ПOЧИВКА НА ОСТРОВ МАВРИЦИИ

Мавриций, Мавриций

Мавриций е живописен африкански остров разположен в Индийския океан. Островът е предпочитана туристическа дестинация заради луксозните бели плажове, кристално лазурната вода и широката гама от водни и спортни дейности. Наличието на зашеметяващи места с много заливи и гори дава перфектната възможност за отдих, а романтичните места привличат новобрачни двойки, които избират Мавриций за сватбена церемония и меден месец.
Цена от: 3661 лв.
дата цена резервирай


ПРОГРАМА
 
1 ДЕН: София - Мавриций

Заминаване от летище София през транзитно летище.

2 ДЕН: Мавриции- пристигане и настаняване

Пристигане и трансфер от летището до избрания от Вас хотел. Настаняването се извършва след 15.00 ч . Нощувка.

3 ДЕН:  Свободно време за плаж и почивка или допълнителни екскурзии по желание.

Закуска. Гмуркане с делфини - Вулканичните чудеса на Мавриции и Водопадите Шамарел -целодневен тур
Ще започнете деня си с уникално преживяване , което ще запомните и ще остане в сърцата ви за  цял живот - плуване с делфини в естествената им среда. Делфините са едни от най-умните същества,. които живеят в океана. След като се качите на борда на моторна лодка професионални шпикери  ще ви запознаят и информират за важните аспекти от това преживяване. След което се отправяте към залива Тамарин за среща с веселите и игриви делфини. Капитаните ще ви придружат във водата, когато дойде вашия ред да плувате с делфините. Ще се докоснете толкова близо и ще се наслаждавате на това невероятно преживяване 2,5 часа  в открито море, гледайки делфините и плувайки с тях. В зависимост от времето  което остава после  ще отидете до Аквариума , което е популярно място за шнорхелинг и гмуркане между красиви  тропически риби и корали .
След незабравимото изживяване ще откриете  спящия вулкан   Trou aux Cerf. Ще имате възможност да се насладите на 360-градусова гледка от върха му, докaто се разхождате из кратера. Намира се  на около 600 м надморска височина и при ясно време  ще можете да се насладите на спираща дъха панорамна гледка към острова.
След това се насочвате към най-големия резервоар на Мавриции, Mare-aux-Vacoas по пътя за Гранд Басин. Спокойно кратерно езеро, считано за свещено от древните индуси. Ще имате възможност да се докоснете до индуската култура, като посетите храмовете около езерото  и  се насладите на спокойствието и тишината, които царят  около свещеното езеро. Ще видите високата статуя на богинята Шива и изумителната гледка,  която се открива пред вас от най-високия храм.  Бъдете внимателни и се оглеждайте за маймуни и диви животни.
Продължавате  пътя си съм най-големия национален  парк в Мавриции  Black River Gorges. Разположен на площ от 6754 хектара, той е дом на многобройни защитени видове. Паркът дава възможност за красиви преходи с различни нива на трудност, по време на които пред вас се откриват защеметяващи гледки. Продължайки приключението си, може да спрете и да се полюбувате на водопада Александра и  спокойното му величие..   
Ще посетите природното  чудо - водопадите Шамарел и цветната земя, където в цветните дюни се преплитат  удивително седем различни цвята. Откривайки най-известният водопад в Мавриций -  Шамарел, пред вас ще се открие величествена и живописна гледка, която водопадите образуват заедно с гористата местност и скалите.
 Цена на човек: 107 евро  (минимум 2 човека)

4 ДЕН:
Свободно време за плаж и почивка или допълнителни екскурзии по желание.


Закуска. Круиз  с катамаран до остров Ile aux Cerfs - целодневен тур с включен обяд
Ще имате възможност да се насладите на ден без стрес на един от най-красивите острови в Мавриций.
Катамаранът ще ви отведе до Югоизточния водопад Гранд Ривър. По пътя, ако имате късмет, ще можете да видите сладкото семейство маймуни, живеещи в буйната зелена растителност на речните брегове и може да забележите гигантската колония от плодови прилепи на Мавриций, почиваща по върховете на дърветата.
След посещение на югоизточния водопад на Гранд Ривър, катамаранът ще ви отведе до красиво място близо до Ile aux Cerfs, където можете да плувате и да се гмуркате с шнорхел.
Приветливите  членове на екипажа ще ви сервират вкусен обяд на барбекю и напитки на борда на катамарана близо до Ile aux Cerfs.
Обядно меню на катамарана:
Барбекю: риба на скара, пилешки брошети на скара, микс салата, картофена салата, оризова салата и чеснов хляб, десерт - пресни плодове; напитки: минерална вода, тропически сокове, безалкохолни напитки, бира, ром, вино
Ще имате малко време, което да прекарате на острова, ако искате да се разходите, да се отпуснете за слънчеви бани на красивите бели пясъчни плажове на Ile aux Cerfs. Можете също така да се отпуснете и да се насладите на слънцето на катамарана, докато се наслаждавате на хубава  бира и музиката на тропическия остров на борда.
 Цена: 110 евро(минимум 2 човека)
 
5 ДЕН: Свободно време за  почивка или допълнителни екскурзии по желание.

Закуска. Целодневен тур в южната част на острова: разходка с лодка със стъклено дъно, посещение на природния резерват  La Vanille и посещение на фабрика за производство на ром.
Турът започва с разглеждане на Blue Bay Marine Park .
Още с пристигането си в Blue Bay Beach/синия залив/ ще откиете защо се нарича така: ще се удивите на водата, която е уникална смесица от различни нюанси на синьото.
От плажа разходката ви започва с лодка със стъклено дъно до изветния морски курорт Blue Bay Marine Park, което е едно от най-добрите места за гмуркане в Мавриций.
Ще имате осигурено оборудване за гмуркане с шнорхел и ще можете да откриете изобилието от цветни тропически риби, като рибата тромпет, разнообразни  коралови образувания и други морски създания, които обитават парка.
Пътешенствието продължава до ,,Gris Gris“, най-южната част на острова, място по-различно от спокойните води с които е известен острова. Тук ще можете да се любувате на суровата природа, на големи мощни вълни,  които се разбиват в скалите.  На няколко метра ще видите La Roche qui Pleure, естествено скално образувание, което прилича на човек, който плаче, когато вълните го ударят.
Обиколката продължава към природния парк La Vanille – зашеметяващ с неговите 3,5 хектара буйна зеленина. Ще се разходите и откриете красиви палми, бананови дървета, гигантски бамбук. Ще се насладите на среща с най-голямата група 1000 гигантски костенурки Алдабра , които се разхождат свободно из парка,  2000 нилски крокодила, игуани, елени, диви  свине. Ще посетите и техния Инсектариум, който разполага с частна  колекция  от над  23000 екземпляра от цял свят. На територията на парка има още  аквариум, музей, ресторант.
А  любителите на рома ще могат да посетят фабрика за производство и дегустация на  ром в  St. Aubin Rhumerie и  ваниловата   плантация. Ще можете да опитате от известния с наградите си ром, да дегустирате  различни сортове и  да научите повече  за процеса на  занаятчииските  и традиционни техники за приготвяне. Ще посетите красива колниална къща и цветните плантации от  ванилия и антуриум.
Цена: 81 евро( минимум 2 човека)

6 ДЕН: Свободно време за плаж и  почивка или допълнителни екскурзии по желание.

Закуска. Целодневен тур с моторна лодка до остров Ille aux Cerfs  с включен обяд
Ще се насладите на вълнуващо приключение - цял ден без стрес на един от най-красивите острови в Маврициий разположен в източната му част. Остров   Ille aux Cerfs е живописен остров известен като перлата на Мавриций.  Островът е известен с белите си пясъчни плажове, тюркоазени лагуни, множеството ресторанти, предлаганите широката гама от дейности във водата и на сушата.
 След като се качите на моторната лодка, ще преминете покрай югоизточния водопад Гранд Ривър по пътя за  Ile aux Cerfs. По време на круиза ще можете да видите маймуни,  които скачат през големите бананови дървете по бреговете на реката. Докъто се приближавате до водопада ще можете  да  видите  и маврицийски плодови прилепи, кацнали на най-високите дървета.
След като видите уникалния водопад  Гранд Ривър, круиза продължава към  Ilot Mangenie (до Ile aux Cerfs). Ще имате възможността  да се насладите на прясно приготвен обяд на барбекю от пиле, риба, салата и други. Ще бъдете почерпени и с напитки, включително безалкохолни, бира, вино и ром. След обяд ще се качите на лодката за много кратко пътуване до Ile aux Cerfs. На  острова ще имате свободно време, което да прекарате в релаксация, слънчеви бани и    плуване.  Ще имате възможност да практикувате една от многобройните дейности,   които се предлагат на  острова: парасейлинг, шнорхелинг, водни ски, подводни разходки по време на която ще се разхождате по дъното на окена и ще се възхищавате на приказния морски свят.
Цена: 88 евро (минимум 2 човека)

7 ДЕН: Свободно време за почивка или допълнителни ескскурзии по желание.

ЗакускаЦелодневен тур на столицата Порт Луис.
Порт Луис е най-големият град на остров Мавриций, също и  икономически и административен център на острова
Турът  ви дава възможност да прекарате цял ден в пазаруване на острова..
Bagatelle е модерен мол и задължителна дестинация за всички, които търсят високо качествени местни и международни търговски марки. Ще имате възможността да пазарувате в над 130 магазина и да посетите разнообразни ресторанти.  
Можете да посетите оживения открит централен пазар на  Пот Луис,  където се предлагат различни продукти – дрехи, бижута, подправки, сувенири, както и улична храна. 
Ще имате възможност да разгледате  модерния крайбрежен и развлекателен район Le Caudan Waterfront, в сърцето на Порт Луис. Търговският център разполага с  многобройни магазини, ресторанти, исторически музей, казино и предлага редовни улични забавления на живо. 
Цена: 105 евро
 
8 ДЕН: Свободно време за плаж , почивка или гмуркане , сърфиране и много други.

Закуска. Свободно време по интереси.
 
9 ДЕН:  Трансфер до летище за полет до София


Закуска. Свободно време за  почивка. Освобождаване на стаята около обяд. . Трансфер до летището за полет до София.

10 ДЕН:
Пристигане на летище София.

 

ЦЕНИ И ХОТЕЛИ:

ХОТЕЛ ИЗХРАНВАНЕ ПЕРИОД
Септември Октомври
Ноември Декември
                               Astroea Beach 3*                                                         Standard room                                                                                   HB           1868 евро / 3661 лева                     
                                Astroea Beach 3*                                                         Standard room                                                                     ALL                                                                                                                                     2139 евро / 4192 лева
 
Laguna Beach  Hotel 3*
Standard room sea view
 
HB 1717 евро / 3365 лева
 
 
Laguna Beach  Hotel 3* 
Standard room sea view
 
ALL 1898 евро / 3720 лева
 
Friday attitude 3*
Standard room
 
HB                                                                                 1841 евро / 3608 лева                                                                                                                              
 
Friday attitude 3*
Standard room
 
ALL                                                                                  2008 евро / 3936 лева                                                                                    
Veranda Pointe aux Biches 4*
Superior room
 

HB
 
                                                                                 2078 евро / 4073 лева                                                                                                                        

                                                                  
        
Veranda Pointe aux Biches 4*
Superior room

ALL

                                                                                 2377 евро / 4659 лева                                                                        
 
                Hotel Riu Creole   4*           
Double room partial sea view
 
ALL  
1872 евро / 3669 лева

  
              Mauricia Beachcomber 4*              Standard room
 
HB
1914 евро / 3751 лева
   
 
Mauricia Beachcomber 4*
Standard room

 
ALL 2242евро / 4394 лева
 
Radisson Blu Azuri Resort 5*
Double premium sea view
ALL                                                 
2470 евро / 4841 лева
 Sofitel Imperial  Resort 5*
Double room
 

HB

2370 евро / 4645 лева
 
Outrigger Mauritius Beach 5*
Deluxe room ocean view
 
 ALL
 2841 евро / 5568 лева
 
                                                                                         Dinarobin Beachcomber  5*
Junior suite

 
HB     2540 евро / 4978 лева      
 
Lux De Morne 5*
superior room

 
HB  3956 евро / 7753 лева

 
                            
Lux De Morne 5*
superior room

 
ALL  4310 евро / 8447 лева
 
Tamassa Bel Ombre 5*
Superior room
ALL                                               
2043 евро / 4004 лева
 
                       
Salt of Palmar - Adults Only 5*
Standard room sea view
 
 HB

2498 евро / 4896 лева
 

 
 Датата на отпътуване се определя по желание на клиента, след съгласуване при конкретна заявка.

Предлагаме и  други  видове хотели на запитване според желанията на туристите.

 
Пакетните цени включват
  • Самолетен билет за полет София-Мавриций-София с включени летищни такси и чекиран багаж.
  • 7 нощувки на съответната база в избрания хотел;
  • Трансфер летище – хотел – летище  
  • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10000 евро ( включваща COVID-19) от ЗД,, Евроинс“;
 

Пакетните цени не включват
  • Допълнителни екскурзии;
  • Услуги, които не са упоменати като включени за съответния хотел;
  • Разходи от личен характер;
  • Туроператорът  предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" със ЗД,, Евроинс“.
Начин на плащане
УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ: 
 
Всички допълнителни екскурзии се предлагат, както от България, така и на място. По желание на клиента, ТО може да предложи допълнителни опци за турове.
Други

Необходими документи:
 
 
Допълнителна информация:

Северната част на острова
Северното крайбрежие е оживеното сърце на Мавриций с подбрани  ресторанти, барове и нощни клубове, приканващи посетителите да открият  малкия  остров по  нов начин. Северната част е идеална  за тези, които искат да се насладят на почивката си в динамична атмосфера и да се включат в различни вълнуващи дейности. Този регион е известен и с топлия си климат и щедрите плажове, идеални за релаксиращи моменти под палмите.

Южна част на острова
Южната част на Мавриций се характеризира с автентична очарователна обстановка, която представлява най-голямата сила на този спокоен регион. Диво и все още почти недокоснато в по-голямата си част, южното крайбрежие е пълно с изненадващи пейзажи и предлага удивителни  природни зрелища, които са доста различни от тези, които съществуват на други места по  острова. Посетителите се възхищават на огромните  полета  със захарна тръстика и тучни зелени долини, които украсяват пътеката, водеща до това неустоимо място със своите зашеметяващи черни скали, спиращи дъха панорами и участъци от златист пясък.
Източна част на острова
В тази част се намират  някои от най-красивите плажове на острова. Източното крайбрежие на Мавриций е идеалната дестинация за посетители, които искат да презаредят батериите си в сърцето на спокойна морска обстановка. Известен със своята очарователна тюркоазена лагуна, източната част на Мавриций също изобилства от  изпълнени с чар автентични рибарски селища. Топлият му климат привлича предимно любителите на водни спортове, а прекрасните голф игрища са подходящи, както за професионалисти, така и за любители. Повечето от дейностите, които се предлагат на източното крайбрежие представляват идеалната възможност да разгледате околните островчета и да се насладите на автентичната красота на този регион.
 
Западна част на острова
Топлият климат на западното крайбрежие предлага на туристите възможността да се насладят на селекция от запомнящи се преживявания, включително красиви залези, срещи с делфините и вълшебни морски пътувания на борда на цветни пироги. В региона има  внушителни планини, които са с богата история и които приканват туристите с по-приключенски дух  да открият своите скрити съкровища по време на туровете. Западното крайбрежие е регион, пълен с контрасти между автентичното и модерното, и където жителите често прекарват времето си  заедно около лагерния огън на плажа.









 
 
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 13062210000088/24.01.2022 г на ЗК „Лев Инс”АД
 
 
 
 


Оферта № П1171

Етикети
почивка мавриций , почивки мавриций