че не разполагат със завършена схема за ваксинация, да си направят тест (PCR или антигенен) в рамките на 24 часа след влизане в страната.

 
 
 
Важно:
Застраховка „Отмяна на пътуване“
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". Полицата покрива разходите за анулиране на пътуването, за прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, съкращаване от работа, изпускане на полет и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. Взима се предвид и възрастта на пътуващия. Стойността на застраховката е около 5% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.



Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 13062210000088 на ЗК „Лев Инс”АД
 

Оферта № Е676

Прикачен файл: 676676Argentina Brazil and falls Iguasu.odt

Етикети
екскурзия бразилия , екскурзии бразилия , екскурзии аржентина , екскурзия аржентина , екскурзия южна америка , екскурзии южна америка , буенос айрес , игуасу , екскурзия рио де жанейро , екскурзия самолет бразилия , екскурзии самолет аржентина , екскурзии самолет бразилия , екскурзия самолет аржентина